10 Goedkope Cryptomunten met Potentie

Auteur: |
cryptomunten met potentie

In deze blog noemen we de coins die wat ons betreft op dit moment laag zijn geprijsd.

Of in ieder geval nu relatief goedkoop zijn om aan te schaffen omdat de verwachting is dat de waarde veel hoger gaat worden.

We leggen je ook uit aan de hand van welke eigenschappen (criteria) we dit hebben bepaald.

Koop en bewaar je munten altijd bij een betrouwbare en Nederlandse broker.

Bitvavo is de goedkoopste crypto broker / exchange, Litebit is de beste crypto broker (vooral voor beginners ivm uitleg en ondersteuning).

Uiteraard kan je daar onderstaande munten verkrijgen.

In dit artikel:

10 goedkope cryptomunten

1. Bitcoin

Oké wacht even, Bitcoin is toch helemaal niet goedkoop? Die kosten tienduizenden euro’s! Ja dat klopt, maar dat betekent niet dat hij niet nog veel meer waard gaat worden. En bovendien hoef je geen hele coins te kopen maar er ook gewoon een paar tientjes in stoppen…

Het punt is meer dan Bitcoin meer dan de helft van de gehele cryptomarkt is qua marktwaarde en dat bovendien alle andere munten in prijs sterk die van Bitcoin volgen. Je kunt eigenlijk niet om deze munt heen, zeker niet nu veel grote bedrijven hem ook al toevoegen op hun balans. Zelfs investeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Er is veel debat over de toekomstige waarde van de munten het het model dat steeds vaker wordt omarmt is het Stock-to-flow model dan een anonieme analist (PlanB) heeft gepubliceerd. Die gaat uit van schaarste, de beste driver voor prijsstijgingen, en voorspelt in 2021 al een waarde van 288.000 euro en in 2025 zelfs prijzen van meerdere miljoenen voor 1 Bitcoin. Dit komt vooral door de unieke eigenschap van Bitcoin dat er een vastgesteld maximaal aantal munten zal zijn en die zijn al bijna allemaal in omloop.

bitcoin s2f model planb

2. Ethereum

Dit is na Bitcoin de belangrijkste munt en daarmee de grootste “altcoin”. De toepassing van zogeheten blockchain 2.0 is nog steeds vooruitstrevend, maar vooral omdat ze deze openstellen om andere cryptomunten op te laten draaien geeft ze een unieke positie. Een groot deel van de markt gebruikt namelijk hun technologie.

Bovendien is de consensus onder veel analisten dat de prijs sterk is ondergewaardeerd, zeker in vergelijking met andere coins. Tot wel 200%. En omdat er dit jaar een aantal grote technologische verbeteringen worden uitgerold is de verwachting hoog gespannen.

3. Cardano

Dit is dan weer de blockchain 3.0 en ontworpen door een van de originele oprichters van Ethereum. Bedoelt dus heel gericht als verbetering van die blockchain. Het is echter nog niet gelukt om veel klanten of marktaandeel weg te kapen, maar als dit gaat lukken dan is de prijs zeer laag op dit moment, gezien Ethereum nu 2000 keer zoveel waard is.

4. Binance Coin

Dit is ook een munt die een concurrent is van Ethereum maar bovendien eigendom van Binance, de grootste international crypto broker voor particulieren. Het unieke van deze munt is daarbij dat ze niet alleen een maximaal aantal munten hebben zoals Bitcoin, maar zelfs periodiek een aantal munten vernietigen.

Dit zorgt ervoor dat het aanbod in de toekomst zal dalen en dat de prijs mogelijk enorm zal gaan stijgen, dat hebben we de afgelopen maanden al kunnen zien overigens. Een interessant project.

5. Ripple

Ripple is eigenlijk niet de naam van de munt maar die van het bedrijf achter de coin die XRP heet. Ze willen een unieke positie in de markt verwerven door een nieuwe oplossing te bieden voor internationale betalingen. Daarmee zouden ze het zeer oude en trage SWIFT kunnen vervangen. Oneindige potentie zou je bijna kunnen zeggen. Ze werken al samen met Mastercard en o.a. banken zoals Santander.

Nu is er echter vanuit de SEC in de VS, zeg maar de AFM van Amerika, een rechtzaak tegen het bedrijf aangespannen over de de verkoop van XRP wat de prijs enorm drukt. Lukt het ze echter om de zaak te winnen, af te kopen of seponeren (en de eerste tekenen zijn heel gunstig) dan zal de koers als een komeet omhoog kunnen schieten.

6. Stellar

Is wat Cardano is ten opzichte van Ethereum, een technologische verbetering. Maar dan van XRP. En wederom ontworpen door een van dienst oud oprichters. Ze focussen zich op een iets andere markt en hebben als deals met bijvoorbeeld centrale banken in Duitsland en Oekraïne om lokale stable coins te creëren op hun blockchain. Iets wat eigenlijk alle landen uiteindelijk wel willen en dus is die markt ook aantrekkelijk.

7. ARK

De slimme toepassing van deze munt is om verschillende blockchains met elkaar te kunnen verbinden en laten praten. Een unieke doelstelling en daarmee onderscheiden ze zich in de markt. Dit geeft daarmee veel ruimte voor groei.

8. Stratis

Stratis gaat zelfs nog een stap verder dan Ethereum en heeft een platform waarop bedrijven hun hele eigen blockchain kunnen bouwen. Dit is natuurlijk heel slim want veel grotere bedrijven, maar ook juist kleinere bedrijven die niet veel kunnen investeren, willen vaak wel zelf regie kunnen houden.

9. Power Ledger

Deze munt speelt in op de internationale doorverkoop van groene energie waarvoor ze een platform hebben ontworpen. Interessant omdat dit natuurlijk betreft duurzaamheid / klimaatverandering een steeds belangrijker onderwerp is in de wereldeconomie en politiek, maar tegelijkertijd omdat energieverbruik van cryptomunten op zichzelf ook steeds meer onder de loep komt te liggen. Ze worden financieel al ondersteund door de Australische regering.

10. ICON

ICON, met de cryptomunt ICX doet eigenlijk is vergelijkbaars als ARK en knoopt blockchains aan elkaar zodat informatie kan worden uitgewisseld. Ze focussen zich echter meer ook bedrijven. Ze zijn op technologisch goed bezig en bijvoorbeeld is het ze al gelukt om de blockchains van Bitcoin en Ethereum aan elkaar te verbinden. En ook interessant, als je deze munt koopt via Bitvavo kan je met crypto staking ruim 10% rente krijgen op je munten.

Criteria voor potentie

Toepassing

Om te bepalen of een munt potentie heeft, en daarmee bedoelen we uiteraard of de prijs ervan in de toekomst nog flink zal stijgen, dan is het vooral belangrijk om te kijken naar het nut van een munt. Waarvoor is die ontworpen en is de afzetmarkt ervoor aanwezig?

Zeker als er een slim bedrijf achter schuilgaat en een degelijke visie waarom de coin een verschil kan maken en een probleem oplost, zal dit helpen om de waarde op te drijven. Munten zonder enig nut, zoals Dogecoin die eigenlijk helemaal geen functionaliteit heeft, laten we buiten beschouwing. Die zullen ook wel kunnen stijgen in waarde maar dat is dan vooral door speculatie van beleggers. Op termijn houdt dat geen stand.

Techniek

Ook is techniek belangrijk, is die goed op orde en kan die daarmee ook het beoogde doel bereiken waarom de munt ooit is opgericht? Er zijn duizenden cryptomunten, is deze echt beter dan de rest? En is die meerwaarde al bewezen of blijken er toch problemen aan de oppervlakte te komen op het gebied van bijvoorbeeld schaalbaarheid, snelheid, betrouwbaarheid of veiligheid?

Hierin zie je ook mooi de ontwikkeling van crypto en blockchain, de achterliggende techniek. Zo is Bitcoin het origineel, Ethereum de blockchain 2.0 en Cardano de blockchain 3.0 Munten proberen steeds de voorgangers te verbeteren en dat is een gezonde ontwikkeling, al betekent dat niet dat de oudere munten altijd minder interessant zijn.

Volume

Oude munten hebben namelijk een bestaand volume en een schare van vaste gebruikers. Dit zorgt er weer voor dat het ook onwaarschijnlijk is dat een munt opeens veel zal zakken in waarde. Het bedrijf heeft bovendien inkomsten waarmee ze kunnen blijven investeren in nieuwe verbeteringen.

Zo is er bijvoorbeeld al meer dan een biljoen euro geïnvesteerd in Bitcoin. Dat is miljoen keer een miljoen! Die munt gaat dus echt niet zomaar verdwijnen en wordt daarmee alleen maar waardevaster en dus aantrekkelijker als investering voor steeds grotere partijen. Zo zie je in 2021 opeens pensioenfondsen en beleggingsbanken instappen, evenals grote bedrijven als Tesla.

Meer interessante munten…

Als je al wat bekender bent met de cryptomarkt dan zijn bovenstaande munten voor jou geen nieuwe namen. We noemen dan ook geen hele nieuwe en onbekende muntjes want daarvan is nooit te voorspellen of ze aanslaan, of snel alweer met de staart tussen de benen van het toneel verdwijnen.

We houden het liever bij de munten die zich in ieder geval al tot bepaalde hoogte hebben bewezen. Tegelijkertijd is dit geen beleggingsadvies of garantie dat bovenstaande munten in de toekomst ook echt gaan stijgen.

Zoals gezegd zijn er nog veel meer coins waar je goed in kunt investeren, duizenden zelfs. Doe altijd goed onderzoek voordat je ergens geld in stopt, je kan je inleg altijd minder waard zien worden of zelfs helemaal verliezen.