zo spaar je een ton bij elkaar
Door | Geüpdatet 23 mrt. 2022

Hoe spaar je een ton bij elkaar?

Oftewel €100.000,-

Honderdduizend euro.

Dat is een heleboel geld.

Zie dat maar eens bij elkaar te sparen.

Dat gaat wel even duren zou je denken?

Maar met deze tips wordt het zomaar realistisch(er).


1. Open een goede spaarrekening

Veel mensen denken niet over deze stap na en gebruiken gewoon hun normale spaarrekening bij hun huidige bank. Niks mis mee, alleen krijg je daar waarschijnlijk verreweg niet de best mogelijke rente over je spaargeld.

En dat is zonde. Rente is namelijk gratis rendement, gratis extra saldo waar je niks voor hoeft te doen. En omdat je voor een ton wel even bezig bent met sparen gaat een (paar) procent verschil in spaarrente op dat getal best een flink verschil maken. En wat te denken als je die ton dan hebt! Dan zet je dat liever op de beste spaarrekening met de hoogste rente toch?

Juist een rekening openen bij een andere bank of internetaanbieder is ook een van onze tips uit het artikel zoveel mogelijk geld sparen. Je bent dan minder geneigd om je spaargeld ergens anders voor te gaan gebruiken omdat je het niet elke keer ziet staan als je jouw internetbankieren (app) opent.

Afijn, in onze spaarrente vergelijken tool zie je de beste spaarrentes van dit moment Dit overzicht is live / realtime en wordt dus continu bijgewerkt met alle aanbieders in Nederland en Europa. Via de link kan je meer informatie over de rekening krijgen en meteen online openen.

Via “alle spaarrentes” kan je bovendien nog beter vergelijken op bijvoorbeeld rekeningen met aanvullende voorwaarden, internetsparen, sparen voor een kind of deposito’s. Daar krijg je vaak weer een hogere rente op. De hoogste rente is trouwens de hoogste deposito rente in Europa. (in Europa heb je tot en met een ton bescherming van het depositogarantiestelsel).

2. Zorg voor meer inkomen

Dus je hebt die nieuwe rekening geopend, of je gaat dat binnenkort doen. Tijd om er zoveel mogelijk geld op te gaan krijgen, want die ton komt niet aanwaaien. De snelste winst is hier om meer te gaan verdienen. Klinkt logisch toch?

Maar moet je dan naar je baas om te vragen voor opslag? Kleine kans dat dit opeens lukt. Of moet je een tweede baantje gaan nemen in de avonden en weekenden, of ‘s ochtends voor je werk een krantenwijk gaan lopen? Nee hoor.

Iedereen kan tegenwoordig geld verdienen via internet. Super eenvoudig. Je vindt in dit artikel 44 manieren die betrouwbaar zijn en je gegarandeerd maandelijkse bijverdiensten op gaan leveren. Wel een paar honderd euro per maand en dan hoef je er nog niet eens bij na te denken!

Er is geen risico zoals bij beleggen, geen technische kennis nodig zoals websites programmeren, geen inleg of investering. En als je meerdere manieren combineert of gewoon heel goed bent / er veel tijd in kan en wil steken, dan kan je er zelfs helemaal je baan van maken.

3. Verlos jezelf van schulden

Schulden en leningen zoals hypotheek bijvoorbeeld zijn een blok aan je been. Die kosten je namelijk een hele hoop geld aan afbetalingen en vooral rente. En altijd een hogere rente dan je op je spaargeld zal krijgen bovendien. Tijd dus om die als eerste weg te werken.

Oversluiten kan ook een idee zijn. Je hypotheek oversluiten kan met de huidige lage rentes vaak interessant zijn en een hoop besparen. Via hypotheekoversluiten.com kan je en gratis financieel advies hierover krijgen. Leningen oversluiten naar een lagere rente kan ook altijd interessant zijn, zie onze leningen vergelijken tool voor de laagste leenrentes van dit moment.

4. Verminder je kosten en uitgaven

Meer verdienen helpt al een hoop, maar dan is het wel zonde als je het weer onnodig uitgeeft aan verkeerde dingen. Of teveel betaalt voor zaken die je met dezelfde kwaliteit veel goedkoper kan krijgen! Nee we zeggen niet dat je op een houtje moet gaan zitten bijten en nooit meer de deur uit mag. Besparen kan ook slimmer dan dat.

Daarom hebben we hier dan ook heel veel artikelen met allerlei tips over geschreven. Hoef je niet allemaal door te nemen want dat is inmiddels een heel boekwerk geworden. Doe gewoon onze geld besparen test. Daarmee bespaar je in 16 simpele ja / nee vragen tot ruim 10.000 euro op jaarbasis.

Beste manier van besparen is overigens cashback verdienen. Dit concept houdt eigenlijk kortweg in dat je tot wel 15% korting kan krijgen bij ruim 2500 webshops in Nederland. Bovenop de al geldende acties en aanbiedingen… klinkt te mooi om waar te zijn? Lees ons artikel geld verdienen / besparen met cashback. Het is gratis en vrijblijvend om te proberen.

5. Laat je geld voor je werken

Een goede spaarrekening is belangrijk omdat je daar betere rente krijgt. Maar met de huidige lage rentes zijn die vaak zelfs nog niet genoeg. Althans, je kan een beter rendement krijgen dan spaarrente, maar dat betekent dat wel dat je ermee moet gaan beleggen of investeren. Daar komt altijd iets van risico bij kijken, maar kan je tegelijkertijd ook veel meer opleveren. Tot wel 10 maal zoveel.

Lees hierover eens ons artikel de beste manieren van geld beleggen / investeren. Daarin geven we je allerlei opties oplopend in rendement en risico. Je kan altijd de opties kiezen die jou aanstaan / het beste passen bij jouw voorkeuren.

Waar we je wel even voor willen waarschuwen in CFD handel. Dit is een hele moeilijke en tegelijkertijd risicovolle manier van beleggen. Je kan hier namelijk met zogenaamde hefboom effecten tot wel 30 x zo hard profiteren van koersstijgingen. Klinkt gaaf, want met een inleg van 100 euro maak je dus winst alsof je 3000 euro had ingelegd. Maar als de koers daalt dan gaat dat even goed zo extra hard naar beneden… puntje bij paaltje, ongeveer 80% van de mensen verliest hier geld mee.

Gerelateerde artikelen: