Op het vlak van interessante zaken om in te investeren, heb je als moderne belegger veel keuze. Je kan voor de traditionele beleggingsinstrumenten gaan, zoals aandelen, obligaties, goud en vastgoed. Je kan ook je horizon wat verbreden en beleggen in revolutionaire en profijtige zaken zoals cryptocurrency.

Het is een absoluut feit dat je met slim beleggen in cryptocurrency gigantisch veel winst kan maken, soms op korte tijd. Met zo’n volatiliteit komt natuurlijk ook risico kijken, dus beleggen in crypto is niet voor iedereen!

Wil je graag de cryptomarkt betreden, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dat kunnen we begrijpen, er zijn immers honderden verschillende cryptocurrencies. Beleg je best in gevestigde waarden zoals Bitcoin en Ethereum, of ga je voor nieuwe, nog onbekende cryptomunten zoals Smog Token of Sponge V2?

Joren Verdoes van Bitcoin Magazine geeft te kennen dat het identificeren van net die cryptomunt welke gaat stijgen en een absolute woekerwinst gaat bereiken, geen eenvoudige opgave is. Er zijn immers heel veel factoren waar je als toekomstige belegger in de cryptomarkt rekening mee moet houden.

In dit artikel geven we je enkele tips zodat je zonder problemen de volgende succesvolle cryptomunt kan vinden om in te beleggen.


Cryptocurrency is een beleggingsinstrument dat erg afhankelijk is van het “sentiment” van de markt, veel meer dan bijvoorbeeld vastgoed of goud. Hoe de markt over een cryptomunt denkt, bepaalt vaak of die in waarde zal stijgen of dalen. Nieuwsfeiten over bijvoorbeeld regulatie hebben ook een sterke invloed, net als tweets van bekende figuren (zoals Elon Musk) en andere trends in de industrie.

Hou dus regelmatig het cryptonieuws in de gaten, via websites, forums en social media zoals Reddit en Twitter. Ook Discordgroepen van bepaalde cryptoprojecten zijn uitstekende bronnen die je informatie kunnen verschaffen, nog voor het grote publiek ervan weet.

Maak gebruik van data-aggregators

We leven in de 21ste eeuw, en een van de grootste voordelen die wij als cryptobeleggers hebben, is het internet. Je kan hier enorm veel gratis informatie vinden, vrijwel alles wat je nodig hebt om gerichte beleggingsbeslissingen te nemen. Een goed voorbeeld hiervan zijn data-aggregators die lijsten samenstellen van nieuwe crypto’s, hun prijzen en andere marktgegevens. Al deze data kan je helpen bij je onderzoek, en je kan er snel trends in herkennen die misschien de nieuwe Bitcoin aanwijzen.

Bekijk het marktpotentieel

Als je een bepaalde cryptomunt op het oog hebt, dan is het een goed idee om die eens wat nader te bekijken. Hoe zit het met het marktpotentieel? Biedt de cryptomunt een unieke oplossing voor een probleem, of heeft het weinig tot geen nut? Is er überhaupt vraag naar de niche die de cryptomunt inneemt? Hoe groot is de potentiële markt, hoeveel concurrentie is er? 

Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de groeimogelijkheden van het project en de mogelijke impact op de markt. Het is niet omdat jij enthousiast bent over een project, dat er genoeg mensen zijn die je mening volgen.

Een goed voorbeeld van een interessante nieuwe cryptomunt op dit vlak is Meme Kombat. Wat dit cryptoproject doet, is gebruikers de kans geven om op hun platform allerlei “meme” karakters met elkaar te laten vechten. Denk bijvoorbeeld aan Pepe, de Shiba Inu-hond, enzovoort. Dit is een interessante niche, waar weinig concurrentie voor is. Wat meer is, met Meme Kombat kan je ook gokken op de uitkomst van die gevechten. Wat deze munt dus doet, is het combineren van gaming, gokken, en beleggen in een cryptomunt.

De gemeenschap

Een cryptoproject staat of valt met een gedegen gemeenschap. Dit begint eerst en vooral met de ontwikkelaars. Als de cryptomunt werd ontwikkeld door een groep ontwikkelaars met veel ervaring in de cryptowereld en andere succesvolle munten, weet je wel dat die in staat zijn om het nieuwe project ook succesvol te maken.

Daarnaast zijn de fans, dus een sterke en betrokken gemeenschap, een belangrijke factor. Een sterke en betrokken gemeenschap kan een indicatie zijn van het toekomstige succes en de levensvatbaarheid van een project. Als die gemeenschap erg actief is op social media en op forums en dergelijke, dan zal er veel hype worden gecreëerd, wat een goed teken is voor de prijs van de munt.

Doe een proefinvestering

Je hebt heel veel onderzoek gedaan, en een zeer interessante cryptomunt gevonden die volgens jou (en volgens de cijfers) kans heeft om erg succesvol te worden. Ga je nu meteen al je geld erin steken? Dat zou een grote fout kunnen zijn! 

De kans bestaat dat de munt sterk stijgt in waarde, en dat je een cryptomiljonair wordt, maar voor hetzelfde geld verlies je alles. We kunnen je dan ook aanraden om te overwegen om eerst eens een kleinere hoeveelheid geld te investeren om het project en de markt te testen. 

Dit kan handig zijn om meer vertrouwd te raken met het gedrag van de cryptomunt, en dit is vooral slim als het gaat om cryptomunten zoals bijvoorbeeld Meme Kombat, waar je effectief iets mee kan doen.