nieuwe opkomende cryptomunten
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Als je in het allereerste begin wat geld had gestopt in Bitcoin, dan had je nu je inleg 800.000 x ervoor terug gekregen.

Een Bitcoin kostte ooit 5 cent, in 2010 toen de munt net bestond. Dat is een heel ander verhaal dan de tienduizenden euro’s die je er tegenwoordig voor neer moet leggen.

Precies dit gegeven geeft aan dat het slim kan zijn om al vroeg in een nieuwe cryptomunt te stappen omdat de mogelijk winst dan exponentieel toeneemt.

Dezelfde winstmarge ga je nu nooit meer maken op Bitcoin.

Mits de munt succesvol wordt natuurlijk, daar moet je wel goed over nadenken want anders ben je jouw geld kwijt.

Kies dus voor opkomende munten die volgens bepaalde criteria logischerwijs succes zouden moeten gaan hebben. Het hoeft niet per se één te zijn die gloednieuw is, maar wel een waar nog veel koersstijging te verwachten valt.

Wij doen een voorzet welke kenmerken volgens ons een belangrijke leidraad kunnen zijn en welke coins hieraan lijken te voldoen.

En wat je ook doet, koop je munten altijd via Litebit.eu: een veilige betrouwbare en wat ons betreft simpelweg gewoon de beste cryptobroker van Nederland.

En wat je ook doet, koop je munten altijd via Litebit, een veilige betrouwbare en wat ons betreft simpelweg gewoon de beste crypto broker in Nederland.


10 opkomende cryptomunten

Deze munten voldoen wat ons betreft aan de criteria die we hieronder verder zullen toelichten. Wat ons betreft verstandige keuzes maar geen beleggingsadvies, doe ook zeker je eigen onderzoek en maak je eigen keuzes. Onderstaande munten kan je kopen via Litebit, behalve optie 10 waar we je een alternatieve route zullen geven.

1. Ethereum (ETH)

Nee, dit is zeker geen nieuwe munt. Sterker nog: het is de grootste altcoin die er is. (Alle andere munten die na Bitcoin zijn ontstaan vallen onder de noemer altcoin) Het slimme is echter van deze munt is dat de blockchain beschikbaar is om andere munten op te creeëren.

Er worden dus heel veel nieuwe cryptocurrency gehost op deze technologie. En daar zitten veel succesnummers tussen en die hebben daarmee simpelweg een positieve uitstraling op Ethereum zelf. Bij voorbeeld een van de grootste opkomende concepten in crypto is Decentralized Finance (DeFi) en verreweg het grootste deel van deze munten werkt via Ethereum.

Plus de technologische ontwikkelingen die lopen, de meeste innovaties worden gedaan vanuit deze developers, maken de verwachtingen voor deze munt erg hoog. De blockchain heeft inmiddels zelfs Bitcoin ingehaald wat betreft meeste transacties in geld.

2. Cardano (ADA)

Dit is een concurrent van Ethereum en opgericht door een van de originele oprichters van Ethereum. Het moet een technologische verbetering worden van zijn grote broer en als de schaalbaarheid wordt verbeterd zal dit ook zeker gaan lukken.

Vooral omdat de waarde van deze munt momenteel grofweg 2000 keer lager is dan ETH maakt dat er veel ruimte is voor winst. Veel mensen noemen ADA dan ook een slapende reus.

3. Ripple (XRP)

Lange tijd was deze munt niet weg te denken uit de top 3. Hoewel puristen deze munt geen echt crypto vinden vanwege de technologie en doelstellingen van het bedrijf, maakt dat juist wel de businesscase veel aantrekkelijker.

De grootste ruimte voor crypto om aan waarde te winnen is door met grote bedrijven te gaan werken en de brug te slaan tussen crypto en de traditionele financiële instrumenten, banken en overheden. Zo werken ze al o.a. met America Express en Bank Santander samen.

Dat is precies wat Ripple wil, alleen maakt ze dat niet een puur gedecentraliseerde munt die mensen in staat stelt zonder banken geldzaken te regelen. Maar als hun missie lukt om het internationale geldverkeer over te nemen van het sterk verouderde SWIFT dan is dit de allergrootste koersstijging mogelijk in de hele markt.

Let op! Ripple heeft momenteel een rechtzaak met de SEC, oftewel de AFM van de USA. Daardoor is de koers nog eens extra ondergewaardeerd. Maar aangezien de uitkomst nog ongewis is houdt in dat er wel een risico aan deze munt zit. Verliest Ripple de zaak, akn XRP wel eens nog lager wegglijden. Al is die kans volgens juristen nihil.

4. Stellar Lumens (XLM)

Het jongere broertje van Ripple, ook door een oud oprichter van XRP die een technologisch beter idee had en daarom een eigen munt is gestart. Het mooie aan deze munt is dat ze Ripple al voorbij is gestreefd in waarde en dus succes lijkt te hebben.

Ze hebben met meerdere centrale banken al deals gemaakt om digitale versies van bestaande valuta te gaan creëren, zoals in Duitsland en Oekraïne. Hiermee slaan ze een brug naar overheden en worden ze ook aantrekkelijker als investering voor grote bedrijven.

Een interessante munt in de DeFi wereld, die met zijn token de Ethereum blockchain kan verbinden met externe betaalsystemen en API’s. Ze maken hiermee crypto meer toepasbaar in daadwerkelijke afwikkeling van financiën.

De munt wordt gesteund door softwaregigant Oracle en bovendien een fanatieke groepering die deze munt zien als de nummer 1 munt van de toekomst. De waarde van deze munt is aardig gestegen en zal dat vermoedelijk blijven doen.

6. Dogecoin (DOGE)

Deze munt is ooit beginnen als grap / meme van twee developers om eigenlijk crypto een beetje voor gek te zetten. Echter hebben veel IT-ers en bekende mensen zoals Elon Musk deze munt uitgeroepen tot de beste crypto.

Niet gebaseerd om technologie of toepassing, want die is er amper gezien er zelfs geen bedrijf achter zit, maar puur op emotie. Maar aangezien dit wel veel early adapters zijn die het een succesverhaal willen maken is deze munt sinds een tijd de grootste stijger.

Bovendien is de munt in gebruik als betaalsysteem voor het sterk groeiende social media platform Reddit, wat verder groei kan betekenen.

7. Power Ledger (POWR)

Dit is een decentraal platform voor het kopen en inkopen van groene energie. Door de steeds belangrijkere plek van duurzaamheid en vooral schonere energie zit hier veel potentie in. Waar landen nu nog ieder voor zich moeten werken aan emissies zal de mogelijke winst in de toekomst vooral zitten in internationale samenwerking.

Sommige landen produceren namelijk makkelijker groene energie dan andere, puur vanwege natuurlijke voordelen. Denk aan thermische bronnen en berglandschappen die hydro energie en stuwmeren mogelijk maken. Uitwisseling hiervan zal een belangrijke rol gaan spelen.

Mooi ook is dat de Australische regering dit project financieel ondersteund wat alleen maar meer reden geeft om in dit project te geloven.

8. Decentraland (MANA)

Decentraland is een digitale wereld voor het verkennen, maken en verkopen van 3D creaties. Ook een belangrijke opkomende techniek die een grotere rol zal gaan spelen in veel factoren.

MANA is de token die op dit via de Ethereum blockchain gerunde systeem de handel en betalingen op dit platform.

9. Syscoin (SYS)

Een project met goede developers en techniek. Het biedt een digitale marktplaats voor cloud storage. Dit is een van de opkomende problemen voor verdere ontwikkeling van veel technieken omdat er een tekort aan het ontstaan is van beschikbare cloud capaciteit. Het bouwen van nieuwe datacenters kan de steedse snellere innovatie niet meer bijhouden.

Het is een duurzaam netwerk door het gebruik van masternodes en wil de grote concurrent van Amazon worden op haar gebied.

10. ICON (ICX)

Deze munt is als enige niet te verkrijgen via Litebit, maar in Nederland wel via Bitvavo. Het mooie van dit Koreaanse project is dat ze blockchain technologie toepasbaar willen maken. Dit is in algemene zin het grote probleem van echte gedecentraliseerde cryptomunten: er is geen grote adoptie en gebruik, terwijl dat juist de volgende stap moet worden.

ICX maakt de brug tussen crypto en de “echte wereld” door het mogelijk te maken meerdere blockchains aan elkaar te verbinden, zoals die van bestaande cryptocurrency met netwerken van bedrijven.

Interessant is ook dat deze munt de eigenaren een flinke rente geeft op de munten die zij hebben en staken (lees meer over crypto staking). Koop jij ze via Bitvavo dan krijg je 10,5% rente per jaar. Dit maakt ook dat veel mensen deze coin willen hebben, maar niet snel verkopen. En dat is goed voor de waarde.

nieuwe opkomende cryptomunten kopen via litebit

Criteria

We hebben voor bovenstaande 10 suggesties gekeken naar bestaande cryptomunten. Heb je ook interesse in munten die nog voor het eerst moeten worden uitgegeven lees dan in de volgende paragraaf verder over ICO’s.

Daarnaast hoeven het niet per se nieuwe munten te zijn maar vooral munten die nu opkomend zijn, en dan bedoelen we dat er vanwege technologie, toepasbaarheid, doelstellingen of populariteit redelijkerwijs te verwachten valt dat de waarde van de munt in de komende tijd flink zal gaan toenemen. Daarbij kan het ook zo zijn dat munten nu enorm ondergewaardeerd zijn in hun huidige prijs.

ICO’s (nieuwe cryptomunten)

Een Initial Coin Offering is eigenlijk een mooie term voor startups in de cryptowereld. Dit betekent dat je kunt investeren in munten die nog niet bestaan. Anderzijds biedt dit ook minder informatie want je weet nog niet hoeveel andere investeerders er zullen komen en ook niet hoeveel beleggers de munt interessant zullen gaan vinden.

Het enige wat je kan inschatten is of de techniek en het businessplan kloppen. Het is dus meer een risico dat je neemt dan bij bestaande munten, maar wel met meer mogelijk winst. Bedenk wel dat er onder ICO’s nog wel eens fraudeurs blijken te zitten.

Meer verdienmogelijkheden met crypto

Opkomende munten of zelfs ICO’s zijn manieren om op een goed moment te investeren in munten omdat je dan een flinke stijging verwachten mag. Er zijn echter meer manieren van geld verdienen met cryptocurrency, zoals we eerder al even staken van munten aanhaalden als pluspunt van ICON.

Gerelateerde artikelen: