snel rijk worden
Door | Geüpdatet 27 mei 2021

Snel rijk worden, wie wil dat niet…

“Hoe word ik rijk?” is echter een heel moeilijke vraag om te beantwoorden.

Iedereen kan het bereiken, zelfs voor beginners zonder enig startkapitaal, maar niet zonder ervoor te werken.

Je moet namelijk niet denken dat je dit zomaar ‘even’ gaat doen.

Slapend rijk worden zonder moeite door passief inkomen bestaat niet. Want daar moet je eerst een vermogen voor hebben.

En toch is de weg van ‘rijk willen worden’ naar ‘rijk zijn’ minder lastig dan je wellicht denkt.

We helpen je op weg met enkele slimme tips en manieren die je vandaag al kan toepassen.


1. Rijk worden met weinig geld (voor beginners zonder startkapitaal)

Als je werkelijk begint op nul, dus met een lege (spaar)rekening en weinig inkomen heb je een wat langere aanloop. Maar laat dat je zeker niet ontmoedigen. Zoals je verderop in dit artikel nog wel gaat lezen gaat geld verdienen steeds makkelijker naarmate je al meer vermogen hebt.

Begin met opbouwen van een eerste klein kapitaal door online geld te verdienen. Er zijn zat betrouwbare manieren om dat te doen en die leveren je echt meer op dan een zakcentje als je er wat energie in stopt. De beste opties wat ons betreft:

Enquêtes invullen

Doe mee aan allerlei marktonderzoeken en verdien daarmee tot wel een paar honderd euro per maand. Je kan best goed geld verdienen met enquêtes / enquêtes invullen voor geld, waarbij de belangrijkste voorwaarde is dat je dit wel doet via de best betaalde enquête sites en je vooral bij meerdere van die panels aanmeldt.

Je hoeft niet alleen maar saaie vragenlijsten vol te klikken, en zijn ook veel leukere vormen zoals producten testen, forum discussies, websites testen en reclames beoordelen. Uitbetalen van je verdiensten kan in geld naar je bankrekening, maar je kan ook PayPal tegoed verdienen of de enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Cashback

Jammer dat veel mensen dit concept niet nog niet kennen, want je kan namelijk tot wel 15% geld terug krijgen op alle online aankopen die je doet bij meer dan 2000 webshops waaronder alle belangrijke partijen zoals Bol.com, MediaMarkt, AliExpress, Thuisbezorgd, HEMA, De Bijenkorf en nog veel meer. Gratis extra korting en zelfs bovenop de al lopende aanbiedingen.

Dit noemen we cashback verdienen en jij kan er vandaag ook al mee beginnen door je in te schrijven bij de beste cashback sites. En omdat je waarschijnlijk al genoeg online koopt, en met deze korting nog meer motivatie hebt om juist via internet te shoppen, kan je dit zonder enige moeite direct 1000 euro per jaar opleveren.

Spaarprogramma’s

Deze soort websites bieden allerlei soorten kleine betaalde opdrachtjes aan. Dit kan zo simpel zijn als mails lezen, spelletjes spelen, banners klikken en likes geven op sociale media. Maar deze sites hebben vaak ook betaalde enquêtes en cashback mogelijkheden.

De vergoedingen zijn niet gigantisch maar als je meedoet met veel van de 10 beste spaarprogramma’s heb je wel ontzettend veel werk te doen waardoor het alsnog een paar honderd euro per maand kan opleveren.

2. Online rijk worden

Je kan dus online goed bijverdienen zoals we hierboven hebben uitgelegd, want een paar honderd euro mogen we wel zo categoriseren, maar je kan ook zoveel verdienen dat je er je baan van kan maken. Genoeg mensen zijn je voorgegaan met deze methodes:

Affiliate marketing

Dit is waarschijnlijk de meest kansrijke manier van allemaal, want het is enorm schaalbaarGeld verdienen met Affiliate Marketing houdt namelijk in dat je producten gaat verkopen die niet van jou zijn, nee juist die van andere bedrijven.

Het enige wat je goed moet doen is de marketing dus, je hoeft je niet te bekommeren over productie, logistiek, klantenservice of retouren. En omdat je via het beste affiliate netwerk direct al aan de slag kan voor ruim 1600 campagnes van allerlei uiteenlopende bedrijven, is er veel potentie om succes te hebben.

Eigen website

Een van de kanalen om affiliate marketing toe te passen is via een website. Of dit nu een inhoudelijke site is, een blog of een webshop, jij kan die ook bouwen en beheren. Op onze pagina geld verdienen met een website leggen we je dit uit. Je hebt geen technische kennis nodig en een domeinnaam registreren kost je maar 1 euro. En natuurlijk zijn er nog meer manieren om omzet te genereren uit een website.

Sociale media

Als een eigen site of shop je toch te lastig lijkt of je die eerste investering niet kunt doen dan is social media ook altijd een optie. Zoals we je uitleggen in de blog geld verdienen met social media zijn er meerdere manieren om vanuit deze netwerken een verdienste te halen, ook al is inschrijven gratis. Je kunt er namelijk wel zomaar miljoenen mensen van over de hele wereld mee bereiken.

En er zijn zoveel opties, variërend van Facebook en Instagram tot aan Youtube en TikTok. Daar ben je waarschijnlijk allang lid van dus doe daar wat mee.

3. Rijk worden met beleggen

Heb je wel al een startkapitaal dan zijn er opeens nog veel meer opties. Geld verdienen met geld is dat in feite, door te beleggen in aandelen of fondsen krijg je namelijk een rendement (+ eventueel dividend) waardoor je geld groeit. Je kan dit zelf doen maar ook laten beleggen, het liefst via de beste broker in Nederland. Zij hebben niet alleen lage kosten maar ook het beste beleggingsplatform.

Het voordeel van beleggen is dat het passief inkomen is, je hoeft er niet voor te werken, het gaat vanzelf. Maar zoals alle manieren van beleggen en investeren zit er wel risico aan vast dat je geld minder waard wordt, als is dat maar tijdelijk. Afhankelijk van het product of vorm van beleggen verschilt het risico en hoe hoger dit is in principe ook de mogelijke winst.

4. Snel rijk worden met Bitcoin

Geld verdienen met cryptocurrency is een steeds breder geaccepteerd fenomeen. Niet gek want als je bijvoorbeeld tien jaar geleden je geld in Bitcoin had gestopt had dit nu duizenden keren zoveel waard geweest. En ook de laatste jaren groeien deze digitale valuta vele malen harder dan de reguliere beurzen. Lees ons artikel over de beste crypto munten om te investeren.

5. Rijk worden met vastgoed

Vastgoed is ook een manier van investeren die je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen als interessante optie. En niet zonder reden want de winsten kunnen behoorlijk zijn. Maar het is voor weinig mensen weggelegd om daadwerkelijk zelf hele huizen of panden te kunnen kopen, ondanks alle financierings trucs die je online kan vinden, dit is alleen maar risico om je eigen woonhuis te verliezen als je bijvoorbeeld je overwaarde herfinanceert.

Je kan ook al heel goed investeren in vastgoed met weinig geld. Vanaf 50 euro al, en als je meer hebt is dat ook geen probleem. En rendementen zijn nog steeds flink tot wel 12%. En als je wel veel geld hebt kan je dit natuurlijk via dezelfde handige platformen investeren, daar heb je dan meteen goede spreiding over verschillende projecten.

6. Slapend rijk worden zonder te werken

Als je echt de ultieme manier zoekt van rijk worden zonder risico die wel snel is, dan is investeren in P2P krediet een goed alternatief. Het komt er in het kort op neer dat je geld gaat uitlenen tegen rente, voor bank spelen dus.

In tegenstelling tot beleggen heb je hier gewoon een contract met de persoon die de lening bij je afneemt en die moet dus terugbetalen inclusief rente. En het risico op te laat betalen en wanbetaling wordt voor je weggenomen door de speciale platformen waar je deze manier van investeren kan toepassen. Rendementen lopen op van 4% tot wel 16%

7. Slim rijk worden

Als je miljonair wil zijn of zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden, dan is het vooral belangrijk om te investeren in jezelf en skills te leren die anderen niet hebben. Als je jezelf erop toelegt om voorgenoemde methodes goed te snappen en bijvoorbeeld de beste affiliate marketeer te worden, of alles te weten over de crypto markt dan heb je een groot voordeel en dat gaat je geld opleveren.

Juist die kennis maakt dat je succeskansen enorm stijgen en dat je bijvoorbeeld niet een van de duizenden Youtubers bent, maar daadwerkelijk die ene die wel bekend wordt. Natuurlijk komt er ook een geluksfactor bij kijken, maar geluk kan je voor een goed deel zelfs afdwingen.

8. Snelste manieren om rijk te worden

Als je echt enorme haast wil maken dan zal je ook enorme risico’s moeten durven nemen. De manieren waarmee je het snelst online geld kan genereren zijn CFD Handel en Binaire Opties. Dit zijn beiden enorm speculatieve vormen van beleggen waarbij je gigantische winsten kan boeken. Tot wel 30x zoveel als bij reguliere aandelen, Forex of cryptomunten. Maar hetzelfde gaat op voor de verliezen en 80% van de mensen die valt helaas in die categorie.

We raden dit dan ook niet aan. Binaire opties sowieso niet want die zijn eigenlijk zelfs verboden in de EU, en CFD handel daarentegen kan je wel eerste oefenen met een gratis oefenaccount dus dat kan je dan wel eens onderzoeken.

9. Rijk worden in loondienst

En je normale baan dan, kan je daar niet rijk mee worden? Nouja alleen met je loondienstbetrekking niet nee, want dan werk je voor een baas en die baas is juist al zelf bezig om rijk te worden, dus hij gaat jou niet teveel willen betalen. En het nadeel is dat je eigenlijk gewoon je tijd verkoopt aan je werkgever: meer dan 40u werken is niet de standaard en het loon per uur daar zit zeker een bovengrens aan.

Werken in loondienst kan je wel een startkapitaal opleveren om bijvoorbeeld mee te kunnen investeren natuurlijk en geeft je bovendien een stabiel inkomen waarnaast je kan proberen iets op te bouwen. Maar als je echt afhankelijk blijft van je werk tot aan je pensioen dat wordt je er niet rijk van.

10. Rijk worden door sparen

En sparen dan? Nouja je kan met een beetje goede baan en wat extra online bijverdiensten echt wel een ton bij elkaar sparen, geen probleem. Maar al neem je de beste spaarrekening met de hoogste rente, of zelfs de hoogste deposito rente in Europa, dan krijg je een lager percentage dan de inflatie is en wordt je geld eigenlijk alleen maar minder waard.

Daarom kun je, los van een gezonde financiële buffer op je spaarrekening voor noodgevallen, zeker nadenken over alternatieven voor sparen waarvan enkele hierboven de revu al zijn gepasseerd.

11. Rijk worden door zuinig te leven

En wat nu als ik helemaal niks probeer uit te geven? Je kan drastisch geld besparen, door bijvoorbeeld onze geld besparen test te doen, maar dat zit toch een maximum aan. En bovendien als je teveel gaat beknibbelen wordt het leven er ook niet leuker van en juist dat is wel de bedoeling.

Natuurlijk helpt het wel om zuinig met geld om te gaan en geen onnodige dingen te doen of verborgen kosten te maken, want daarmee kan je juist weer gaan beleggen en investeren.

12. Het geheim van snel rijk worden zonder moeite

Dus als conclusie van dit artikel: er is geen geheim hoe mensen rijk worden. En als dat er al was geweest wat het echt niet bewaard gebleven al die tijd. Het gaat er vooral om dat je gemotiveerd bent en je doel altijd nastreeft, investeert in jezelf en in slimme manieren om rendement te maken.

Het eerste jaar levert het je misschien niet veel op maar elk jaar groeit het door het aandacht te geven en steeds je winst weer terug te investeren zal je op den duur heel hard op weg gaan naar je doel. Alleen zo kun je snel rijk worden.

Gerelateerde artikelen: