Hoe weet je welke Cryptomunt je moet kopen?

Auteur: |
welke cryptomunt kopen

Ja hoe kom je daar nu achter?

Welke munten, ofwel cryptovaluta of crypto coins jij moet hebben?

Het ligt er ook maar net aan waarom je ze wil kopen en wat je ermee wil gaan doen.

Winst maken dat snappen we, maar op welke manier?

Er zijn namelijk maarliefst 7 manieren van geld verdienen met cryptocurrency.

En dan proberen we het nog simpel te houden…

Weet in ieder geval dat je op zijn minst ervoor moet zorgen dat je ze koopt via een betrouwbare partij.

We raden er twee aan: Bitvavo is de goedkoopste crypto broker / exchange, Litebit is de beste crypto broker (zeker voor beginners ivm zeer goede hulp en klantenservice). Beide overigens Nederlandse bedrijven.

En dan nu door naar de munten, we behandelen ze per categorie afhankelijk hoe jij ze wil gaan gebruiken.

Van snel rendement oplopend tot rustig afwachten voor meerdere jaren, en alles er tussenin.

In dit artikel:

1. CFD Handel

Dit is eigenlijk een instinker want bij CFD Handel hoef je namelijk de munten helemaal niet daadwerkelijk te kopen om ermee te kunnen beleggen. Dat is juist het kenmerk van dit beleggingsinstrument. Zo kan je hiermee op hetzelfde platform handelen in niet alleen crypto maar ook indices, aandelen, grondstoffen als olie, goud en zilver. En nog veel meer.

Een ander kenmerk van Contracts-for-Difference, zoals de term voluit geschreven wordt, is daarbij een mogelijkheid tot leverage, ofwel een hefboomeffect in het Nederlands. Dit houdt in dat je met een hefboom tot wel 30 kan handelen.

Simpel gemaakt: als je 100 euro inlegt, dan maak je net zoveel winst alsof je dat had gedaan met 3000 euro. Je maakt dus tot 30 keer zo snel winst. Klinkt cool, maar besef je wel dat dit andersom met je verlies net zo geldt. Dat vergeten veel mensen. Lees je dus vooral goed in.

Niet voor niks wordt je bij CFD Handel aangeraden om eerst te gaan oefenen, daar zijn speciale dummy accounts voor waar je met nep geld aan de slag kunt. Bevalt het, denk je dat je het onder de knie hebt, dan kan je met je eigen geld aan de slag. Maar advies: nooit met meer dan je kunt missen! Dat geldt voor alle opties die we hier bespreken, je kan je inleg kwijtraken, als is het maar deels.

2. Handelen / Day Trading

Dit betekent beleggen met een korte horizon, ofwel munten kopen voor maar enkele uren of zelfs minuten en dan weer verkopen. Bijvoorbeeld swing traden is een populaire methode onder dit soort handelaren.

Weet wel dat dit echter ook een riskante business is en je ook snel de mist in kunt gaan, zeker als je niet precies weet wat je doet. Eigenlijk moeten alleen crypto kenners met jaren ervaring dit doen en je veel technische handelkennis hebben en zelfs dan nog zijn er geen garanties.

Wel kunnen we je zeggen dat je hier dan voor Bitvavo moet kiezen omdat dit de goedkoopste broker is met lage kosten en een uitgebreide exchange waar je goed kan handelen.

3. Beleggen

Hier bedoelen we dat je met minimaal een middellange termijn kijkt naar de markt. Niet enkele dagen of weken maar wel maanden of 1 - 2 jaar. Interessante munten hiervoor bespreken we in onze artikelen goedkope cryptomunten met potentie en ook nieuwe opkomende cryptomunten zijn een goede optie.

Of je hier nu gebruik maakt van Litebit of Bitvavo moet je zelf bepalen. Belangrijkste is hier om je in te lezen in de seizoenen die de cryptomarkt meemaakt, een cyclus van ongeveer 4 jaar waarbij in feite alle altcoins de tred van Bitcoin volgen.

Vergeet hier vooral niet ook op bepaald moment je winst te nemen en niet te blijven wachten tot de markt weer inzakt. Het is ongelooflijk moeilijk om precies op de top te verkopen, dat lukt minder dan 1% van de mensen.

4. Investeren

Zoek je naar de beste cryptomunten om in te investeren dan doelen we op de beste cryptomunten voor de lange termijn. Beide artikelen zijn aanraders. Hier moet je echt denken aan minimaal een volledige cyclus afwachten van 4 jaar plus.

Daar moet je niet alleen overwegen welke munten goedkoop zijn in de huidige staat van de markt, maar ook welke er technologisch een voordeel hebben en ook een sterk bedrijf erachter met een logische missie en visie. De munt moet een doel hebben en een toegevoegde waarde tonen waarmee bijvoorbeeld een probleem wordt opgelost. Waarom is deze coin een veelbelovende cryptomunt met toekomst?

We doelen dan specifiek op coins met toegevoegde waarde, zoals Ethereum een verbetering is van Bitcoin en Cardano weer een verbetering van Ethereum. Zeg maar de 1e, 2e en 3e generatie van crypto of eigenlijk de blockchain technologie erachter. Maar ook munten die compleet nieuwe toepassingen hebben zijn interessant zoals Decred, PowerLedger en Syscoin om er maar een paar te noemen.

We bedoelen hier juist niet de munten die enkel worden gehyped maar eigenlijk weinig echte functionaliteit hebben, zoals het grootste voorbeeld Dogecoin. Dit betekent niet dat de munt niet belangrijk kan worden en stijgen in waarde, maar het risico is wel heel groot dat de waarde ook naar 0 gaat.

Ook hier maakt het niet veel uit of je kiest voor Bitvavo of Litebit om de munten te kopen.

5. Staking (rente op je munten)

Staken is eigenlijk een beetje zijn eigen categorie. Het is ook wel voor de lange termijn maar er zit naast mogelijke waardestijging van de munt nog een ander verdienmodel aan, namelijk rente.

Klinkt vaag maar is in dit artikel even een verzamelterm voor de fee die je krijgt voor het staken van je coins. Dit heet crypto staking maar is vaak ook hetzelfde als een masternode. Echter merk jij het verschil niet als je dit doet via Bitvavo want zij regelen alles voor je en jij ontvang alleen de verdiensten in je account. Enige wat jij moet doen is één vakje aanvinken.

Het mooie is dat dit dus echt passief inkomen is terwijl het voor sommige munten 5% rendement geeft en de hoogste fee op ICON (ICX) is zelfs boven de 10% op jaarbasis. Dat krijg je niet op je spaarrekening tegenwoordig.

Maar snap wel dat een crypto account niet hetzelfde is als je spaarrekening, lees je er dus eerst op in wat de risico’s zijn. Ook al lijkt het veel beter dan sparen waarbij je geld door inflatie in feite langzaam minder waard wordt, je moet je bewust zijn van de mogelijke nadelen.