meer doen met minder geld
Door | 18 okt. 2023

Hoe kan je meer doen met minder gld?

Want zou het niet heel fijn zijn als je voor hetzelfde geld meer kan doen? Of zelfs met minder?

Meer kopen, leuke dingen doen, ruimer leven?

En daarmee tegelijkertijd minder zorgen en stress?

Dat kan!

Met onze tips houd je per jaar tot wel tienduizend euro over, zonder dat je daarvoor iets hoeft te laten…


Minder geld betalen voor hetzelfde

We zien helaas vaak dat mensen die geld tekort komen of zelfs in geldnood zitten de verkeerde manieren toepassen om hun uitgaven te korten. Zo stoppen ze juist met uitgeven, als eerst aan leuke dingen doen en de luxere boodschappen kopen, terwijl dit juist de dingen zijn die het leven aangenaam maken! Je moet toch niet op een houtje willen bijten?

Wij willen juist laten zien dat je op een aantal slimme manieren juist meer kan halen uit het geld dat je wel hebt. Voor eenzelfde bedrag meer kunnen kopen, oftewel hetzelfde aanschaffen maar dan voor een lagere prijs zónder in te leveren op de kwaliteit.

En het is verbazingwekkend hoeveel methoden daar eigenlijk voor zijn, en hoe simpel iedereen die eigenlijk wel kan toepassen, vandaag nog! Daar schrijven wij dus een heleboel tips en blogs over, zoals dit artikel. We hopen dat je er wat aan hebt, maar stiekem weten we dat wel zeker!

Top 3 meer doen met minder geld

Dit zijn onze favoriete bespaartips waarmee je meer krijgt voor minder.

1. Voor minder geld meer shoppen

Wat zeg je ervan als je vanaf nu extra korting krijgt op werkelijk alles dat je koopt? Dus altijd, ook als een artikel al in de aanbieding is dan krijg je bovenop de actieprijs nog eens korting! Oplopend tot wel 15% en je hoeft er eigenlijk nog niet eens iets voor te doen? Wil je dat? Natuurlijk! Wie nou niet?

Dit kan met cashback shoppen. Door je aan te melden bij een zogeheten cashbacksite. Dit is gratis en vrijblijvend, dus je hoeft niks te betalen en er is geen verplichting. Maar die sites werken wel samen met duizenden webwinkels waar je vervolgens op al je bestellingen geld terug gaat krijgen, cashback korting.

Denk echt aan de grote webshops waar je nu waarschijnlijk ook al regelmatig iets koopt, zoals Bol.com, Wehkamp, Groupon, Zalando, Bonprix, OTTO, HEMA, Decathlon, Kleertjes.com, de Bijenkorf, Body&Fit, AboutYou, BCC, Blokker en nog veel meer!

Hoe het precies werkt en waarom je die gratis korting krijgt lees je terug op onze pagina over geld verdienen met cashback. Belangrijkste wat je nu moet weten is dat de beste cashbacksite in Nederland Euroclix.nl is, en dat je daar zelfs al €2,55 krijg als startbonus. Ze geven cashback korting bij ongeveer 2500 webwinkels! Meld je daar dus direct aan, want bedenk je eens hoeveel je kopen kan via internet tegenwoordig… en vanaf nu dus met extra korting!

2. Meer tanken met minder geld

Een van de dingen die je helaas niet online kan kopen is brandstof voor je auto. Dus diesel, benzine en LPG. Maar ook daar hebben we een oplossing voor zodat je toch ook daarop cashback kan krijgen. Daar is namelijk een speciale tankpas voor.

Die geeft je 6 cent korting per liter ten opzichte van de landelijke adviesprijs, en in ieder geval altijd 1 cent per liter ook al is een tankstation nog zo goedkoop. Scheelt je dus altijd behoorlijk veel geld! En hij is nog gratis bij gebruik ook, bij ruim 600 pompstations door heel Nederland.

3. Minder kwijt zijn aan vaste kosten

Vaste lasten zijn typisch van die kosten die maar doorlopen, en die je eigenlijk voor lief neemt. Maar juist als je deze kosten weet te verlagen heb je daar doorlopend voordeel van! Veel mensen denken dat dit moeilijk is, maar dat valt nog best mee. We hebben er niet voor niets een artikel over geschreven: besparen op vaste lasten.

Maar om een tipje van de sluier te lichten: op huur kan je huurtoeslag aanvragen, je hypotheek oversluiten daar kan je een gratis adviesgesprek voor inplannen om te kijken wat het je bespaart, en besparen op abonnementen kan heel goed door jaarlijks even de aanbieders te vergelijken en over te stappen bij een betere prijs. Er zit tegenwoordig toch overal een overstapservice bij:

meer doen met minder geld test

Meer doen met minder geld test

Met de bovenstaande top 3 bezuinigen kun je al veel progressie boeken. Maar we hebben nog veel meer bespaartips! En nee daar hoef je echt niet al onze blogartikelen voor uit te pluizen, want dat zijn er inmiddels zoveel dat is niet handig.

We hebben ze allemaal samengebracht in onze handige geld besparen test. In totaal komt dit neer op ruim 10.000 euro aan besparingen! We stellen je alleen 16 korte ja / nee vragen waarbij we je direct doorverwijzen naar de juiste website of instantie om de besparing te regelen. Meteen in de actie dus, ga er even goed voor zitten met een kop koffie.

Extra bijverdienste voor meer geld

Geld besparen, ofwel meer uit eenzelfde bedrag halen, dat heeft natuurlijk een maximale rek. Je kunt nooit meer bezuinigen dan dat er binnenkomt. Daarom is een goede optie om meer financiële ruimte te krijgen juist ook om wat bij te verdienen via internet. Het zal je verbazen hoe eenvoudig dat tegenwoordig is.

Het enige wat je namelijk nodig hebt is een apparaat met internet. Dus een telefoon, laptop of tablet. En dan kan je geld verdienen door enquêtes in te vullen bijvoorbeeld (via de beste enquête sites), of doe mee aan online spaarprogramma’s die je belonen voor allerlei simpele taken zoals e-mails lezen voor geld.

Je kan het ook wat groter aanpakken en kijken of geld verdienen met affiliate marketing iets voor je is, of start je eigen website om daarmee te verdienen. Zelfs kan je geld verdienen met je huidige sociale media, waar je nu alleen maar gekke foto’s op zet van feestjes of je huisdier.

Niets is te gek, je kunt zomaar een paar honderd euro per maand scoren. Maar het kan zelfs zo gek worden dat je helemaal niet meer hoeft te werken voor een baas of zelfs miljonair wordt… alles is mogelijk in de wereld waarin we vandaag de dag leven.

Gerelateerde artikelen: