Is je huidige mobiel / smarthpone nog goed? Ga dan voor een (goedkoper) Sim Only Abonnement >

Hoe werkt Mobiele Telefoon Abonnementen vergelijken

De vergelijker hierboven is bedoeld om abonnementen voor mobiel te vergelijken inclusief nieuwe telefoon / smartphone. Hierbij kun jouw voorkeuren aangeven voor de minimale internetbundel (MB’s) en belminuten. Ook kun je dit doen voor de duur van het abonnement, namelijk 1 of 2 jaar. Daarnaast kan je nog filteren of je een nieuw abonnement wil afsluiten of je huidige abonnement wil verlengen. Voor dat laatste gelden vaak extra aanbiedingen dus check dit altijd even als eerste.

Automatisch worden de resultaten gesorteerd op prijs, omdat we ervan uitgaan dat je de beste deal wil vinden en daarmee bedoelen we dan de laagste prijs. Mocht je al specifiek weten welke provider je wil dan kan je ook dit aangeven en nemen we alleen van die partij de abonnementen mee in de vergelijking.

Maar het belangrijkste is natuurlijk de telefoon zelf. Daar kan je ook je voorkeur voor aangeven waarbij de meest populaire toestellen al zijn vermeld. Maar heb jij een ander toestel in gedachte dan kan je die gewoon via de zoekbalk vinden. Je kan ook filteren op de maximale waarde voor een toestel.

Via de button “bekijken” kan je meer informatie over het abonnement zien en direct bij de provider afsluiten. Dat is overigens niet altijd direct bij de aanbieder zelf maar ook bij een tussenpartij of vergelijkingswebsite (zoals onze partner GSMWEB) waar je dan op dit moment een beter aanbod krijgt door bijvoorbeeld een actie of aanbieding.

Mochten we zelfs een abonnement kunnen aanbieden via meerdere partijen dan staat daarover ook een melding zoals: “vergelijk bij 2 winkels”.

mobiel vergelijken

Waarom mobiel vergelijken

Een mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken, je gebruikt hem voor bijna alles. Niet gek dus dat hij je ook aardig wat kost elke maand. Maar toch kan je hier op besparen, want er zijn veel aanbieders en die concurreren toch vooral op prijs. Ben je dus op zoek naar een nieuwe telefoon kan het lucratief zijn om deze tegen elkaar af te zetten, want daar bespaar je elke maand mee. En over de gehele looptijd zomaar tientallen tot honderden euro’s.

Maar staar je niet alleen blind op de prijs, want het goedkoopste abonnement is niet altijd het beste voor je. Ga je namelijk over je bundel heen dan kost dit al snel veel geld. Zorg er dus voor dat je bij het vergelijken van mobiele abonnementen goed nadenkt of je wel genoeg belminuten, internetbundel (MB’s) en sms hebt. En de maandprijs zegt ook niet alles, vaak moet je bij een lager maandbedrag meer geld bij betalen voor je smartphone. Lees meer over besparen op abonnementen.