geld besparen abonnementen
Door | Geüpdatet 2 mrt. 2022

Eén van de beste manieren van geld besparen is op abonnementen.

Want die kosten je vaak ongemerkt veel meer dan je wellicht denkt.

Het gaat namelijk elke maand weer vanzelf van je rekening af.

Veel mensen vergeten zelfs welke abonneringen ze allemaal hebben lopen.

Daarom tips over welke manieren er zijn om hierop te besparen.

Zodat jij je salaris meer aan leuke dingen kan gaan uitgeven.


Eerst even om je geheugen op te frissen: een abonnement is een doorlopend contract met een leverancier, waarbij je periodiek een product of dienst afneemt. Denk aan de krant, een tijdschrift, maar ook je TV abonnement, verzekeringen enz. Hiervoor wordt automatisch een afschrijving gedaan van je bankrekening. Het is zodoende een van je vaste lasten.

1. Geld besparen op abonnementen? Eerst schrappen!

Wedden dat je nog abonnee bent bij bedrijven voor dingen die je niet eens meer in de gaten hebt, laat staan dat je ze nog gebruikt… een tijdschrift dat je nooit leest, een online abonnement dat gewoon elke maand wordt afgeschreven, die extra TV zender waar je ooit 1 serie of film op hebt gekeken maar nu niet eens meer weet te vinden welke zender het ook alweer was. Zonde!

Onze eerste tips is dus ook om een door de afschrijvingen van je bankrekening te lopen tot een jaar terug, dan vind je vanzelf van dit soort vergeten kosten terug die je helemaal niet hoeft te maken. Opzeggen die handel. Is nergens voor nodig.

2. Internet, TV & Bellen abonnement

Een van de meer bekende abonneringen is wel die op televisie en je vaste telefoon. Vaak gaan die samen in een pakket met internet. Vooral doen zo’n gecombineerde dienst, want een zogenaamd alles-in-één pakket is voordeliger.

Besparen hierop kan in de eerste plaats al door niet teveel onnodige extra’s te nemen. Niet te snel internet als je een gewone gebruiker bent. Geen onnodige extra premium tv kanalen. En gebruik je jouw vaste telefoon überhaupt wel eens?

Maar vooral geregeld de prijzen vergelijken van leveranciers en overstappen als dat scheelt is erg lucratief. Bij de overstap krijg je tevens als nieuwe klant vaak cadeau’s en tijdelijke prijsverlagingen. Je kan bij ons de laatste prijzen en aanbiedingen naast elkaar leggen:

3. Mobiele telefoon abonnement

Smartphones kosten niet niks. Nu zitten die kosten meestal in je abonnement. Daarmee vallen de aanschafkosten mee, maar betaal je wel elke maand meer. Ga je dus een nieuwe telefoon uitzoeken dan is het erg slim om ook hier prijzen te vergelijken, kan je tientjes per maand besparen! Je kan hier direct mobiele abonnementen vergelijken. Probeer hier ook zo realistisch mogelijk in te schatten hoeveel minuten en MB’s je nodig hebt, teveel is zonde als je het nooit opmaakt.

4. Geld besparen met een Sim Only abonnement

Je telefoon gaat vaak langer mee dan je abonnement. Zonde om dan meteen een nieuwe aan te schaffen als je nog tevreden bent met de oude. Dan is een Sim Only veel voordeliger. Dit kan al vanaf een paar euro per maand… kan je nagaan. Kijk hier voor de beste Sim Only deals te vergelijken.

5. Energie (gas en licht) leverancier

Ook je contract met de energieleverancier is een doorlopende overeenkomst. Eentje die wellicht de allerduurste is! Daarom heel belangrijk om ook hierop elk jaar weer de prijzen van energie te vergelijken. Hiervoor kan je goed gebruik maken van een online energievergelijker.

Maar daarnaast kan je veel meer doen om te besparen op energie. Denk aan isolatie, zonnepanelen, maar ook vele kleine aanpassingen die niet per se geld kosten maar wel veel bezuinigen omdat ze je verbruik verlagen.

6. Loterijen en kansspelen

Speel je automatisch mee met de loterij? Win je eigenlijk wel eens wat? In principe maak je natuurlijk altijd verlies met een lot, maar de kans dat je kan winnen is wel leuk! Vergelijk eens de winkansen van loterijen in Nederland, wellicht kan je toch beter met een andere meedoen.

7. Zorgverzekering

De zorgverzekering is een van de duurste kosten van elke Nederlander, en nog verplicht ook! Die mag je niet eens opzeggen zonder een nieuwe af te sluiten… maar ook hier kan je eens goed om je heen kijken door zorgpolissen te vergelijken. Dat kan bij uitstek via Zorgkiezer.nl

We hebben hier geen eigen vergelijker omdat het wel om je gezondheid gaat. Daarmee bedoelen we dat je verder moet kijken dan alleen naar de prijs, maar ook de voorwaarden en dekking goed moet afstemmen. Bovendien ben je met een slechte dekking alleen maar duurder uit als je bepaalde zorg buiten je premie nodig hebt.

8. Krijg cashback bij afsluiten / overstappen

Als je dan toch aan het vergelijken bent… via cashbacksites kan je ook goed vergelijken EN krijg je geld terug bij je overstap. Vaak tientallen euro’s en je krijgt exclusieve aanbiedingen. Bovendien krijg je ook geld terug op je aankopen bij ruim 2000 webwinkels, tot 15% bovenop de acties! Bedenk je maar eens hoeveel aan besparing je dat kan opleveren.

9. Slimme geld bespaartest

Dat zijn een hoop tips! Maar nog lang niet al onze bespaartips hoor… dus als je nog meer wilt besparen dan kan je altijd onze geld besparen test doen. Kost je maar 15 korte vragen (ja / nee) om erachter te komen op welke manier je nog geld in je portemonnee kan houden. Doen we meteen de linkjes erbij naar de sites waar je het allemaal direct kan regelen.

10. Al onze bespaartips voor €10.000,-

Je kan ook even het bespaartips overzicht doorkijken met al onze adviezen. Hier staan ze ingedeeld per categorie. Vooral handig als je al een idee hebt welke kosten je wilt verlagen. In totaal kan je dit tienduizend euro opleveren op jaarbasis, niet gek toch? Dat is meer dan alleen geld besparen op abonnementen.

Gerelateerde artikelen: