etf
Door | 26 jun. 2024

Ben je iemand die graag wil dat je geld meer waard wordt in plaats van dat het ten onder gaat aan onder andere inflatie? Dan zijn vast en zeker ETF’s al eens als optie aan je voorbijgeschoten. Hierbij heeft met name DEGIRO Kernselectie aan ETF’s een uitstekende reputatie. In dit artikel leer je alles wat je moet weten over de ETF opties.

Wat de kernselectie inhoudt

In de eerste plaats is het goed om te weten wat de kernselectie van DEGIRO inhoudt. Beschouw het als een speciaal samengestelde lijst van ETF’s die zorgvuldig zijn uitgekozen om beleggers een solide start platform te bieden. Wat het voordeel aan deze selectie is? Je legt niet al je eieren in een mandje, waardoor je minimaal risico neemt. Een ander uniek kenmerk? Je hebt nooit te maken met transactiekosten. Hierdoor houd je een hoger netto rendement over aan je ETF investeringen aan het eind van de rit. Hieronder vind je een overzicht van de Beste ETF DEGIRO Kernselectie.

Welke ETF’s uit de kernselectie het overwegen waard zijn

In de eerste plaats is er de S&P 500 ETF.  Dit is een ontzettend populaire keuze binnen de kernselectie van DEGIRO. De reden hierachter? De meest succesvolle bedrijven ter wereld zijn in de S&P Index verwerkt. Aan welke bedrijven je dan moet denken? Apple, Microsoft en Amazon zijn uitstekende voorbeelden. Met behulp van deze ETF lift je dus mee in het succes van deze giganten. Het grootste voordeel van de S&P 500 ETF? De diversificatie van 500 bedrijven in de mix zorgt ervoor dat je risico een stuk minder groot is vergeleken met andere ETF’s. Ga naar dejongebelegger.nl voor meer informatie over dit soort ETF’s.

Ten tweede heb je de Robotics en AI ETF. Deze ETF richt zich op bedrijven die baanbrekend werk verrichten op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie. Waar je aan moet denken? Boston Dynamics en OpenAI zijn de grootste en meest bekende voorbeelden. Maar wat maakt deze ETF zo boeiend? Het gaat dan met name over de potentie. De innovatieve technologieën die deze bedrijven ontwikkelen, hebben het vermogen om onze wereld ingrijpend te veranderen! Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in forward-thinking bedrijven die aan de vooravond staan van de revolutie in technologie, dan kan de Robotics en AI ETF dus een spannende toevoeging aan je portfolio zijn.

Als derde is er de NASDAQ ETF. Ben je op zoek naar een ETF dat makkelijk is om in te investeren en te begrijpen? Dan is dit de perfecte keuze!  Deze ETF omvat bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ-beurs, wat bekend staat om haar vele tech bedrijven zoals Apple, Amazon en Tesla. Maar wat maakt deze ETF zo aantrekkelijk? Met maar een investering heb je ineens toegang tot al deze ondernemingen die de toekomst van de mensheid bepalen. Hierbij heb je de perfecte mix van potentieel hoge groei en diversificatie, waardoor je niet al je geld op een enkel paard hoeft te wedden.

Verder heb je de Semiconductor ETF. Deze ETF biedt beleggers een unieke kans om te participeren in bedrijven die zich bezighouden met de productie van halfgeleiders. Dit is een sector die bekend staat om zijn innovatie en snelle groei en biedt zeer interessante vooruitzichten voor de toekomst. Deze ETF heeft bedrijven zoals NVIDIA (sinds recent het meest waardevolle bedrijf ter wereld) in zijn portefeuille. Wat deze ETF extra interessant maakt? Er is een potentieel voor snelle groei dat gekoppeld is aan de stijgende vraag naar de nieuwste technologie wereldwijd.

Tevens is er de Cloud ETF. Dit biedt beleggers toegang tot een snelgroeiende sector die de manier waarop we gegevens opslaan, beheren en verwerken volledig op zijn kop zet. Deze ETF bevat toonaangevende bedrijven zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en Google Cloud. Wat deze ETF zo aantrekkelijk maakt? Het biedt oplossingen voor de toenemende vraag naar cloud oplossingen in diverse industrieën. Door te investeren in de Cloud ETF, profiteer je van het feit dat steeds meer personen en organisaties voor deze technologie kiezen.

Tot slot heb je nog de Brede ETF. Dit is de beste keuze voor mensen die zo veel mogelijk diversificatie willen hebben. In tegenstelling tot andere ETF’s zijn er hier ook bijvoorbeeld obligaties en financiële instrumenten in verwerkt. Het mooie van deze ETF? Het is de perfecte basis van een gezond portfolio, waardoor het met name voor beginnende beleggers een goede keuze is.

Gerelateerde artikelen: