Investeren met Klein Kapitaal Budget
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Wil je graag investeren?

Maar is je budget een relatief klein kapitaal?

Toch blijft het slim om rendement te maken op dat geld,

dat anders toch maar aan het niksen is op je spaarrekening?

Geen probleem, er blijven genoeg opties over.

Die al werken vanaf slechts 10 euro.


1. Vastgoed met klein budget

Die had je hier vast niet verwacht? Je zou namelijk denken dat je veel vermogen nodig hebt om te kunnen investeren in vastgoed. Dit houdt traditioneel immers in dat je een onroerend goed koopt en verhuurt. Denk aan een woning, kantoorpand, maar ook een garagebox of stuk grond. De huur is het rendement dat je maakt, en daarbij de mogelijke waardestijging van het pand en/of grond. Maar om dit te kunnen doen moet je dus tienduizenden euro’s tot tonnen hebben.

Dat is niet langer het geval. Er zijn meerdere mogelijkheden om te investeren in vastgoed met weinig geld. Daarbij kan je al met slechts 50 euro aan de slag. Het werkt eigenlijk een beetje op dezelfde manier als crowdfunding waarbij je via een platform met meerdere mensen investeert. Het platform regelt verder alles en geeft jou een rendement die varieert van 5% tot wel 12%

2. Consumenten leningen

Ook dit is een soort van crowdfunding constructie, waarbij er platformen zijn waar je jouw geld kan investeren in leningen aan consumenten, oftewel particulieren. Dit wordt vaak ook wel Peer-to-Peer investeren genoemd. Jij wordt dus eigenlijk een soort van bank en rekent rente over de leningen die je uitgeeft. En dat rendement loopt op van 4% in Nederland tot wel 16% in andere landen in Europa. Kijk in ons artikel beleggen in consumentenkredieten welke platformen aan te raden zijn.

Voordeel dan de platformen die zich hier op richten is dat ze de mogelijkheid bieden om je geld te spreiden over een groot aantal leningen wat het risico verkleind. En bovendien, je sluit met de mensen waar je geld aan wordt uitgeleend een contract af dus zelfs als iemand niet terugbetaald zal het platform een betalingsregeling treffen of incassoprocedure starten. Eventuele extra rente of boetes krijg jij dan als extra rendement. Ze gaan zelfs zo ver dat sommige platformen het hele risico op zich nemen en jou terugbetaal garanties geven.

Minimale inleg op de verschillende platformen varieert, maar investeren is al mogelijk vanaf 10 euro. Met 200 euro kan je eigenlijk overal terecht.

3. Huis verduurzamen met klein budget

Je hoeft niet per se te investeren in andermans zaken om daar geld aan te verdienen. Je kan ook heel goed je geld investeren in jouw eigen huis om op die manier je woning energiezuiniger te maken. Dit verlaagt niet alleen de energierekening, maar is ook positief voor de waarde van je huis.

Kleine aanpassingen zoals tochtstrips, zuinige lampen, (douche)kranen en radiatorfolie kosten je tientjes maar leveren je veel winst op. Grotere aanpassingen zoals zonnepanelen en isolatie hebben eveneens een snelle terugverdientijd van een jaar of 8. Dat klinkt lang, maar in feite is je rendement dan 12%. Zie dat maar eens te krijgen op je spaarrekening!

Interessant? Vraag eens vrijblijvend offertes op, kost je niks en dan kan je kijken of je het een goed idee vindt:

Wil je eerst klein beginnen? Kijk voor slimme energiebesparende producten in deze energiebespaarshop.

4. Cryptovaluta

Cryptovaluta zijn digitale munten. Hierin investeren levert al jarenlang een mooi rendement op. Kostte de eerste cryptomunt Bitcoin in 2010 je nog meer 8 cent, nu levert hij ruim 8000 euro op. De waarde van de munten schommelt weliswaar harder dan de beurzen, maar als je er op lange termijn naar kijkt stijgen de prijzen dus gigantisch. Als je jaren geleden er honderd euro in had gestopt, was je nu miljonair…

Er zijn veel mensen die denken dat er nog veel meer in het vat zit. Vooral omdat nog maar weinig mensen cryptomunten hebben. Bovendien verwachten veel mensen dat dit in de toekomst het papieren geld zal gaan vervangen. Ze voorspellen zelfs waardes die nog 100 keer hoger liggen dan de huidige koersen.

Mocht je meer willen weten lees dan vooral onze artikelen Veelbelovende cryptomunten met toekomst en welke Cryptocurrency gaat stijgen. En mocht je uiteindelijk besluiten inderdaad wat coins aan te schaffen, doe dan dan bij de beste crypto broker & beste crypto app in Nederland: Litebit.

Dit is een Nederlands bedrijf, geen vaag buitenlandse exchange, één van de eerste en grootste in ons land met uitstekende service en een breed aanbod aan munten die je kan bewaren in je eigen beveiligde en bovendien gratis wallets in dezelfde tool.

Ook handig voor als je weinig geld hebt trouwens, want bijvoorbeeld Bitcoin kan je al in investeren met 30 euro. Nee je hoeft dus geen hele munten te kopen.

Rente op je cryptomunten

Wat ook interessant kan zijn, zeker als directe tegenhanger van je spaarrekening, is om crypto staking toe te passen. Je ontvangt dan namelijk een rendement op je munten die op kan lopen naar 10-11% afhankelijk van welke coins je bezit. Het enige wat je moet doen is je cryptovaluta beschikbaar stellen om mee te werken aan de blockchain.

Dit lijkt ingewikkeld en lastig, maar via Bitvavo, ook nog eens de goedkoopste crypto broker om diezelfde munten aan te schaffen, kan je dit automatisch doen zonder enig omkijken. Zij regelen de technische achterkant in ruil voor een deel van het rendement. En dan houd jij zonder enig werk er dus nog meer dan tien procent rendement aan over. Goede deal.

5. Vergroot je budget / kapitaal

Beleggen of investeren doe je in de regel alleen met vrij vermogen, ofwel geld dat je kan missen. Want er zit altijd een risico aan vast. En hoe groter het risico, des te hoger het mogelijke rendement in de regel is.

Nu kun je specifiek op zoek gaan naar methodes die ook met weinig kapitaal al toegankelijk zijn, zoals de opties die we hierboven voor je hebben opgesomd. Maar je kan natuurlijk er ook voor zorgen dat je budget waarmee je inlegt groter wordt.

Dat klinkt natuurlijk heel makkelijk gezegd zo, maar in werkelijkheid is het nog echt simpel ook! Want het komt er simpelweg op neer dat je meer geld moet gaan overhouden. En dat doe je door ofweg meer te gaan verdienen, of door minder uit te geven.

Maar dat is toch niet simpel? Jawel, want meer verdienen betekent niet meteen dat je jouw baas om opslag moet vragen of er een tweede baantje naast moet nemen. Geld verdienen via internet biedt genoeg betrouwbare opties die bovendien genoeg opleveren.

En zelf hebben we meer dan 10.000 euro aan bespaartips beschreven in onze blogs, en dat is op jaarbasis. Elk jaar zoveel geld extra in je portemonnee houden, kan je het je voorstellen? Nu niet al onze blogs gaan doorzoeken, in de geld besparen test vind je alles overzichtelijk terug.

Gerelateerde artikelen: