Dus je bent van plan om cryptomunten te gaan kopen.

En je vraagt je af waar je dit het beste kan doen.

Veilig uiteraard.

Wij geven je hier wat ons betreft de beste optie voor.

Dat is Bitvavo.

We leggen uit waarom je voor deze moet kiezen.


Beste optie waar je veilig cryptomunten kan kopen

Oké we beginnen uiteraard met onze nummer één: Bitvavo. Dit is een van de eerste Nederlandse brokers waar je cryptomunten kon kopen en wat ons betreft de beste crypto broker in NL. Ze hebben daarom veel ervaring en hebben al lange tijd kunnen investeren in beveiliging en heel goede service.

Litebit is overigens echt een broker voor kopen en verkopen, het is geen exchange waar je kunt handelen. Wil je dus crypto kopen voor een lange termijn strategie (lang vasthouden) dan kies je voor Litebit, wil je gaan daytraden en veel transacties doen dan kan je beter gaan voor de laagste kosten. Dat is dan Bitvavo.

Als je Litebit verder afzet tegen de overige brokers dan valt op dat Litebit niet alleen een van de eerdere was in deze markt, maar ook dat het een Nederlands bedrijf is. Dat is prettig en geeft bepaalde veiligheid.

Ze hadden ooit relatief hoge kosten omdat ze lang de onbetwiste marktleider waren. Nu er echter steeds meer concurrentie komt hebben ze hun prijzen al meermaals flink verlaagd. Daarmee zitten ze qua kosten nu op een zeer acceptabel niveau.

Grootste voordeel van Litebit is echter dat ze heel veel investeren in hun klantenservice. Je kan ze gewoon bellen op een Nederlands nummer en krijgt in die taal ook antwoord. Ook via chat of mail en dat gaat supersnel.

Daarnaast hebben ze ook veel werk gemaakt van goede uitleg het platform werkt, hoe transacties werken en hoe kosten worden berekend. Dat maakt ze een goed platform voor de beginnende investeerder in crypto.

Afsluitend hebben ze een mooi uitgebreid portfolio aan munten die je kan kopen, meer dan veel concurrenten, en je kan ze allemaal in de eigen online wallets van Litebit opslaan zonder kosten. Je kan dit doen via internet maar ze hebben ook een hele prettige en mooie app.

Betalen kan op meerdere manieren, maar omdat het een partij in NL is kan dat ook eenvoudig met iDeal, wel zo makkelijk. Maar als je liever kiest voor creditcard Bancontact of een SEPA overschrijving dan kan dat ook.

veilig cryptomunten kopen via litebit

Goedkoopste optie waar je veilig cryptomunten kan kopen

De partij die je dus beter kan kiezen als je vaak wilt kopen/verkopen omdat je wil handelen of in ieder geval vaker wil kunnen reageren op koersschommelingen dan kan je wellicht beter gaan voor Bitvavo.

Een fijne broker die inmiddels meer een exchange is geworden met zeer lage kosten en de eerste maand (tot 1000 euro) helemaal geen enkele kosten. Daarmee zijn ze de goedkoopste crypto broker / exchange voor Bitcoin en Altcoins.

Maar dat betekent ook dat je wat dingen mist ten opzichte van Litebit. Dat maakt helemaal niks uit want als je geen beginner meer bent dan heb je de klantenservice ook helemaal niet nodig. Het platform en de app zijn meer basic maar de exchange doet precies wat hij moet doen.

Voordeel is hier ook dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is. Dat voelt toch prettiger. Bovendien hebben ze wel heel veel aandacht besteed aan beveiliging met zogenaamde “cold wallets”. Je moet maar even googlen wat dat betekent, maar maakt het wel extra veilig om je munten er te bewaren. Dat is overigens helemaal gratis.

Het portfolio van Bitvavo is net als Litebit divers en ze bieden beide ook enkele munten aan die de ander niet heeft. Allebei in ieder geval wel de belangrijkste en grootste coins en beide meer dan 50 verschillende soorten.

Net als bij Litebit kan je bij Bitvavo makkelijk betalen op veel verschillende manieren waaronder iDeal. Dit maakt het makkelijker en veiliger. Creditcard is overigens op dit moment even geen optie.

Rente op je cryptomunten

Bij Bitvavo kan je ook je cryptomunten staken. Dat houdt in dat je als het ware rente krijgt op de munten. Tot wel 10% op jaarbasis en wekelijks uitgekeerd. Hoe dit werkt en wat het precies is daar kan je meer over teruglezen in ons artikel crypto staking. Het is via Bitvavo echter zo eenvoudig als de klik op één knop.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Zoals je inmiddels wel hebt kunnen lezen is vooral de beveiliging en het vertrouwen in het bedrijf achter de platformen belangrijk voor ons. Je gaat toch aardig wat geld bij ze stallen en je wil wel weten dat dit in goede handen is toch?

Bovendien zijn crypto brokers en vooral exchanges gevoelig voor hacking. Ze worden regelmatig aangevallen dan meer dan eens zie je dat beleggers opeens al hun munten kwijt zijn en nooit meer terug krijgen.

Nu zijn Litebit en Bitvavo zeer veilig, maar toch is het geen slecht idee om je portfolio over beide partijen te verdelen gewoon om wat extra veiligheid in te bouwen voor jezelf. Koop dus je munten 50/50 bij beide partijen of kijk welke munt je het liefst waar bewaart.

Wat je ook kunt doen is een offline wallet kopen voor je cryptomunten. Dat is 100% veilig zolang je die dan maar niet verliest! Het lijkt een beetje op een usb stick. Maar omdat die niet te hacken is omdat hij vaker niet dan wel in je laptop zit (en dus niet bereikbaar is) maakt het voor een relatief kleine investering wel een super veilig optie.

Maar welke coins koop je dan bij voorkeur?

Oké je weet nu waar je het beste crypto kan kopen en waar je ze veilig kan opslaan. Maar welke moet je dan kopen? Welke gaan in de toekomst stijgen in waarde? Want daar doe je het uiteindelijk voor…

We hebben hier meerdere artikelen over geschreven, zoals veelbelovende cryptomunten voor de toekomst, de beste cryptocurrency om in te investeren en welke cryptocurrency gaat stijgen. Allemaal aanraders om een door te lezen natuurlijk 😉

Maar doe vooral ook je eigen onderzoek. Er komen nog steeds nieuwe munten bij, waarbij het wat ons betreft moet gaan om een betrouwbaar bedrijf achter de munt, een goede businesscase wat het nut is van de munt en het marktaandeel.

Besef namelijk dat er ook munten zijn geweest die inmiddels niet meer bestaan omdat de ontwikkelaars ervan alleen maar mensen wilden oplichten, of omdat het idee achter de munt toch niet zo goed was en geen bedrijven daadwerkelijk de munt wilde gebruiken.

Net als bij alle vormen van beleggen en investeren is het dus aan te raden om je geld te spreiden over meerdere munten en alleen maar geld er in te stoppen dat je kunt missen. Je inleg kan namelijk minder waard worden.

Gerelateerde artikelen: