Home » Kennisbank » Persoonlijke lening

persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een kredietvorm waarbij je direct de beschikking krijgt over het geleende bedrag bij na afsluiten. Dit wordt in één keer naar jouw bankrekening naar keuze overgemaakt. De maandelijkse aflossing, looptijd en rente staan vast.

Voordelen persoonlijke lening

Het meest kenmerkende van een persoonlijke lening is de vaste looptijd. Daarmee weet je altijd hoe lang je er over gaat doen om de lening af te lossen. Omdat de rente ook vast staat weet je waar je aan toe bent en is het maandbedrag waarmee je aflost ook constant.

Je weet dus precies waar je aan toe bent. Dat je direct over de totale geldsom kan beschikken maakt het mogelijk om deze soort lening voor veel doelen in te zetten.

Nadelen persoonlijke lening

Je kunt niet tussentijds extra geld opnemen, zoals dat wel kan bij een doorlopend krediet. Daarmee is er minder flexibiliteit. Bovendien is ook extra aflossen vaak niet zonder bijkomende kosten / boetes mogelijk.

Persoonlijke lening vergelijken

In onze leningen vergelijking vind je een overzicht van de huidige beste rentes. Klik op ‘alle leenrentes’ om specifiek te vergelijken op bijvoorbeeld persoonlijke leningen of andere vormen.