Geld verdienen met je eigen website

Auteur: |

Op deze pagina leer je:

1. De basics - een website maken;

2. Met je site geld verdienen;

 • Affiliate Marketing;
 • Vergelijkingssite maken in 1 minuut;
 • Een webshop maken in 30 minuten;
 • Overige manieren.

De basics - een website maken

Een website beginnen is zo gebeurd en kost maar een paar tientjes, daarom is het ook een goede manier om snel te beginnen met geld verdienen. (Staat in onze Top 4 snel geld verdienen) Het maakt daarvoor ook uit niet wat voor soort site je wil maken: een informatieve website, een blog of een webshop, het kan tegenwoordig allemaal! Er zijn in basis maar 3 zaken die je nodig hebt:

 1. Een domein (www.voorbeeld.nl);
 2. De website zelf (plaatjes, tekst etc.);
 3. Een plek om die website op te slaan, vanwaar men hem via internet kan bereiken (hosting).

Punt 1 en 3 kan je kopen bij een hosting provider. Je koopt voor enkele euro's een domein en daarbij een hostingpakket. Vaak kan je voor enkele tientallen euro per jaar al een simpele website starten. Voor punt 2 denk je misschien dat je kennis moet hebben van moeilijke programmeertaal, maar dat is allang niet meer zo! Bij Yourhosting bijvoorbeeld krijg je bij je domein en hosting ook een gratis softwarepakket waarmee jij heel simpel een webshop, blog of andere soort website in elkaar zet. Je hoeft alleen maar plaatjes en tekst toe te voegen.

Let op! Begin niet te snel, maar denk goed na over je domein naam! Deze kan je later namelijk niet meer aanpassen maar speelt wel degelijk een belangrijke rol in hoe goed je website uiteindelijk vindbaar wordt in zoekmachines (en dus hoeveel bezoekers je krijgt, EN hoeveel geld je verdient).

Met je site geld verdienen

Er zijn veel manieren om met je website inkomsten te genereren. Welke je kan toepassen hang uiteraard af van het soort site dat je beheert. Maar je kan ook meerdere manieren toepassen op één website. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Een bedrijfswebsite. Hierop laat je zien wat je bedrijf doet, en kom je in contact met klanten. Denk aan een hovenier, schilder of accountant, die een portfolio online zet en zo klanten binnehaalt. Het echte verdienen gebeurt echter offline, dus deze methode slaan we over in het vervolg;
 • Een webshop, waarmee je producten verkoopt. Dit kunnen producten of diensten van jezelf zijn, maar ook die van een ander (kijk verder bij affiliate marketing);
 • Een informatieve website, waar mensen zich kunnen inlezen op een specifiek onderwerp. Er staat geen product centraal, maar een thema. Denk aan een website over fitness waarbij allerlei oefeningen en speciale voedingen worden besproken;
 • Een blog. Deze vorm is erg populair de laatste jaren, en kan verder gaan dan een puur informatieve site. Het heeft een directere vorm en geeft jouw mening weer. Daarmee kan je naar bezoekers trekken ook een achterban krijgen die jouw artikelen gaan volgen.

Affiliate marketing

Affiliate Marketing is misschien wel de ideale manier om geld te verdienen met je website. Je heb namelijk niets meer nodig dán je website zelf! Het houdt in dat je reclame maakt voor de producten van anderen in ruil voor een vergoeding. Vaak is dat als er via jouw advertentie iets wordt verkocht, maar ook kan je beloningen krijgen voor leads (gratis offertes aanvragen of inschrijven voor nieuwsbrieven) en zelfs al per klik op je advertentie, of elke keer dat iemand je advertentie ziet (en er dus niet eens op hoeft te klikken)!

Je mag helemaal zelf weten voor welke producten je reclame maakt op jouw website. Maar het slimste is om dat te doen voor zaken die iets te maken hebben met het onderwerp waar je site over gaat. Je kan natuurlijk ook een nieuwe site maken over een specifiek onderwerp, juist om een bepaalde campagne daarop te kunnen voeren. Maar waar vind je bedrijven waarvoor je reclame mag maken?

Daisycon is een netwerk voor affiliate marketeers waar je je gratis en direct kan aanmelden voor duizenden bedrijven en producten. Je krijgt zelfs gratis toegang tot links, afbeeldingen, codes en banners die je mag gebruiken. Ze regelen ook voor je dat al je verkopen automatisch worden geregistreerd en uitbetaald naar je bankrekening. Super handig dus. Meld je aan bij Daisycon, maar lees ook vooral onze tips op de pagina over affiliate marketing.

Vergelijkingssite maken in 1 minuut

Ja ook jij kan je eigen vergelijkingssite maken. Het is zelfs heel eenvoudig, te simpel bijna! Bij Daisycon kan je je gratis aanmelden als zogenaamde 'Publisher'. Je krijgt dan toegang tot gratis tools en HTML-code waarmee je een automatische vergelijker op je site kan laden. Bijvoorbeeld voor energieleveranciers, aanbieders van TV, internet en bellen of providers van mobiele telefonie abonnementen of sim only. Je kan zelfs de kleuren en andere eigenschappen aanpassen zodat de vergelijker perfect op je website past. Automatisch worden hierin altijd de laatste prijzen en aanbiedingen weergegeven, hoe je niks aan te doen.

Een webshop maken in 30 minuten

Yourhosting heeft een eenvoudige tool waarmee iedereen een webshop kan maken. Je krijgt er zelfs gratis SSL bij! Zo kan je simpel en snel een webwinkel in elkaar zetten en zo je eigen producten verkopen. Maar je kan met de webshop ook affiliate marketing toepassen, of iets toepassen wat met een mooi woord dropshipping heet. Dit betekent dat je de bestelling aanneemt alsof je een complete webwinkel bent, maar vervolgens het product bij een andere webshop bestelt en laat bezorgen bij je klant. Zo hoeft je dus zelf eigenlijk niks te regelen! Zolang je er maar voor zorgt dat jouw prijs iets hoger is dan die van de andere webwinkel is er niks aan de hand.

Overige manieren

Advertenties verkopen

Wanneer je een goed lopende website hebt met veel bezoekers, dan zal je zien dat er veel mensen iets van je willen. Bijvoorbeeld dat je hun bedrijf noemt in je blog, of dat je een banner plaatst op een gunstige plek. Natuurlijk wil jij graag meedenken, maar wel tegen de juiste vergoeding :-)

Google Adsense

Een makkelijkere manier om avertenties op je website te verkopen is Google Adsense. Deze service van Google houdt in dat je een plek op je website reserveert met een speciale code. Google plaatst daar dan automatisch een banner. Het slimme van deze methode is dat Google heel bewust kiest welke advertentie ze laten zien. Die kan te maken hebben met de inhoud van je pagina, maar wordt ook afgestemd op de zoekgeschiedenis en cookies van je bezoeker! Zo zorg Google ervoor dat de kans dat je iets verkoopt alleen maar groter wordt. Keerzijde is wel dat de beloning vaak wat lager is, rond de 4 euro per 1000 bezoekers. Maar dan heb je wel geautomatiseerde advertentie inkomsten.

E-book

Naast een fysiek product verkopen in je webwinkel kan je ook een online product verkopen. Dit heeft een heleboel voordelen. Sowieso hoef je dan niks meer te produceren en ook niet te verzenden naar je klanten. Daarnaast gaat alles vanzelf als je het goed in elkaar weet te zetten: een klant betaalt per iDeal of met creditcard of PayPal, en vanzelf krijgt hij of zij het e-book per e-mail toegestuurd. Natuurlijk moet je wel een heel goed boek schrijven, want anders gaat niemand er voor betalen. Bonus tip: in je e-book kan je vervolgens weer reclame maken voor andere producten die te maken hebben met het onderwerp van je boek!

E-mail marketing

Je kan er ook voor kiezen om met je website specifiek e-mailadressen te verzamelen. Bijvoorbeeld door mensen zich te laten inschrijven voor een nieuwsbrief of in ruil voor hun e-mailadres gratis jouw e-book te sturen. De lijst met e-mails die je vervolgens verzamelt biedt ongekende mogelijkheden! Zo kan je mensen mailen met aanbiedingen (affiliate marketing) of de lijst met adressen doorverkopen aan bedrijven. Let wel op dat je hiervoor op voorhand toestemming dient te vragen op je website, want anders maak je jezelf schuldig aan spam.