vakantiewoning
Door | 06 sep. 2023

De laatste tijd zijn vakantiehuizen erg populair geworden als investeringen. Deze vakantiehuizen bevinden zich vaak op mooie plekken, zoals in de heuvels of aan het strand.

Het zijn eigenlijk tweede huizen, wat betekent dat je er meestal niet langer dan 10% van de tijd zal zijn. Tijdens de periodes dat je er niet bent, kun je het huis verhuren aan anderen, wat zorgt voor extra inkomen. Tevens kan de waarde van het huis ook nog eens stijgen.

Je hebt ook verschillende keuzes en het is afhankelijk van je budget en de behoefte waar je voor kiest. Denk aan luxe villa’s, appartementen, chalets of Stekelbos caravans. Maar voordat je een besluit neemt, moet je even verder lezen om erachter te komen waarom het zo’n goed idee is.


Een slimme keuze!

De corona pandemie zorgde ervoor dat mensen vooral thuisbleven, en door de lockdowns is de behoefte aan een vakantiehuis groter geworden. Mensen willen op vakantie kunnen gaan op een veilige plek, en daarom zijn vakantiehuizen zo populair. Omdat steeds meer mensen zoeken naar een fijne en veilige plek voor hun vakantie, kun je met zo’n vakantiehuis ook nog eens geld verdienen door het weer te verhuren. Nu de rente laag is, is dit een goed moment om te investeren in een vakantiehuis.

Een bron van inkomsten

Vakantiehuizen zijn niet alleen maar een teken van luxe. Ze kunnen ook geld opleveren wanneer je ze niet zelf gebruikt, maar verhuurt aan anderen, zoals vrienden, familie of gewoon vakantiegangers. Het geld dat je hiermee verdient, kun je weer gebruiken om de kosten voor onderhoud te dekken. Bovendien kan het een slimme investering zijn om een vakantiehuis te kopen op plekken waar veel toeristen naartoe komen, zoals bijvoorbeeld de bekende badplaatsen in Spanje. Als je vakantiehuizen goede faciliteiten hebben, zijn ze niet alleen interessant voor toeristen, maar ook voor mensen uit de buurt. De locatie speelt daarom een cruciale rol in je investering.

De kosten van een vakantiewoning compenseren

Voor sommige mensen is dit misschien wel de belangrijkste reden om te investeren in een vakantiehuis: je kunt een woning op je favoriete vakantiebestemming bezitten en tegelijkertijd een succesvolle onderneming runnen om de kosten van je eigen vakanties terug te verdienen. Het is een goed idee om een locatie te kiezen waar je zelf graag vakantie viert als de plek voor je investering in een vakantiehuis.

Aanzienlijke ROI

Een goede locatie kan echt aanzienlijke inkomsten opleveren wanneer je het verhuurt. Het is zelfs een stuk meer dan wanneer je een “normaal” huis zou verhuren. Hoe komt dat? Toeristen blijven meestal maar voor een korte periode. Om deze reden kun je tijdens drukke periodes hogere huurprijzen vragen, wat voor flinke inkomsten kan zorgen. Als je huis op een slimme locatie staat, kan de waarde ervan ook nog eens stijgen, waardoor je zowel meerwaarde als huurinkomsten kunt krijgen. Heb jij al een investering op het oog?

Gerelateerde artikelen: