beleggen met klein bedrag 100 euro
Door | 23 okt. 2023

Wil je gaan beleggen met een klein bedrag, want je hebt geen groot vermogen?

Dat maakt helemaal niets uit.

Je hebt namelijk helemaal geen grote bedragen nodig om goede winst te kunnen maken.

Ook met een kleine inleg kan dat al, zoals bijvoorbeeld 100 euro.

Daar zijn een aantal slimme manieren voor die we graag met je delen.


P2P platformen

Dit is een ideale manier van beleggen met een klein bedrag, niet alleen omdat je met een kleine inleg van 10 euro al kan meedoen maar omdat je bovendien ook eens voor nog kleinere bedragen die inleg kan spreiden over meerdere beleggingen.

Het concept beleggen in P2P kredieten houdt in dat je via speciale platformen als Mintos je geld uitleent aan particulieren. En daar een rendement overmaakt van zomaar 12% omdat leenrentes in het buitenland veel hoger zijn.

beleggen met klein bedrag mintos

Vastgoed met een klein bedrag

Zoals je in de vergelijking hierboven kan zien scoort vastgoed ook er goed. Maar hoe moet je dat dan doen met weinig geld, dan kan je toch nooit een pand kopen? Klopt, maar ook daar zijn speciale platformen voor waar je als soort van crowdfunding met veel mensen een pand koopt.

Voordeel is dat de platformen ook regelen dat er huurders komen, meestal zijn die er op voorhand al. Meedoen kan vaak al vanaf 50 euro en rendementen zijn met 6-12% prima. Lees meer in ons artikel investeren in vastgoed met weinig geld.

Als je belegd in bijvoorbeeld Nederland of Duitsland is het rendement eerder 6-9%, terwijl de hogere winsten boven de tien procent vooral te behalen zijn in Spanje, Portugal, Scandinavië en de Baltische Staten. In die laatste landen zie je ook dat de meeste platformen gevestigd zijn.

beleggen met klein bedrag in vastgoed

Beleggen met 30 keer je inleg

Oké dat moeten we even rustig uitleggen… want je kan namelijk 30 keer zoveel rendement maken op je belegging. Als je het vergelijkt met de “normale aandelen”. Of eigenlijk: je kan dezelfde winst maken alsof je dertig keer zoveel had geïnvesteerd. Dus met een inleg van € 100,- winst maken alsof je € 3.000,- had.

Dit kan met CFD Handel. CFD staat voor Contract For Difference. Kort uitgelegd betekent het dat je niet het aandeel zelf op de beurs hoeft te kopen, maar wel kan handelen of de koers. Daarbij kan je gebruik maken van een zogenaamd hefboomeffect waarmee je dus tot 30 keer zo hard kan profiteren van koers stijgingen.

Dit zorgt er voor dat je juist met kleinere bedragen een stuk aanzienlijkere verdiensten kan maken. Maar laat je niet voor de gek houden, de andere kant op geldt het net zo goed dat je ook harder wordt getroffen door een daling van de koers. Je moet dus wel goed weten wat je doet.

Met CFD Trading kan je gelukkig ook eerst een demo account aanmaken om het te oefenen met nep geld. Dan loop je niet meteen een risico en kan je eerst leren en je strategie perfectioneren. Ander voordeele is dat je op allerlei soorten instrumenten kan handelen: Aandelen op de beurs maar ook op grondstoffen als olie en goud, of Crypto zoals de Bitcoin. Er is dus altijd wel een markt waar beweging is en waarvan je kan profiteren.

Vergeet Crypto als belegging met klein bedrag

Over de Bitcoin gesproken: dit is slechts één van de vele digitale munten die er in omloop zijn. Dit noemen we ook wel cryptovaluta. In 2017 is hier een hele hype over geweest en toen is de koers enorm gestegen. Om vervolgens weer even hard te dalen overigens… en nu in 2021 weer opeens te stijgen. Er is dus veel beweging en dat lijkt eng, maar dat betekent nog niet dat je er niet in moet beleggen.

Sterker nog: door de geringe waarde van de coins zoals Ripple en Ethereum bijvoorbeeld, die niet zoals een Bitcoin duizenden euro’s moet kosten, kan je er al met weinig geld instappen. Nu kan je ook gewoon een klein deel van een Bitcoin of andere munt kopen trouwens, je hoeft geen hele aan te schaffen.

Maar we horen je al denken, cryptomunten kopen is toch heel moeilijk, dan moet je een speciale ‘wallet’ hebben en dat gaat dan via van die vage Koreaanse websites… Nee hoor. In Nederland heb je een heel goede partij Litebit, kan je gewoon met Nederlandse taal en klantenservice prima aan de meeste munten komen. Wel zo begrijpelijk en betrouwbaar.

beleggen met klein bedrag in crypto via bitvavo

Binaire opties

Waar je jezelf in ieder geval nooit mee moet inlaten is met binaire opties. Dat moet je niet willen. Waarom niet? Nou ze zijn tegenwoordig zelfs verboden binnen de EU. En niet zonder reden.

Binaire opties waren de meest verliesgevende beleggingsproducten die er ooit zijn geweest. Met name omdat het eigenlijk een soort van gokken leek, waarbij je alleen maar moet inzetten op het feit of een aandeel of koers over een bepaalde periode ging stijgen of dalen.

Alsof je bij de roulette op zwart of rood met inzetten zeg maar. En als je gelijk had kreeg je 85% winst, bij verlies was je uiteraard alles kwijt. Probleem is dat zo’n 95% van de beleggers hier binnen de kortste keren al hun geld mee kwijt waren.

Ja natuurlijk kon je er enorm snel geld mee verdienen, want de looptijd kon al een minuut zijn. En met een maximale inzet van 1000 euro kon je dus € 850,- in een minuut verdienen! Niet gek dat dit mensen het hoofd op hol bracht.

Niet doen dus. Als je dan toch risico wil nemen om in korte tijd veel winst te kunnen maken, dan kan je CFD handel zoals hierboven beschreven prima gebruiken. Dat is iets meer verantwoord.

Naar de beurs met klein bedrag

Naast CFD en Crypto kan je ook altijd nog beleggen in de traditionele aandelen, fondsen en opties. Dat is toch een lange termijn strategie dus daar kan je best af en toe wat wisselgeld in stoppen via een beleggingsrekening. Dan is dat over enkele jaren vanzelf een leuk bedrag.

Je kan het beste kiezen voor Saxo Bank als broker om te gaan beleggen. Ze heetten tot voorkort trouwens Binck Bank. Al 16 keer zijn ze gekozen tot de beste van Nederland waaronder de laatste jaren. Goede uitleg, training en service tegenover lage kosten. Je krijgt bovendien € 200,- transactietegoed cadeau. Vraag de gratis informatiemap aan.

op de beurs beleggen met klein bedrag

Gratis oefenen met beleggen

Wil je eerst een gratis uitproberen of beleggen iets voor je is? Goed punt, dat raden we elke beginner aan. Kan je met nep geld kijken of je het een beetje kan, en of je strategie werkt. CFD Handel kan je starten met een gratis demo account. Je kan in allerlei zaken beleggen en loopt geen risico. Later kan je jouw account altijd nog overzetten naar echt geld…

Meer geld krijgen om mee te kunnen beleggen

Natuurlijk is het altijd beter om met meer vermogen te starten met beleggen omdat je dan in absolute zin ook meer winst kan maken, maar je moet anderzijds alleen maar beleggen met geld dat je kan missen! Je kan namelijk je inzet of een deel ervan verliezen, investeringen kunnen minder waard worden…

Online bijverdienen

Om aan meer geld te komen kan je eenvoudig via internet geld verdienen. Toch zomaar enkele honderden euro’s per maand zonder al te veel gedoe of moeite. Enquêtes invullen voor geld bijvoorbeeld of anders affiliate marketing waarbij je voor bedrijven reclame gaat maken voor hun producten via jouw website of sociale media. Daar krijg je flinke commissies voor.

Kosten besparen

Een andere optie is om ervoor te zorgen dat je “meer geld kan missen”. Dit door je kosten te verlagen zodat meer financiële middel vrijkomen voor andere zaken. Met onze geld besparen test doorloop je in 15 eenvoudige ja / nee vragen mogelijk punten waarop je kan bezuinigen.

We houden het niet enkel bij tips in die test trouwens, je kan meteen doorklikken om de besparing te regelen. In totaal kan dit je meer dan € 10.000,- per jaar schelen, dat is een flinke belegging!

Gerelateerde artikelen: