beste affiliate netwerk Nederland
Door | Geüpdatet 20 mei 2021

Affiliate marketing, iedereen kan hiermee beginnen en makkelijk verdienen, zelfs zonder enige kennis.

Hoe het werkt lees je in ons artikel geld verdienen met affiliate marketing.

Als je het echt goed wil aanpakken dan doe je dit via het beste affiliate netwerk.

Een affiliate netwerk is een partij waar je jezelf als affiliate marketeer (ook wel “publisher”) kan aanmelden. Gratis en vrijblijvend.

Bedrijven doen dat ook aan de andere kant met producten en campagnes. Als lid mag je daarvoor dan reclame maken op basis van commissie.

Het mooie is dat het netwerk ook zorgt voor promotiemateriaal als banners, en tevens de afrekening / facturatie uit handen neemt.

Daarnaast zijn er veel mooie analyse tools beschikbaar.

En dat alles voor meerdere bedrijven en producten op 1 plek!


beste affiliate netwerk Nederland is Daisycon

Het beste affiliate netwerk is…

Er zijn meerdere affiliate netwerken alleen in Nederland al. En in deze digitale tijd kan je ook prima via buitenlandse partijen werken, dus de mogelijkheden zijn bijna eindeloos! Maar er kan er maar één de beste zijn. Dat is wat ons betreft Daisycon, wij leggen je uit waarom we dit vinden.

Dit doen we op basis van onze eigen ervaringen. Wij zijn zelf al jarenlang actief in affiliate marketing en werken via verschillende netwerken. Eigenlijk alle bekende internationale partijen met een afdeling in Nederland, maar ook platformen in het buitenland zoals UK, Zweden en Tsjechië. Door alles zelf te testen en de resultaten te staven aan de online reviews en de feedback en ervaringen die we van onze bezoekers ontvangen ontstaat een compleet en objectief beeld.

Criteria

Ondersteuning van Publishers

Zeker als beginner, maar ook als je wat meer ervaren bent, dan is het belangrijk dat je goede ondersteuning hebt van het netwerk waar je lid van bent. Het is immers juist het voordeel van een netwerk dat bepaalde zaken voor je worden geregeld, dan dat er veel kennis beschikbaar is waar je van kan leren en profiteren.

Dit begint met educatie over hoe affiliate marketing werkt, hoe het netwerk en platform werkt en duidelijke uitleg van de campagnes en regels. Hiermee voorkom je dat je veel werk voor niets doet.

Affiliate marketing is namelijk typisch iets waarmee je echt even iets moet opbouwen om geld te verdienen, zoals verkeer naar je website of social media, en des te sneller je dit ten gelde kunt maken hoe beter.

Daarbij helpt het als er veel materiaal beschikbaar is om in te zetten, zoals kant en klare templates voor e-mail marketing en online banners. Dit hoef je dan alleen nog maar te knippen en plakken en klaar is kees!

Ook is het handig om zelf tracking ID’s toe te kunnen voegen voor extra goede analyse van je campagnes, plus de mogelijkheid van het maken van deeplinks voor wanneer je wil linken naar specifieke (product)pagina’s

Beschikbare campagnes

Als je begint dan focus je jouw inspanning vaak binnen één bepaalde niche of productgroep. Dat raden we in ieder geval wel aan. Maar als je wat verder komt dan zal je waarschijnlijk gaat uitbreiden naar meerdere soorten markten en producten categorieën. Dan is het fijn dat je al jouw campagnes onder één dak hebt binnen hetzelfde netwerk. Een groot aanbod met variatie is dus prettig.

Analyse en tracking tools

Super belangrijk voor het optimaliseren van je campagnes is een goed inzicht in jouw clicks en conversies. Wat is succesvol en wat werkt niet? Hoe meer data beschikbaar is en goed inzichtelijk wordt gemaakt, des te beter het is.

Zo kun je analyseren welke dagen of tijden beter werken om iets te plaatsen, vanaf welke locaties of apparaten je het meeste doorklik verkeer krijgt, en zelfs welke specifieke pagina of banner er het beste werkt.

Uitbetaling

Zeker als je net begint wil je zo snel mogelijk je verdiende geld kunnen innen. Maar op welke manieren dit kan zou een verschil kunnen maken. Vooral ook de snelheid speelt dus mee, hoe lang duurt het tot een conversie is goedgekeurd en daarna wordt uitbetaald?

Unique Selling Points

Alle aanvullende innovaties kunnen hier in aanmerking komen voor een vermelding. Als het maar waarde toevoegt voor de publisher.

Gewonnen Awards

Er worden voor affiliate netwerken, of eigenlijk voor veel meer categoriën e-commerce bedrijven prestigieuze en veelzeggende verkiezingen gehouden waarbij vakjuries de partijen onafhankelijk bekijken en vergelijken.

Scores Daisycon

Ondersteuning van Publishers

Daisycon biedt een handige beginnersgids met daarin allerlei basisinformatie zodat je een vliegende start maakt en alles snel begrijpt. Daarnaast is er veel goede uitleg en ondersteuning waar je snel antwoord krijgt over je vragen. Naast dit alles is er een leerzame blog waar je vel tips en trucs kan terugvinden.

Beschikbare campagnes

Daisycon is het grootste netwerk in Nederland. Dit houdt in dat niet niet alleen heel veel verschillende bedrijven in hun netwerk hebben (1600+) waar jij voor kunt werken, maar ook een uiteenlopend aanbod met veel verschillende webshops en grote bedrijven.

Dat laatste is wel zo handig, want grote bedrijven hebben vaak zelf al heel veel geld en tijd gestopt in het optimaliseren van hun eigen websites en campagnes. Als jij daar dus naar doorlinkt dan is de kans dat er daadwerkelijk iets wordt gekocht vele malen groter dan wanneer je doorlinkt naar een klein bedrijfje dat hier minder aandacht voor heeft. En dus meer kans op een commissie voor jou!

Analyse en tracking tools

Zeer goed platform beschikbaar, met daarin een custom dashboard dat je helemaal zelf kunt inrichten. Mega handig dus. Daarnaast kan je ook naast de standaard links zelf deeplinks maken om te linken naar een pagina naar keuze op de website van de aanbieder. Dit geeft je veel meer mogelijkheden om door te verwijzen naar een andere website.

Betreft tracking hebben de meeste campagnes lange cookie tijden. Dit betekent dat ook als iemand bijvoorbeeld 30 dagen na op jouw link geklikt te hebben nog iets koopt, je alsnog een commissie krijgt! Dat is erg prettig. Als groot netwerk kan Daisycon dit net wat beter onderhandelen dan kleine netwerken, en dat is een voordeel voor jou. Sommige campagnes hebben zelfs een cookietijd van 100 dagen!

Uitbetaling

Je hebt hier meerdere opties. Niet alleen kan geld worden overgemaakt naar je bankrekening, ook kan je kiezen voor Paypal en Bitcoin. Het maakt bovendien niet uit of je particulier bent of geregistreerd bij de KvK, je krijgt gewoon uitbetaald. Als particulier is dit dan inclusief BTW, als ondernemer tellen ze de BTW nog op bij je gerealiseerde omzet. Je krijgt daar dan ook een mooie automatische factuur van, hoef je zelf niet op te stellen.

Daarnaast kan je ook heel snel laten uitbetalen: de standaard instelling is dat Daisycon eerst het geld moet hebben van het adverterende bedrijf, voordat jij wordt uitbetaald. Maar voor slechts 1,95% van je omzet krijgt je het al direct uitbetaald en neemt Daisycon voor jou het risico dat het bedrijf de factuur te laat of helemaal niet betaalt, service!

Unique Selling Points

Wat Daisycon heel goed doet is dat ze veel aanbieders hebben binnen dezelfde productcategorie. Daarmee kunnen ze namelijk iets heel gaafs bieden: automatische vergelijkers. Ook wel widgets genoemd, die jij heel simpel kan plakken op je website.

Zo heb jij zonder enige kennis binnen enkele minuten een eigen vergelijkingssite. De mogelijkheden zijn uitgebreid:

  • Telecom (tv, internet, telefonie)
  • Mobiele telefonie & sim only
  • Energieleveranciers
  • Zorgverzekeringen
  • Uitvaartverzekeringen
  • Reisverzekeringen
  • Vakanties
  • Autoverzekeringen
  • Boekhoudprogramma’s
  • Datingsites

Je hoeft alleen maar de code op je site te plakken, en de vergelijker verschijnt vanzelf. Hierin wordt altijd de laatste informatie over prijzen en aanbiedingen geladen.

Gewonnen awards

Daisycon is in 2021, en daarvoor overigens wel vaker, door Emmerce uitgeroepen als beste partij in de categorie affiliate netwerken in e-business.

Affiliate netwerk versus partnerprogramma’s

Een netwerk daar vind je meerdere campagnes / producten / bedrijven. Er zit wel een tussenpartij tussen, want dat is het netwerk in feite, dus dat kost je iets aan marge. Maar het levert je vaak ook heel veel op zoals tracking en analysetools, geen of minder administratieve handelingen zoals facturen opmaken.

Een partnerprogramma is vanuit een bedrijf zelf en is specifiek voor hun eigen product(en). Niet altijd is dit een garantie voor een hogere commissie, maar soms ook wel. Denk aan 500Affiliates, het eigen programma van de online broker Plus500 (beleggen in CFD Handel) die tot $200 – $800 CPA betalen voor een aangebrachte belegger. Ook het partnerprogramma van Bol.com is populair in Nederland.

In dit artikel focussen we ons enkel op de vraag welke het beste affiliate netwerk is, omdat je hier meer mogelijkheden hebt dan bij een enkel programma en dit vaak ook geschikter is voor beginners.