geld beleggen als student
Door | Geüpdatet 23 mrt. 2022

Eerder schreven we al een artikel hoe je als student geld kan verdienen.

In dit artikel geven we meer uitleg over geld beleggen voor studenten.

Dit is niet alleen voor oude rijke mensen, ook met je kleingeld kom je al een heel eind.

Ja een tientje of 100 euro doen de truc al.

Gaan we je hieronder uitleggen.


Start klein en vroeg: juist als student al dus!

Je hebt geen gigantisch vermogen nodig om te kunnen beginnen, je kan prima beleggen met weinig geld. Natuurlijk helpt het om meer in te kunnen leggen, maar wat je niet hebt kan je niet inzetten. Enkele centen of 10 euro, daar kan je al mee beginnen. Klinkt wellicht gek maar je kan met beleggen niet vroeg genoeg beginnen, want het is namelijk vooral een lange termijn strategie om winst te maken.

De beste beleggingsbroker van Nederland is al jaren in verschillende verkiezingen Saxo Bank. (voorheen Binck) Zij hebben uitstekende uitleg en trainingen om je te helpen, terwijl hun kosten ook erg laag zijn. Vraag het gratis informatiepakket aan.

Er zijn naar traditioneel beleggen in aandelen en fondsen ook andere manieren om op korte termijn ook al profiteren van koerswisselingen. En dan kan in allerlei soorten beleggingsvormen: aandelen, indices, valuta, opties en ga zo maar door. Hieronder geven we je twee opties die goed werken met een kleine inleg, maar wel goede resultaten kunnen opleveren. Let op, deze kennen ook meer risico dan normaal beleggen.

Vergroot je winst met 3000%

Nee we maken geen grap. Geen tovertruc of magische boon ook. Je kan er echt voor zorgen dat je 30 keer zoveel winst kan behalen met dezelfde inleg. Dan is het dus zo dat als je bijvoorbeeld 200 euro inlegt je in feite dezelfde winst kan pakken alsof je met €6000,- had belegd in aandelen.

Dit kan door gebruik te maken van het zogenaamde hefboomeffect dat je kan inzetten als je belegt via contract-for-difference. Kortweg: CFD Handel. Dit is specifiek bedoeld om te kunnen handelen met kleinere bedragen. Ander bijkomend voordeel is dat je nooit de onderliggende waarde daadwerkelijk hoeft te kopen zoals bij “traditioneel” beleggen in aandelen. Wel belangrijk om te vermelden dat je verlies ook groter kan zijn. Lees je daarom eerst goed in over deze manier van traden: Met beleggen bestaat altijd de kans dat je jouw inleg kwijtraakt door (snelle) marktbewegingen.

Cryptomunten

Veel mensen denken inmiddels dat de cryptomunten een beetje passé zijn, zoals de Bitcoin. Maar niets is minder waar! Bovendien wordt het steeds makkelijker om er in te stappen want dit kan tegenwoordig gewoon via Nederlandse partijen, met uitleg en klantenservice in je eigen vertrouwde taal.

Het voordeel van deze munten is dat er heel veel soorten van zijn, veel meer dan de bekende Bitcoin, Ripple en Ethereum. En de koersen fluctueren nog genoeg, meer dan normale aandelen zelfs. En dus kan je er goed aan verdienen. Die koersschommelingen komen door de beperkte waarde van de munten, veel kan je al kopen voor enkele centen per stuk.

Hoe je hiermee eenvoudig aan de slag kan lees je op onze pagina over geld verdienen met cryptocurrency. Hier leggen we je uit hoe het werkt en wie die betrouwbare broker in NL is waar je het beste mee kan samenwerken.

Gratis oefenen met beleggen (CFD)

Beleggen kan soms eng zijn, dat snappen we. Daarom willen we je er graag op wijzen dat je met een gratis demo account via Plus500 gewoon eens kan uitproberen of het wat voor je is. Met nepgeld zonder enig risico. Kan je nog even kijken of het goed voelt, of je er goed in bent, of zelfs je strategie finetunen! Er zijn ook genoeg tutorials die je leren hoe beleggen werkt!

Dit kost overigens helemaal niks en als je wilt kan je later je account omzetten naar echt geld. Het voordeel van deze tool is ook dat je overal in kan oefenen, van cryptovaluta tot normale aandelen en van indices tot grondstoffen en aandelen. En bevalt het niet, dan stop je er gewoon weer mee. Let wel op dat wanneer je met echt geld besluit te beleggen er altijd het risico bestaat dat je jouw inleg (deels) verliest!

Beleggen versus verdienen

Echt even belangrijk om te benoemen (en dus voor jou om te onthouden): geld beleggen is absoluut niet hetzelfde als geld verdienen. Aan beleggen zit namelijk altijd een risico dat je jouw inleg of een deel daarvan kwijt kan raken. (Beleg dus altijd met geld dat je “kan missen”. Zorg ervoor dat je nog wel je boeken en collegegeld kan betalen, en zeker je studentenkamer!) Als je bereid bent om dit risico te nemen, dan is de beloning daarvoor ook een potentieel veel grotere winst.

Ben je dit echter niet dan raden we je aan om je liever in te lezen hoe je geld kan verdienen zonder risico. Er zijn genoeg betrouwbare manieren om dit te doen (lees ons artikel geld verdienen op internet) met wel degelijk goede opbrengsten variërend van enkele tientjes per maand tot honderden euro’s of zelfs een compleet inkomen!

Verdien meer inleg

Laten we wel zijn, bovenstaande tips zijn fantastisch maar uiteindelijk is het toch prettig om je inleg te kunnen vergroten. Daarmee wordt je rendement namelijk vanzelf ook groter in absolute zin. Des te meer gewicht je in de strijd kan leggen, hoe meer je eruit zal halen in potentie. Dus moet je jouw beleggingsvermogen vergroten, en daar zijn om het heel simpel te stellen twee manieren voor:

Meer verdienen

Wat extra geld verdienen het is simpeler dan je denkt! Er zijn genoeg manieren om online bij te verdienen, zoals enquêtes invullen voor geld of online spaarprogramma’s. Bekijk alle opties in ons artikel over bijverdienen. Je kan hiermee zomaar €300,- per maand binnenhalen.

Besparen

Iedereen kan meer geld in zijn of haar portemonnee houden, en nee daar hoef je niet krom voor te liggen! Of dat lastig is? Nee hoor, met onze handige bespaartest kom je er binnen 16 korte ja/nee-vragen al achter waarop je kan besparen, en kan je meteen doorklikken om het te regelen. Probeer het eens!

Gerelateerde artikelen: