beginnen met beleggen
Door | Geüpdatet 14 mrt. 2022

Oké je wilt aan de slag met beleggen, waar begin je dan?

Want er zijn zoveel dingen waarin je je geld kan stoppen / investeren.

En welk bedrag heb je minimaal nodig?

Niet eens zoveel kunnen we je verklappen.

De truc is vooral om alvast te beginnen met wat je wel hebt.

Gaan we je allemaal uitleggen…


Waarin kan je beginnen met beleggen?

Eerst maar eens een begin bij de basis: wat voor beleggingsvormen zijn er allemaal? De traditionele manier is die van aandelen op de ‘normale beurs’, maar zelfs daar zie je tegenwoordig de meest exotische termen voorbij komen.

Belangrijkste verschil tussen al deze dingen waarin je je geld kan steken is de hoeveelheid risico die ze meebrengen. Want het is mooi dat je er winst mee kunt maken, maar je kan er evengoed geld mee verliezen!

Hieronder vind je een kort lijstje met de belangrijkste vormen gesorteerd van veel naar weinig risico om je inleg of een deel daarvan kwijt te raken:

  1. Binaire opties (verboden in de EU)
  2. CFD Handel of Turbo’s
  3. Opties
  4. Aandelen
  5. Fondsen
  6. Obligaties
  7. Spaarrekening

Hoeveel geld heb je nodig & wat werkt met een klein bedrag?

Maar wat werkt er nu om te beleggen met weinig geld? Want zeker als beginnende belegger heb je vaak nog niet zoveel om mee te investeren. Doe dat zeker niet met je spaargeld of een erfenis of zoiets dergelijks, beleggen doe je echt met geld dat je in het ergste geval kan verliezen zonder dat dit “echt erg is”. Daarmee bedoelen we dat je nog wel de huur / hypotheek en de belangrijke dingen kan blijven betalen. Er moeten dus geen grote financiële gevolgen aan zitten.

Maar dan voelt het vast alsof je met wisselgeld aankomt? Zeker omdat de “grote jongens” met honderd duizenden euro’s per keer kunnen schuiven. Maar dat geeft niet. Met CFD Handel kan je namelijk door een zogenaamd hefboomeffect veel meer uit je inzet halen. Zo kun je dit tot een factor dertig laten oplopen.

Dit kan betekenen dat je met €100,- dezelfde winst kan boeken als wanneer je voor €3000,- had gekocht van hetzelfde aandeel. Maar let op dat geldt ook voor het mogelijke verlies. Lees jezelf dus goed in op deze manier van traden. Ander voordeel is dat de minimale inleg per keer slechts €10,- is, al verschilt dit per instrument waarop je inlegt.

Cryptocurrency

Wat ook kan werken met een beperkt bedrag is om je te verdiepen in de wereld van crypto munten. Zoals de bitcoin, ripple en ethereum. Maar inmiddels zijn er ontelbaar veel van dit soort digitale valuta en het voordeel is dat de waarde vaak zo laag is per coin dat je er ook makkelijk mee kan beginnen en veel rendement op kan maken. (Vaak al enkele centen of dubbeltjes.) De koersen zijn namelijk nogal grillig en daarvan kan je flink profiteren.

Maar dan moet je wel weten wat je doen er waar je deze munten kan aanschaffen, want dat gaat allemaal via een online wegomgeving zonder controle van overheidsorganen (dat was namelijk ook het hele punt om met dit soort munten te beginnen). Lees meer op onze pagina over geld verdienen met cryptocurrency. Zo moeilijk als het wellicht lijkt is het helemaal niet. Kan simpel via een Nederlandse partij met uitleg en klantenservice in het Nederlands.

Zelf bepalen of beleggen met hulp

Hoeveel geld je nodig hebt om te kunnen beginnen met beleggen is ook afhankelijk of je het zelf gaat doen of voor je laat doen door een professional. Let namelijk op dat in het laatste geval je vaak een maandbedrag moet storten en een minimaal startbedrag. Er gaat namelijk iemand met jouw geld aan de slag op de beurs en dat soort mensen verdienen best een aardig salaris.

De kosten van deze service zijn daarom vaak ook relatief hoog, maar vergeet niet dat er dan vaak wel slimme beslissingen worden genomen. Risico is er altijd, dat blijkt wel uit de voorwaarden van dit soort beleggingsrekeningen. Je kan alsnog al je geld kwijtraken.

Als je zelf gaat beleggen kies van voor het beste beleggingsplatform. Zij zijn al jaren en in totaal al 15 keer uitgeroepen tot beste beleggingsplatform / broker met goede service en uitleg, en lage kosten. Je krijgt bovendien € 200,- transactietegoed gratis! Vraag het gratis informatiepakket aan.

Beleggen oefenen met CFD

De belangrijkste tip die wij beginner geven zodra ze willen gaan beginnen met beleggen, is dat je vooral eerst moet oefenen! Hoe goed je jezelf ook inleest, je kan je nooit helemaal goed voorbereiden en je zult wellicht nog wel eens iets fout doen of een verkeerde inschatting maken.

Dat geeft niet want al doende leert men, maar het is wel zo prettig als je hier geen leergeld voor hoeft te betalen. Daarom kan je het beste met een gratis demo account eens een poosje oefenen. Je kan dit doen met nep-geld dus je kan ook niks verliezen.

Zo’n account kan je aanmaken zonder kosten of verplichtingen. Dit kan je later ook altijd weer omzetten naar een echt account als blijkt dat het je goed afgaat 🙂

Vergroot je inleg door vermogen te vergaren

Het is natuurlijk mooie dat je met slimme belegging manieren je mogelijke opbrengst kan vergroten, maar dan nog blijft je winst altijd in grote mate afhankelijk van je oorspronkelijke inleg. Het is daarom zeer verstandig om alles aan te grijpen om die inleg, dus je vermogen, groter te maken.

Dat kan in deze moderne tijd eigenlijk nog heel eenvoudig ook door geld te verdienen op internet. Wij hebben betrouwbare en effectieve manieren voor je getest waarmee je direct aan de slag kan. Dit kan je zelfs honderden euro’s per maand opleveren! Zonder enig risico. Denk aan enquêtes invullen voor geld of aan online verdienen met spaarprogramma’s waar je al een beloning krijgt voor het lezen van mails en het klikken op links.

Maar je kan het ook groter aanpakken en een heuse internet ondernemer worden. Start je eigen website of verdien vette commissies als affiliate marketeer. Ook kan je op veel manieren geld verdienen via sociale media. Welke vorm ook bij jou past, in deze categorie kan je met een beetje goede wil en geluk zomaar stoppen met werken voor je baas, of zelfs rijk worden! Er zijn genoeg miljonairs als voorbeeld te noemen.

Gerelateerde artikelen: