5 x Beleggen / Investeren met Hoog Rendement

Auteur: |
hoog rendement

Beleggen of investeren die je bij voorkeur met een hoog rendement.

Maar waar vind je dat?

En hoeveel zekerheid versus risico komt daarbij kijken?

We leggen je de belangrijkste manieren van dit moment aan je voor inclusief het rendement dat je ermee de afgelopen jaren had behaald.

Welke bij jouw doelen en voorkeuren past moet je zelf beslissen.

Spreiden van je investering over meerdere (soorten) beleggingen en partijen is sowieso een goed idee dus probeer vooral meerdere methoden uit.

In dit artikel:

Cryptomunten (165%)

165 procent, honderdvijfenzestig!? Waar halen we dat vandaan? Een onderzoek van GFK & RTL Z onder Nederlandse beleggers in cryptomunten, waaruit dit getal rolde. Slechts 33% stond op moment van het onderzoek op een verlies en 20% op meer dan een verdubbeling van hun inleg met een gemiddeld rendement van dus 165%

Niet heel gek, want de waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin, de grootste en eerste cryptomunt, steeg van 10 dollarcent in 2013 naar inmiddels dik boven de 10.000 dollar. Dat is nog eens een rendement. Analisten en experts voorspellen zelfs dat de koers door zal stijgen naar een ton in 2012 en zelfs naar een miljoen over enkele jaren in pakweg 2024 of 2025.

Het valt nog maar te bezien of dit gaat gebeuren en resultaten beiden nooit garantie voor de toekomst, maar de fundamentele eigenschappen van vooral Bitcoin met een maximale oplage van 21 miljoen (aanbod) en een nog relatief kleine markt / adoptie die alleen nog maar sterk kan stijgen (vraag) voorspellen zeker een schaarste. En dat kan maar een ding tot gevolg hebben: stijging van de prijs.

Investeren in cryptocurrency die je bij voorkeur via de beste crypto broker en dat is een Nederlandse partij: Litebit. Het alternatief, de goedkoopste crypto broker & exchange, is ook een mooi Nederlands initiatief, namelijk Bitvavo. Vraag je je af in welke munten je dan moet inleggen? Lees daarover ons artikel beste cryptocurrency om in te investeren.

P2P krediet (16%)

P2P staat voor peer to peer, ofwel particulier aan particulier. Je investeert hier namelijk, als particulier, in leningen aan inderdaad, particulieren. Je gaat dus voor bank spelen en leningen uitgeven en dat noemen we investeren in P2P leningen.

Dat kan uiteraard niet zomaar, daar zijn speciale platformen voor die dit allemaal regelen en daar kan jij investeren. Binnen Nederland kan dit bij Lender & Spender (minimale inleg 200€) en verdien je gemiddeld een rendement van 4%. Dat is stukken beter dan je spaarrekening, maar in het buitenland kan je veel meer verdienen omdat de leenrentes daar hoger liggen. Zo kan je via Mintos (minimale inleg 10€) in landen als Spanje, Engeland en Zweden geld uitlenen en haal je gemiddeld een rendement van 12% dat kan oplopen met rente op rente naar 16% of zelfs meer.

Daarbij biedt Mintos een terugkoopgarantie. Dat wil zeggen dat als een afnemer van een lening 60 achterloopt met betalen de tussenliggende kredietverstrekker jou je lening terug betaalt inclusief de rente tot dat moment. Dat is natuurlijk unieke veiligheid en kunnen ze aanbieden omdat ze simpelweg gigantisch groot zijn en momenteel 5,5 miljard (!) aan investeringen hebben uitstaan.

Lender & Spender zorgt trouwens ook voor veel veiligheid want zijn zorgen bij wanbetaling voor een betaalregeling of desnoods incasso. Dit risico zit bovendien al verrekend in de 4% rendement. Daarbij zorgt Lender & Spender voor een maximale spreiding van je investering.

Mintos laat jou zelf je investeringen spreiden naar eigen inzicht en biedt daarnaast een auto invest tool. Afbetalingen die je binnenkrijgt kun je daarmee automatisch herinvesteren waarmee je rente op rente voordeel wint en je rendement effectief hoger wordt zonder dat jij er nog naar om hoeft te kijken.

Vastgoed (12%)

De vastgoedmarkt was vroeger eentje voor de mensen die al vermogend waren om te beginnen, want hoe koop je anders je eerste pand. Maar tegenwoordig zijn ook hier vergelijkbare platformen voor ontstaan zoals bij P2P waardoor je met een kleine inleg al kan meedoen. Investeren in vastgoed met weinig geld kan dus prima.

Het eerder genoemde Mintos biedt ook vastgoedinvesteringen aan maar bij specialist Estateguru kan je ook al meedoen met een redelijk laag bedrag van 50€ met projecten in landen als Finland, Spanje en de Baltische Staten. Beiden hebben een rendement van 12%.

Dichter bij huis is Exporo een goede keus met projecten in Nederland en Duitsland. De minimale inleg is met 1000 euro wel wat hoger en het rendement met 5-6% is iets lager.

CFD trading (30x hefboom)

Een bijzondere manier van beleggen is die van CFD handel, wat een afkorting is van contract-for-difference. Hiermee beleg je in onderliggende waarden zonder die daadwerkelijk te kopen. Daarbij kan je gebruik maken van een hefboom met een maximaal effect van 30 x je inleg.

Dit betekent dat wanneer je belegd met 100 euro je de winst kan behalen alsof je met 3000 euro had geïnvesteerd. Je kan dus ook als kleinere belegger veel grotere winsten behalen. Maar laat je niet voor de gek houden, dit is met verlies net zo goed het geval. Het is dus een risicovol product.

Het interessante is dan wel weer dat je in veel verschillende instrumenten kan beleggen, van indixes en aandelen tot aan crypto, grondstoffen als goud en olie en zelfs wisselkoersen (FOREX).

Beleggen op de beurs (6%)

Gewoon ouderwets beleggen op de beurs is ook nog niet zo slecht hoor, dat geeft door de jaren heen toch een mooi gemiddeld rendement van 6%. Als als je jezelf nog een beetje inleest en weet wat je doe heb je het in eigen hand om dit nog wat omhoog te krikken.

Maar ga dan wel beleggen via het beste beleggingsplatform in NL: dat is Binck Bank. Je kan er zelf beleggen, laten beleggen en in een breed scala aan beurzen en instrumenten. Van de grote beurzen in bijvoorbeeld Londen, Parijs, Frankfurt tot New York en van traditionele aandelen, obligaties en opties tot aan ETF’s.

Het is belangrijk om voor een goed platform / broker te kiezen waarbij je overzichtelijk kan werken en zeker als beginner veel hulp en uitleg krijgt. Daarmee maak je betere beslissingen, minder fouten en kan je dus meer rendement behalen. Bovendien is Binck ook een van de goedkoopste brokers dus betaal je minder transactiekosten dan vaak het geval is bij je eigen bank.