Hoe werkt Energie Vergelijken

De vergelijker hierboven is een gratis tool waarmee je de prijzen van verschillende paketten bij getoonde maatschappijen kunt vergelijken. Hiermee kun je voor jouw wensen de leverancier en/of het contract vinden met de beste deal voor jou. Je kunt de vergelijking op een heel aantal punten naar wens aanpassen.

Ten eerste kun je die personaliseren door meer over jezelf te vertellen. Door je adres, huidige leverancier en gezinssamenstelling op te geven kunnen we een inschatting maken van je huidige verbruik. Nog beter is het als je die exact weet. Vergeet ook niet in te vullen of je een enkele of dubbele meter hebt. Zo krijg je de prijs te zien die je mooi met je huidige afrekening kunt vergelijken om te zien of overstappen je iets oplevert. Daarbij wordt standaard de prijs per jaar getoond, maar je kan dit ook laten doen per maand als je dat prettiger vindt.

Vergelijken energietarieven filters

Standaard zitten hier ook de acties en aanbiedingen tussen. Je kunt deze kortingen ook verbergen als je je alleen wilt focussen op de reguliere prijs. Let wel dat deze kortingen flink op kunnen lopen en zeker wanneer je overstapt naar een korter contract deze juist wel aantrekkelijk zijn! Want als je dan volgend jaar wederom overstapt naar een goedkopere partij kun je die eenmalige korting over dat ene jaar verrekenen.

Mocht je een voorkeur voor een contract termijn hebben dan kan je ook die aangeven voor de vergelijking. Dit heeft vaak een effect op de prijs die je betaalt, want bij een langer contract krijg je nogal eens een gunstiger tarief. Nadeel is dat je in die vaste periode niet kunt overstappen. Dat is een keuze die je zelf moet maken.

Wat ook een belangrijke keuze is, is de duurzaamheid van je stroom. Wil je Groene Stroom of zelfs enkel Groene Stroom uit eigen land? En daarbij gas waarbij de CO2 wordt gecompenseerd? Dat kan allemaal en ook dit kan je als filter gebruiken in de vergelijker. Als het je niets kan schelen dan hoef je niks te doen, dan nemen we ook grijze energie mee in de prijsvergelijking.

Klik op de drop down “Meer informatie ” om extra gegevens te zien zoals de prijzen per KWh stroom of m3 gas. Maar ook leveringskosten, netbeheerkosten en vermindering energiebelasting. Via de knop “bekijken ” ga je naar de aanbieder voor meer informatie of aanvragen.

energie vergelijken

Waarom energie vergelijken

Energie is een grote kostenpost van elk huishouden, zeker nu de prijzen van gas en licht de laatste jaren flink is gestegen. Daardoor is het vergelijken van energie prijzen en leveranciers een van de beste manieren om te besparen op vaste lasten. Zeker omdat dit een manier is om te besparen op energie zonder dat je nog moeite hoeft te doen in het verlagen van je verbruik door je gedrag aan te passen of te investeren in verduurzaming van je woning. Puur minder gaan betalen voor een kilowattuur of kubieke meter gas is een quick win.

Daar komt bij dat je bij een overstap vaak extra korting krijgt, cashback of andere voordelen. Het is dus verstandig om elk jaar energie te vergelijken en zeker de overstap te maken bij een beter aanbod, omdat je hiermee elke maand weer minder onnodig geld uitgeeft.