Zo Snel Mogelijk Financieel Onafhankelijk Worden
Door | Geüpdatet 15 mrt. 2022

Wil wil er niet zo snel mogelijk financieel onafhankelijk worden?

Vrij zijn, zelfstandig leven.

Los van anderen kunnen bepalen wat je wil en doet.

Ongebonden en autonoom.

Niet meer voor een baas hoeven werken.

Geen zorgen meer over geld hebben.

Dit wil je allemaal liever vandaag dan morgen toch?

Wij gaan je uitleggen wat het precies is en hoe je het kan bereiken.


Wat is financieel onafhankelijk (betekenis)?

Je bent financieel onafhankelijk op het moment dat je al je lasten kan betalen met inkomsten waarvoor je niet hoeft te werken. Je kan dus in je levensonderhoud voorzien en alle rekeningen voldoen met het rendement op je vermogen. Dat noemen we ook wel een passief inkomen.

Resultaat: je hoeft niet meer te werken. Niet voor een baas, maar ook niet als ondernemer. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kan dus in feite doen en laten wat je zelf wil. Uitslapen, verhuizen naar een ander land, naar het strand wanneer de rest van het land op kantoor zit en ga zo maar door.

Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar is het ook mogelijk? Jazeker, maar daar moet je wel wat voor doen. Want om rendement te maken moet je eerst vermogen hebben. En om vermogen te vergaren zal je wel degelijk arbeid moeten leveren en slimme financiële keuzes moeten maken.

De snelste manier om financieel onafhankelijk te worden

Zoals je uit de definitie van financieel onafhankelijk zijn kunt opmaken snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds zal je eerder onafhankelijk zijn als je minder rekeningen hebt om te betalen, anderzijds ben je het vlugger als je in rap tempo een passieve manier van inkomsten weet te creëren.

We hebben het voor je teruggebracht naar 4 simpele stappen die je kunt nemen, en daar kan je direct mee starten. Nu moet je niet denken dat je binnenkort al totaal onafhankelijk zal zal, maar met elke stap wordt je dat wel steeds een klein beetje meer. En die stappen worden elke keer groter! Dus onthoudt dat: in het begin gaat het misschien nog wat langzaam, maar het tempo neemt vanzelf toe.

De truc is namelijk om al met weinig geld te gaan investeren in een passieve inkomstenbron. En al het rendement dat je maakt kan je de volgende maand weer extra gebruiken als nieuwe investering. En de maan erop weer iets extra enzovoort. En zo neemt het bedrag dat je elke keer kan inleggen steeds toe en zal je vermogen exponentieel stijgen.

1. Bereken je doel in euro’s

Denk vast na over het leven dat je wil kunnen leiden als je financieel onafhankelijk bent. Hoeveel geld heb je daar elke maand voor nodig? Anderzijds kunnen we je vast wel verklappen dat er manieren van investeren zijn waar je tot wel 4-12% of zelfs 16% rendement kan maken (komen we later op terug). Als je dat weet kan je ook berekenen hoeveel geld je uiteindelijk nodig hebt als investering. We gaan uit van een gemiddeld rendement van 8 procent dat je tussentijds kan laten uitkeren.

Voorbeeld: denk je elke maand 2000 euro netto nodig te hebben om rond te komen, dan zal je 2000 x 12 / 8% rendement = in totaal 300.000 euro moeten investeren. Klinkt gigantisch maar dat is echt niet onmogelijk.

2. Je uitgaven verlagen

Oftewel: besparen op je uitgaven. Klinkt helemaal niet sexy of opwindend dat weten we, maar een belangrijke eerste stap in de goede richting. Het is namelijk doodzonde om het geld waar je nu nog zo hard voor moet zwoegen in loondienst of als zelfstandige verdwijnt aan onzinnige, onnodige of zelfs verborgen kosten.

We hebben in totaal ruim 10.000 euro aan jaarlijkse bespaartips voor je. Nee je hoeft echt niet al onze tig blogs hierover uit te gaan pluizen. Lees gewoon het artikel drastisch geld besparen, of doe onze geld besparen test. Daar komt alles wel in terug.

Nu moet je ook weer niet je hele leven kapot willen bezuinigen. Want dan geniet je er ook niet meer van en is het lastig om gemotiveerd te blijven. Vind je het belangrijk om wel af en toe uit eten te kunnen, of om met je vriend(in) naar de bioscoop te gaan? Lekker doen! Onze tips gaan er daarom vooral over om slim te besparen zonder iets te hoeven laten. Zoals slim prijzen vergelijken en overstappen.

Probeer in ieder geval met het geld dat je overhoudt zoveel mogelijk te sparen, zodat je dit kan gebruiken voor je investeringen in stap 3. Houd daarbij ook wel een buffer aan. Een bedrag voor onvoorziene kosten. Je wil niet dat bijvoorbeeld je auto stuk gaat en je geen nieuwe kan kopen omdat je al je geld in een investering hebt zitten waar je niet direct bij kan.

Die buffer zet je natuurlijk wel op een spaarrekening met zo hoog mogelijke rente, om toch wat rendement te maken. Je kan bij ons spaarrentes vergelijken en meteen een goede rekening openen.

3. Je inkomsten vergroten

Je houdt nu elke maand geld over, tijd om dat extra te boosten door extra geld te gaan bijverdienen. Niet met een krantenwijk of als tweede baan in het weekend achter de bar te staan. Nee gewoon geld verdienen via internet. Hoezo gewoon? Nou dit is tegenwoordig echt extreem simpel en maar weinig mensen weten dat, zo zonde!

We geven je 6 betrouwbare, bewezen en leuke manieren waarop je dit kunt gaan doen zonder enige kennis of inleg. En het hoeft niet eens tijd te kosten. Sterker nog, bij sommige manieren zoals enquêtes invullen voor geld of geld verdienen met spaarprogramma’s hoef je niet eens echt na te denken… en ze leveren je wel zomaar honderd(en) euro’s op elke maand. Mits je kiest voor respectievelijk de beste enquête sites / beste spaarprogramma’s natuurlijk.

Met affiliate marketing of geld verdienen met een website kan je zelfs nog meer binnenhalen en dit is van zichzelf al semi-passief. Niet voor niets zijn mensen hiermee al zo ver gekomen dat ze er hun bedrijf van hebben kunnen maken of zelfs rijk zijn geworden.

4. Je geld laten renderen

Je kent misschien nog wel de reclame: als twintiger denk je niet na over beleggen, als dertiger heb je er geen tijd voor, en als veertiger zou je willen dat je als twintiger al was begonnen met beleggen. Of het nu beleggen of investeren is, het is verstandig om er vroeg mee te beginnen want echte winst boek je op lange termijn: het deert niet al je slechts weinig inleg hebt want alle winst is meegenomen.

Als je een inkomen wil genereren zonder ervoor te moeten werken dan zal dit moeten komen uit rendement. Niet de rente op je spaarrekening die is er veel te laag voor, zelfs de hoogste deposito rente in Europa is niet genoeg om te kunnen rentenieren van die ligt onder het inflatieniveau. Samengevat, op een spaarrekening wordt je geld in feite minder waard!

Gelukkig zijn er genoeg veilige alternatieven voor sparen. Die meer rendement opleveren. Het is dan ook zaak om hier in te gaan investeren zodat je een stroom van inkomen creëert en je geld als het ware voor je laat werken:

Waar je geld goed rendeert

Investeren in vastgoed kan al vanaf 50 euro. Nee je hoeft niet een heel pand te kopen om te kunnen verhuren, er zijn hier handige investeringsplatformen voor waar je een rendement krijgt van 12-14%. Voordeel is hier dat je het betreffende vastgoed als onderpand hebt. Dus als de persoon aan wie je het geld leent voor de aankoop van het gebouw niet meer kan voldoen aan de terugbetaling inclusief rendement, dan kan dit altijd nog verkocht worden en heb jij dus geen risico dat je al je geld kwijt bent.

Investeren in consumentenkrediet (particuliere leningen) kan zelfs al vanaf 1 euro en levert je een nog iets hogere winst op, namelijk 12-19%. Hier leen je geld uit aan personen, voor bijvoorbeeld een overbruggingskrediet of de aankoop van een auto. Ook hier zijn speciale platformen voor die je bovendien garanties geven wanneer een persoon wanbetaler blijkt. Zo ben jij beschermd.

Beleggen op de beurs of in cryptomunten kent geen vaste rendementen maar vooral vele vormen en instrumenten. Gemiddeld is de winst op aandelen jaar op jaar 6%. Maar de winsten kunnen veel hoger zijn als je weet wat je doet en op het juiste moment inlegt.

Hierover willen we alleen melden dat je altijd moet beleggen via een goede partij. Kies voor beleggen op de beurs (aandelen, fondsen etc.) voor het beste beleggingsplatform, dat is Binck / Saxo Bank. En ga je voor cryptovaluta, dan is Litebit de beste crypto broker in Nederland.

Ben je echt heel avontuurlijk ingesteld kan je ook beleggen in CFD handel. Hier kan je met een hefboomeffect tot wel 30 keer zo hard profiteren van koersstijgingen. Dus als je dit met 100 euro doet maak je de winst alsof je 3000 had belegd. Maar je maakt net zo hard verlies… dus wees gewaarschuwd.

Investeer je geld terug in je huis

Wat ook slim kan zijn is om juist te investeren in je eigen huis. Door je hypotheek af te lossen verlaag je jouw maandlasten. Nog voordeliger kan het zijn om je hypotheek over te sluiten naar een lagere rente. Vraag hierover gratis financieel adviesgesprek aan via hypotheekoversluiten.com, want dit zijn complexe zaken.

Als laatste kan je ook een goed rendement maken op zonnepanelen en isolatie. Dat verdien je binnen de kortste keren terug, je verhoogt de waarde van je huis en je verlaagt je energierekening. Vraag eens gratis en vrijblijvend wat offertes op:

Je ontvangt met het invullen van deze formulieren tot 6 offertes van lokale installateurs. Deze zijn vrijblijvend en je mag zelf bepalen of je er op in wil gaan, en zo ja op welke.

Gerelateerde artikelen: