drastisch geld besparen
Door | Geüpdatet 7 mrt. 2022

Drastisch geld besparen, dat wil of doe je niet zomaar.

Wellicht is er iets ingrijpends gebeurd, of je wil gewoon grondig je financiële plaatje verbeteren.

Hoe dan ook, je wil flink minder uitgeven, kosten verlagen en dit ook graag vlug voor elkaar hebben.

Dat vraagt om radicale acties, waar wij je graag een voorzet voor geven. En dan niet van die zinloze adviezen waarbij je geen leuke dingen meer mag doen.

Voer vandaag nog onze tips uit en je zal veel geld in je portemonnee houden. Kun je misschien juist wel een keertje extra uit eten.

De mogelijke besparing in totaal is namelijk meer dan € 10.000,- op jaarbasis.


1. Geld terug op al je online aankopen

Deze eerste tip moet je meteen toepassen, want eigenlijk laat je al je hele leven gratis geld liggen! Ja, zo ongelooflijk makkelijk kan het zijn. Als je dit nog niet wist dan gaat er nu een wereld voor je open want dit gaat je drastisch geld besparen.

Waar het over gaat? Het fenomeen dat heet cashback shoppen. Komt er op neer dat er speciale cashback sites / programma’s zijn waar iedereen gratis aan mee kan doen. Zodra je lid bent krijg je korting bij aangesloten webshops. Tot wel 15% en ook nog eens bovenop de al geldende acties en aanbiedingen. En daar hoef je verder helemaal niks voor te doen.

En denk nou niet dat je korting krijgt bij allemaal vage webwinkels, nee echt bij de grote namen ook juist zoals: Bol.com, Wehkamp, HEMA, AliExpress, OTTO, Bonprix, Groupon, Decathlon, Greetz, BCC, Mediamarkt, Blokker, Kleertjes.com, Body&Fit, ABOUT YOU, Hunkemöller en nog veel meer. Zelfs op je online boodschappen bij meerdere grote supermarkten.

Hoe werkt het?

Het werkt ook heel simpel, want je kan gewoon normaal shoppen bij je favoriete webwinkels alleen moet je niet direct naar die site surfen, maar dit via een speciale link van de cashbacksite doen. Meer niet, dan wordt je aankoop geregistreerd en krijg je jouw cashbackkorting. Die krijg je via de cashbacksite terug trouwens, niet direct bij het afrekenen.

De betere sites hebben ook gewoon een toolbar die je kan installeren waarmee dit zelfs automatisch gaat. Dat is best handig, want dan kan je A) niet meer vergeten om via die link je cashback te krijgen, en B) je hoeft niet duizenden webwinkels te onthouden waar je allemaal recht hebt op extra korting.

Wat zijn dan de betere cashback sites? De beste in Nederland is Euroclix NL of als je in België woont Euroclix BE. Zij hebben goede kortingen bij veel interessante webwinkels. Bovendien hebben ze nog meer voordelen zoals cashback wanneer je overstapt naar een goedkopere energieleverancier of provider van internet, tv, telefonie en ook mobiele telefonie. Maar ook kun je er geld bijverdienen met enquêtes invullen en e-mails lezen.

2. Korting bij elke tankbeurt

Iets wat je helaas niet online kan kopen, en dus niet met cashback, is brandstof zoals benzine, diesel en LPG. Althans dat zou je denken, maar je kan hierop ook korting krijgen in de vorm van cashback. Wel tot 6 cent per liter bij meer dan 600 tankstations door heel Nederland.

Hiervoor kan je deze tankpas aanvragen. Hij geeft je die korting op alle brandstoffen, ook de premium varianten. En minimaal 1 cent per liter, maar tot wel 6 cent ten opzichte van de landelijk adviesprijs. Het scheelt je dus altijd geld.

3. Bespaar drastisch op je autoverzekering

Benzine kost veel geld, maar er zijn meer uitgaven aan je auto die duur zijn. En een daarvan is zeker de autoverzekering. En die kan vaak goedkoper, maar dan moet je wel even aanbieders vergelijken. Daarbij kan je hulp inroepen van UnitedConsumers. Zij vergelijken voor jou de belangrijkste aanbieders en geven je bij het afsluiten nog eens een extra korting van 5%

4. Goedkoper wonen

Verreweg de hoogste afschrijving van je rekening elke maand gaat op aan woonlasten. Dat weet jij ook wel. Maar wist je dat je die ook relatief eenvoudig kan drukken? Het verschilt natuurlijk wel of je huurt of een koophuis met hypotheek hebt maar je kan ermee sowieso drastisch geld besparen.

Hypotheek

Een hypotheek kan je oversluiten tegen een lagere rente. Dan moet je wel met veel zaken rekening houden zoals je rentevaste periode en de looptijd van je huidige hypotheek. En natuurlijk de rente en mogelijke boetes in het contract.

Schakel hiervoor dus een financieel adviseur in via Hypotheekoversluiten.com, het eerst telefonisch consult is gratis en dan weet je of oversluiten voor jou wellicht een optie is.

Huur

Huur kan je lastig verlagen, of je moet dikke vrienden worden met je huisbaas… Sowieso kan je wel altijd bezwaar maken tegen de hoogte van huurverhoging elk jaar. Maar daarnaast kan je wel huurtoeslag aanvragen.

Hier moet je wel aan voorwaarden voldoen over je leeftijd, woonsituatie, hoogte van de huur en inkomen, maar dan kan je ook zomaar ruim 4000 euro per jaar terugkrijgen. Je kan eenvoudig checken of je er recht op hebt via de huurtoeslag pagina van de Belastingdienst.

5. Voordeliger mobiel bellen

Wie kan er tegenwoordig nog zonder zijn / haar mobiele telefoon? Maar dat betekent niet dat je er teveel voor moet betalen! Vergelijk daarom mobiele telefonie abonnementen om de beste deal te krijgen.

Heb je een telefoon die nog goed is? Dan is het slim om een sim only abonnement te nemen, want dan betaal je vaak vele malen minder per maand. Ook hier zeker sim only prijzen vergelijken om het beste pakket / provider voor je te vinden.

6. Goedkoopste internet en TV

Internet en televisie (eventueel met vaste telefoon) is evengoed een basisbehoefte toch? Maar ook hier verschillen de prijzen enorm. Zeker als je gebruik maakt van aanvullende zenderpakketten of sneller internet wil. Vergelijk internet en TV daarom om de laagste prijs te betalen voor het pakket dat bij jou past.

7. Betaal minder voor je zorgverzekering

Je zorgverzekering is verplicht in Nederland. Natuurlijk een goede zaak, maar het kost je ook aardig wat geld. Hier kun je ook aanbieders vergelijken, maar omdat de polisvoorwaarden best ingewikkeld zijn en het wel om je gezondheid gaat raden we je aan dit via Zorgkiezer te doen. Zij zijn op dit vlak specialist en geven je ook nog eens tot 20% extra korting.

Zorgtoeslag

Daarnaast kan je vanuit de overheid ook geld terug krijgen op je zorgverzekering als je een lager inkomen hebt. Dat is zorgtoeslag. Omdat dit oploopt tot meer dan 1000 euro per jaar en je vaak ook nog voor voorgaande jaren dit bedrag alsnog kan ontvangen raden we je zeker aan om te checken of je hier recht op hebt.

8. Vind de beste deal voor gas & licht

Energiemaatschappijen zijn er genoeg in Nederland en ze concurreren flink op prijs. Dat betekent dat jij vaak een veel lager tarief kan afsluiten als je overstapt. Dus ga direct energieprijzen vergelijken en stap vooral over voor die betere deal. Scheelt je veel geld.

9. Energieverbruik verminderen

Maar alleen een lagere prijs is maar een deel van de besparing. Er zijn ook heel veel manieren om je verbruik zelf omlaag te brengen. Zonder dat je dit hoeft te merken. Je hoeft niet in de kou te zitten en je mag nog steeds elke dag douchen. Ook hoef je niet in het donker te zitten ‘s avonds en mag de TV gewoon aan als je dat wilt.

Lees gewoon eens ons artikel geld besparen op energie. Hier dragen we meerdere manieren aan waarmee je uit de voeten kan. Van heel simpel tot (kleine) investeringen in je huis om dat energiezuiniger te maken. Die verdien je binnen de kortste keren weer terug.

10. Vergeet je boodschappen niet bij drastisch geld besparen

We zeiden al dat je het leven wel leuk moet houden. Dus je moet niet op water en brood gaan leven, dat is onzin. Maar er zijn wel heel veel manieren om slim geld te besparen op boodschappen doen.

En boodschappen zijn op zichzelf niet een hele grote kostenpost per product of zelfs niet per keer dat je naar de supermarkt gaat. Maar toch alles opgeteld is het vaak wel ongemerkt de grootste post waar je salaris aan op gaat. Daarom kun je hier ook heel goed drastisch geld besparen.

Gerelateerde artikelen: