sparen met klein budget inkomen
Door | Geüpdatet 24 mrt. 2022

Kun je sparen met een klein budget of inkomen?

Want als er in de maand niet veel geld bij je binnenkomt,

dan kan je dus ook niet zomaar even wat opzij zetten op je spaarrekening.

Toch kan je ook dan nog wel een mooie spaarpot opbouwen.

Wij geven je tips hoe precies.

En iedereen kan deze vandaag al toepassen.


1. Meer budget overhouden om te sparen

Sparen doe je normaal gesproken van het geld dat je aan het einde van de maand overhoudt, nadat alle kosten zijn betaald. Maar met een wat lager inkomen is dat natuurlijk net wat minder breed. Want dat is er überhaupt minder beschikbaar om van over te houden! En toch kan je daar nog wel wat aan schaven.

Er zijn namelijk best wel veel manieren waarop je minder geld kan uitgeven en zelfs meer kan doen met minder. Wij schrijven op deze site dan ook graag over het onderwerp “geld besparen”. We hebben inmiddels zoveel tips verzameld dat je er in totaal potentieel wel € 10.000,- mee kan bezuinigen op jaarbasis. Dat is dus een aardige spaarpot!

Maar je hoeft echt niet al onze blogartikelen door te gaan spitten hoor om zelf uit te zoeken wat al die tips dan precies zijn. Dan ben je wel een paar dagen bezig namelijk… Nee wel hebben alles heel handig samengevat op twee verschillende manieren:

1. Als je al weet waarop je wil gaan besparen dan kan je het beste deze overzichtspagina gebruiken met al onze bespaartips. Daar staan ze namelijk per categorie geordend. Bijvoorbeeld besparen op energie of besparen op autokosten, etc. Er komen dan meerdere adviezen voorbij en dan kan je zelf bepalen welke je prettig vindt om toe te passen.

2. Maar mocht je nou nog niet weten waarop je wil besparen maar wel een flinke slag wil slaan, dan kan je terecht met onze geld besparen test. Hierin doorloop je in feite een checklist waarin je stap voor stap door alle kosten wordt geleid die een gemiddeld gezin / huishouden in Nederland moet voldoen. En daarbij geven we dus natuurlijk direct aan hoe je die kan verlagen. Inclusief link naar de website of instantie om het maar gelijk te regelen.

2. Klein budget vergroten

Nu je kritisch naar je uitgaven en kosten hebt gekeken is het tijd voor de volgende stap. Besparen helpt natuurlijk al, maar aan de andere kant kan je er ook voor proberen te zorgen dat er meer geld binnenkomt. Want ook dan zal je meer voorhanden hebben om mee te kunnen sparen. Maar dat lijkt zo’n onmogelijke opgave, want moet je dan je baas zomaar om opslag gaan vragen ofzo?

Nee hoor! Althans, je mag het zeker proberen. Maar je kan ook het heft in eigen hand nemen! Het is namelijk super simpel om zelf online geld te verdienen. Je hebt alleen maar internet nodig, en het werkt op je telefoon, laptop, tablet en computer. Je kan zelfs vandaag al beginnen.

Via bovenstaande link zal je zien dat we 44 betrouwbare manieren aanbevelen om dit te gaan doen. Ze variëren in moeilijkheid en daarmee ook in hoeveel je ermee verdient. Dit loopt van enkele tientjes tot een paar honderd euro per maand. Denk hier aan geld verdienen met enquêtes invullen of cashback verdienen. Maar als je echt je best doet kan je er zelfs je werk van maken! Bijvoorbeeld door te verdienen met affiliate marketing.

3. Laat rente voor je werken

Hoeveel je ook spaart, weinig of heel veel, het is altijd belangrijk om daar een goede spaarrekening voor te vinden. En dat is er met name eentje met hoge rente. Dit zorgt er namelijk voor dat je saldo vanzelf blijft stijgen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

In het spaarrente vergelijken overzicht zie je live / realtime de beste spaarrente deals van dit moment. Je kunt direct naar de aanbieders doorklikken om meer informatie te lezen en online af te sluiten. Dit zijn aanbieders in Nederland en daarbuiten.

Via “alles spaarrentes” kun je nog specifieker spaarrekeningen vergelijken op bijvoorbeeld de voorwaarden of alleen een bepaalde soort rekening zoals deposito’s of sparen voor een kind.

Denk bij het kiezen van de juiste rekening goed na over de voorwaarden. Zo krijg je bijvoorbeeld een stuk meer rente als je jouw geld voor een periode vastzet, maar dan kan je er dus tussentijds ook niet bij. Of je betaalt een boete. Dat moet het wel waard zijn.

Daarnaast zijn er vaak hogere rentes te krijgen in het buitenland, zoals Spanje en de Baltische Staten. Houd dan in de gaten dat je tot € 100.000,- onder het depositogarantiestelsel valt, maar alleen binnen de EU.

4. Niet sparen maar beleggen met klein budget?

Spaarrekeningen hebben een beperkt rendement. Een lage rente dus. Maar je zou als alternatief ook een hogere winst kunnen maken door te beleggen. Beleggen in P2P leningen bijvoorbeeld levert je als snel 4% op in Nederland, en in het buitenland tot wel 16%. En je kunt dit al doen vanaf 1 euro dus juist met een klein budget.

Er zit hier natuurlijk wel een risico aan want anders zou het geen beleggen zijn, maar het kan de moeite zijn om meer te halen uit je geld. Zo laat je het voor je werken. Maar doe het alleen met geld dat je kunt missen! Er zijn overigens nog meer alternatieven voor sparen.

5. Doe de spaarchallenge

Wil je jezelf uitdagen om echt maximaal en zoveel mogelijk te sparen? Bijvoorbeeld omdat je een bepaald doel nastreeft of het gewoon zonde vindt dat je geld verdwijnt naar onduidelijke uitgaven? Doe dan mee aan onze spaarchallenge!

Hierin ga je in principe niet met meer tips aan de slag dan hierboven, maar ga je wel heel bewust steeds stappen zetten om het maandbedrag dat je spaart alsmaar te verhogen. Elke maand weer. Zo zal je steeds sneller je spaarsaldo zien stijgen.

Gerelateerde artikelen: