binance stopt voordelen bitvavo
Door | 19 juli 2023

De kranten staan er helemaal vol mee: de crypto exchange Binance verlaat de Nederlandse markt. Sinds 17 juli 2023 is het voor Nederlandse cryptohandelaren niet meer mogelijk om crypto’s te kopen via Binance. Het is voor Nederlanders alleen nog mogelijk om geld van het platform op te nemen, en om activa over te zetten naar een andere crypto exchange. Bitvavo biedt hulp aan Binance overstappers, en heeft daarbij interessante acties. Wil je overstappen van Binance naar Bitvavo? Hieronder geven we je alvast informatie om goed beslagen ten ijs te komen.


Bitvavo begint met een interessante actie

Recent is Bitvavo gestart met een actie waarbij overstappers en nieuwe klanten hun cryptovaluta op Binance direct naar het Bitvavo platform kunnen overmaken. Er komen geen omzettingen aan te pas van digitale naar fiat valuta. Je kunt cryptovaluta gemakkelijk via de Bitvavo transactie service overzetten. Er zijn nog meer interessante acties van Bitvavo. Zo kunnen Nederlandse klanten een rentepercentage cadeau krijgen bij overzetting van crypto van Binance naar Bitvavo. Tot 31 juli 2023 geldt een rente van 10% Annual Percentage Yield voor overgemaakte tokens. Dit betekent een dagelijks rentepercentage van rond de 0.03%. Het rentebedrag kan maximaal 500 euro worden en de verdiende rente zal 15 augustus 2023 in euro’s worden uitbetaald, in het Bitvavo account. Deze rente geldt alleen voor overzetten van crypto’s naar Bitvavo. Voor het storten van euro’s op Bitvavo geldt deze interessante actie niet. De acties zijn het gevolg van het vertrek van Binance uit Nederland, zoals vorige maand werd aangekondigd door Binance.

Waarom kiezen voor Bitvavo om je crypto’s te verhandelen?

Een van de grote voordelen van Bitvavo is dat het een geheel Nederlands handelsplatform is. Ben je wat ouder of heb je weinig kennis van de Engelse taal, dan kan dit een van de voordelen zijn ten opzichte van andere crypto handelsplatformen. Het bedrijf is gevestigd in Nederland (in Amsterdam om precies te zijn), en je kunt gebruik maken van iDeal om geld te storten, zodat je kunt beginnen met handelen in cryptovaluta. Vaak zijn betalingen met iDeal binnen een aantal minuten geregeld. Dit komt omdat het een binnenlandse betaling is, en dat gaat normaal gesproken veel sneller dan buitenlandse betalingen. Een ander voordeel van Bitvavo is dat er kan worden ‘gestaked’, zoals dat dan heet. Voor het staken komen meerdere cryptovaluta in aanmerking, zoals Bitcoin, Tron en Tezos. De winsten van het staken worden op een automatisch manier toegevoegd aan de wallet. Beloningen bij Bitvavo kunnen oplopen tot maar liefst 8%. Dit kan een voordeel zijn, in het licht van de alsmaar toenemende inflatie.

Is Bitvavo veilig om te gebruiken als crypto handelsplatform?

Bitvavo vindt beveiliging ontzettend belangrijk. Een goede eveiliging begint al met het opzetten van een nieuw account. Het is mogelijk om je account te beveiligen met een 2FA, een twee-factor authenticator. Elke inlogactie moet worden bevestigd met een gegenereerde code van je telefoon. Dit maakt het een stuk moeilijker om hackers toegang te laten krijgen tot je account. Ook houdt Bitvavo regelmatig bij of er verdachte inlogpogingen plaatsvinden en of er gaten in het systeem zijn. Dat maakt Bitvavo ontzettend veilig om te gebruiken als handelsplatform van uiteenlopende cryptovaluta (bijna 200 soorten in totaal).

Bitvavo kent lage transactiekosten

Bitvavo is een exchange met erg lage transactiekosten. Dat is erg goed om te weten, want deze kosten komen steeds terug, zodra je crypto koopt en verkoopt. Bij sommige crypto handelsplatformen betaal je 1% aan handelskosten over je transacties, of zelfs nog iets meer, terwijl bij Bitvavo je nooit meer betaalt dan 0.25%. Is je maandelijkse handelsvolume groot, dan kan dit percentage zelfs nog een stuk lager uitvallen. De lage transactiekosten bij Bitvavo zijn dan ook een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor juiste deze crypto exchange. Uiteraard kan dit argument ook heel goed gelden voor mensen die willen overstappen van Binance naar Bitvavo.