Nieuwe crypto en opkomende cryptomunten.
Precies waar je naar moet zoeken als je tijdig in wil stappen in projecten die in potentie nog heel veel ruimte hebben om te groeien.
Zoals wanneer je in het allereerste begin wat geld had gestopt in Bitcoin, dan had je nu je inleg 800.000 x ervoor terug gekregen.
Precies dit gegeven geeft aan dat het slim kan zijn om al vroeg in een nieuwe cryptomunt te stappen omdat de mogelijk winst dan exponentieel toeneemt.
Dezelfde winstmarge ga je nu nooit meer maken op Bitcoin.
Kies dus voor opkomende crypto munten die volgens bepaalde criteria logischerwijs succes zouden moeten gaan hebben. Het hoeft niet per se één te zijn die gloednieuw is, maar wel een waar nog veel koersstijging te verwachten valt.
Wij doen een voorzet welke kenmerken volgens ons een belangrijke leidraad kunnen zijn en welke coins hieraan lijken te voldoen.
En wat je ook doet, koop je munten altijd via Bitvavo, een veilige betrouwbare partij en wat ons betreft simpelweg gewoon de beste crypto broker in Nederland.
11 nieuwe crypto / opkomende cryptomunten
Deze munten voldoen wat ons betreft aan de criteria die we hieronder verder zullen toelichten. Wat ons betreft verstandige keuzes maar geen beleggingsadvies, doe ook zeker je eigen onderzoek en maak je eigen keuzes. Onderstaande munten kan je kopen via Bitvavo.
1. Woo Network (WOO)
WOO biedt een diep liquiditeitsnetwerk waarop Centralized & Decentralized Finance (CeFi / DeFi) producten kunnen worden gestaket en derivaten kunnen worden verkocht. Het netwerk bestaat uit een gedistribueerd netwerk van computers die worden beloond om de exchange te draaien.
Door het krachtige netwerk kan men op het netwerk zeer goedkoop tot gratis handelen en de spreads zo klein mogelijk maken.
2. Quant (QNT)
Quant wil wereldwijd blockchain in verbinding brengen zonder in te leveren op prestatie of efficiëntie. Ze zijn vooralsnog de enige die het is gelukt om een Operating System hiervoor de ontwikkelen. Dit geeft ontwikkelaars de unieke mogelijkheid om apps over meerdere blockchains te bouwen (MApps).
Naast dat het alle blockchains bereikbaar maakt, kan het ook verschillende apps binnen eenzelfde blockchain ecosysteem aan elkaar verbinden. Bovendien dit ook nog eens op verschillende lagen tegelijk.
Omdat ze de eerste zijn die dit technisch kunnen en tegelijkertijd developers een minimaal aantal QNT nodig heeft om MApps te kunnen maken, zien we dit als een sterk opkomende crypto.
3. Gala Games (GALA)
Gala is een decentraal gaming platform en ecosysteem wat ook inspeelt op de groeiende vraag naar NFT’s. Ze geven gamers de rechten om de in-game assets te bezitten en ook de games zelf te bepalen en verbeteren. Zo hoeven ze niet aan de game bedrijven te betalen voor hun assets zonder dat ze die daadwerkelijk bezitten.
Omdat gaming een groeiende markt is voor crypto en GALA ten opzichte van concurrenten MANA, AXS en SAND nog een relatief kleine marktaandeel heeft is er nog goede ruimte voor groei. GALA ontwikkelt ook zelf games, op basis van wat de leden willen spelen.
4. Tellor (TRB)
Tellor is een decentraal oracle protocol. Dergelijke protocollen kunnen off-chain data toevoegen aan smart contracts. Tellor is erop gefocusd om zogeheten reporters die data onchain brengen te belonen met TRB. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit bewaakt door degenen die slechte data aanbrengen te straffen. Dit is belangrijk omdat iedereen een reporter kan worden omdat het geheel is gebouwd op open source software.
Uniek voordeel voor Tellor is dat hun systeem zo is ingericht dat de data die wordt aangeboden in Bytes is gezet, wat het flexibel en robuust maakt en toegankelijk voor vrijwel elke blockchain applicatie.
5. Holo (HOT)
Holo heeft een eigen blockchain heeft met daarop een peer-to-peer (P2P) distributieplatform voor het aanbieden en hosten van decentrale apps. De ruimte waarop dit alles wordt gehost is beschikbaar gemaakt door particulieren die de background software kunnen installeren op hun eigen computers en hiervoor worden beloond met de eigen cryptocoin HOT.
6. Synthetics (SNX)
Met Synthetics kunnen op het Ethereum netwerk via een decentraal liquiditeit protocol synthetische assets worden gecreëerd. Deze hebben zelf geen waarde maar kunnen zo worden gemaakt dat ze de koersen volgen van daadwerkelijke activa, zoals bijvoorbeeld grondstoffen (goud, zilver, olie, gas etc.), valuta (USD, EUR, GBP etc.), aandelen en zelfs andere cryptomunten.
Voordeel hiermee is dat via crypto kan worden ingespeeld op traditionele markten die tot nu toe alleen bereikbaar zijn via dure broker diensten. Een andere dienst die SNX aanbiedt is het leveren van liquiditeit aan andere protocollen omdat ze hier heel veel van (over) hebben.
7. Zilliqa (ZIL)
Zilliqa is een permissieloos en publieke blockchain die is opgebouwd uit zogenaamde “shards”, ofwel scherven. Ze mikken vooral op veel snelheid en instant bevestiging van transacties. Tegelijkertijd kunnen oneindig aantal scherven worden toegevoegd om het schaalbaarheid probleem op te lossen.
Door deze technologische slimmigheden willen ze een concurrent worden in betaalsystemen voor grote corporaties. Denk hier aan de markt waarin nu VISA en MasterCard actief zijn.
8. Stacks (STX)
Stacks is een zogenaamde 1e laag blockchain die zich erop richt om Smart Contracts en Decentrale apps over te brengen naar het Bitcoin netwerk. Deelnemers in het netwerk worden beloond in de vorm van Bitcoin.
Naast dat ze technologisch een goede oplossing hebben om de voordelen van PoS en PoW te combineren, zijn ze in de Verenigde Staten de allereerste partij die door de SEC (zeg maar de Amerikaanse AFM) werd toegestaan om officieel hun cryptomunten te mogen verkopen. Dat is nogal een big deal, waar veel overheden over de hele wereld juist proberen crypto te reguleren en verkoop te verbieden.
9. Skale (SKL)
Skale geeft als doel om het schaalbaarheid probleem van Ethereum op te lossen. Het is vooralsnog de enige blockchain die een oneindig aantal snelle on-demand chains kan draaien zonder enige gas fees (die bij Ether juist zo hoog zijn).
Daarbij is het de perfecte toevoeging op Ethereum die alle problemen oplost waar zij en ook concurrerende PoS netwerken mee te maken hebben. We verwachten dus veel van deze nieuwe crypto en zien SKL dan ook als sterk opkomende cryptomunt.
10. NEAR Protocol (NEAR)
NEAR is een 1e laag blockchain met zeer slimme oplossingen om snelheid en schaalbaarheid op te pakken, waarbij het een innovatie heeft die nog net iets verder gaat dan de shards van Zilliqa. Daarbij is het een stuk gebruiksvriendelijker voor ontwikkelaars die bovendien met handige modules sneller tokens of NFT kunnen aanmaken.
11. Helium (HNT)
Helium is een decentraal blockchain netwerk, specifiek ingericht voor decommunicatie tussen wireless IoT apparaten. Het werkt op een nieuw consensus systeem genaamd Proof-of-Coverage (PoC). Gezien Internet-of Things een grote trend is in de IT wereld zien we dit als een interessante nieuwe crypto en opkomende cryptomunt.
Wat maakt een crypto niet alleen nieuw maar ook opkomend?
We hebben voor bovenstaande 11 suggesties gekeken naar bestaande cryptomunten. Heb je ook interesse in munten die nog voor het eerst moeten worden uitgegeven lees dan in de volgende paragraaf verder over ICO’s.
Daarnaast hoeven het niet per se nieuwe munten te zijn maar vooral munten die nu opkomend zijn, en dan bedoelen we dat er vanwege technologie, toepasbaarheid, doelstellingen of populariteit redelijkerwijs te verwachten valt dat de waarde van de munt in de komende tijd flink zal gaan toenemen.
Ook belangrijk zijn trends in het bedrijfsleven en wereldeconomie, zoals Metaverse en Artificial Intelligence duidelijk zijn. Daarbij kan het ook zo zijn dat munten nu enorm ondergewaardeerd zijn in hun huidige prijs en dat daarom wordt verwacht dat ze de komende tijd flink in waarde gaan klimmen.
ICO’s (nieuwe crypto)
Een Initial Coin Offering is eigenlijk een mooie term voor startups in de cryptowereld. Dit betekent dat je kunt investeren in munten die nog niet bestaan. Anderzijds biedt dit ook minder informatie want je weet nog niet hoeveel andere investeerders er zullen komen en ook niet hoeveel beleggers de munt interessant zullen gaan vinden.
Het enige wat je kan inschatten is of de techniek en het businessplan kloppen. Het is dus meer een risico dat je neemt dan bij bestaande munten, maar wel met meer mogelijk winst. Bedenk wel dat er onder ICO’s nog wel eens fraudeurs blijken te zitten.
Bovendien zijn dit soort munten vaak niet te verkrijgen via Nederlandse brokers zoals Bitvavo, maar alleen bij buitenlandse exchanges of zelfs nog moeilijkere wegen. Dat is wel een risico dat je hierbij moet aanvaarden.
Meer verdienmogelijkheden met crypto
Opkomende munten of zelfs ICO’s zijn manieren om op een goed moment te investeren in munten omdat je dan een flinke stijging verwachten mag. Er zijn echter meer manieren van geld verdienen met cryptocurrency, zoals het staken van munten waarmee je passieve rente verdient.