vermogen opbouwen
Door | Geüpdatet 25 jan. 2022

Wil je vermogen opbouwen?

En zoek je naar tips hoe je dit kan doen?

Snel of voor later, wij leggen je de opties voor waar je met je kapitaal heen kunt.

Zodat je het ongemerkt kunt laten groeien door er rendement uit te halen.

Want op je spaarrekening schiet het momenteel ook niet op.

Denk aan beleggen of investeren met vastgoed.

En je kan al klein beginnen met enkele tientallen euro’s, je hebt geen bergen goud nodig om te starten.

Je winst? Zomaar 6% tot wel 21%


1. Hoe kun je vermogen opbouwen?

Om te begrijpen hoe je aan een mooi vermogen kan komen is het eerst belangrijk om uit te leggen wat vermogen is. Namelijk: de waarde van al je bezittingen. Denk aan spaargeld, een koophuis, beleggingen, investeringen en zelfs kunst, sieraden en auto’s. Huishoudelijke zaken vallen vaak niet onder deze noemer, zoals kleding, apparaten etc. omdat dit niet waardevast is.

Maar waarom is het dan aantrekkelijk om meer vermogen te hebben? Niet alleen als financiële buffer want het is meer dan spaargeld alleen. Het voordeel van geld is dat het in staat is om van zichzelf meer te worden, te groeien als het ware.

Niet op je spaarrekening want daar is de rente praktisch nul, soms zelfs negatief momenteel, maar er zijn slimme manieren voor. Als je maar genoeg geld hebt kun je daarmee passief inkomen genereren en ben je op de weg naar financiële onafhankelijkheid. Je hoeft dan nooit meer te werken.

Maar het begint dus met geld of beter gezegd: kapitaal. Dat kan je vervolgens gebruiken om je vermogen vorm te geven door te investeren, beleggen, etc. Begin dus als eerste om kapitaal te vergaren zodat je jouw bezittingen kan uitbreiden.

En hoe eerder begint, des te eerder je eraan gaat verdienen. Veel manieren van vermogen laten renderen starten al vanaf enkele tientjes of een paar honderd euro, denk dus niet dat je eerst tonnen of miljoenen nodig hebt.

2. Hoe bouw ik kapitaal op?

Dat is dus de hamvraag om een vermogen te starten, want je moet eerst geld hebben om dat bij elkaar te kopen. Je moet een startkapitaal bij elkaar sparen dus. Maar hoe kom je aan een fortuin? Daar zijn meerdere manieren voor. En bovendien, je hebt vaak maar enkele tientjes nodig om te beginnen dat leer je verderop.

De meest simpele is meer geld overhouden. Je hebt namelijk waarschijnlijk al een inkomen maar geeft dat elke maand weer uit aan allerlei zaken waarvan een deel onnodig kan zijn. Mogelijk kun je daarop wel extreem bezuinigen en zo per direct al drastisch geld besparen zonder dat je eigenlijk er iets voor hoeft te doen.

Maar dit is niet de enige manier om zoveel mogelijk geld te sparen. Kosten verlagen is altijd wijs en zeker een eerste stap die je zou moeten nemen omdat er anders ongemerkt geld wegloopt en dat is zonder. Er zit natuurlijk wel een maximum aan wat je kan besparen.

Dat is niet zo wanneer je aan de slag gaat met extra inkomen genereren. De enige beperking die je daar hebt is je eigen inzet, tijd en motivatie. En we bedoelen niet dat je in de ochtend de krant moet gaan bezorgen of ‘s avonds na je werk nog een tweede baan moet nemen, als zijn dat wel respectabele manieren hoor.

Je kan makkelijk geld verdienen online. Via internet dus. Lees het artikel en je vindt 45 bewezen manieren die betrouwbaar zijn en als je slim bent ook te combineren om er meer uit te halen. En ze leveren je een zakcentje op tot honderden euro’s per maand. En als je echt goed bent in bepaalde opties kan het meer worden dan je fulltime werk, je kan er zelfs snel rijk mee worden.

Onze tip om in ieder geval vandaag mee te beginnen: enquêtes invullen voor geld / geld verdienen met enquêtes. Dit kan iedereen doen zonder dat er iets voor nodig is, het verdient goed en het is nog leuk en afwisselend ook.

3. Veilig vermogen opbouwen tips

Als je begint is het van belangrijk om een paar veiligheidsregels in acht te nemen zodat je niet onnodig risico loopt. Of dit nu is bij de manieren om kapitaal te vergaren of het vermogen dat je al hebt te investeren of beleggen zodat het gaat groeien.

Er zijn, zeker op internet, namelijk genoeg louche partijen die je maar wat graag oplichten om met je hardverdiende geld te verdwijnen: onze tips om dit te voorkomen:

  • Werk alleen met betrouwbare partijen. Doe onderzoek en lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak ook zo.
  • Lees dus reviews en verdiep je in de voorwaarden en risico’s.
  • Spreid je geld zoveel mogelijk. Zet niet in op één partij die hoge winsten beloofd maar kijk naar meerdere soorten investeringen en bedrijven.
  • Houd ook altijd geld als buffer op je spaarrekening en beleg alleen met geld wat je feitelijk kun missen.
  • Besef: Investeringen en beleggingen kunnen dalen in waarde en je kan het zelfs helemaal verliezen.
  • Heb geduld, haastige spoed is zelden goed.
  • Als de potentiële rendementen hoger zijn, geldt dat ook voor de risico’s.

4. Snel vermogen opbouwen met beleggen

Natuurlijk zijn er manieren om je vermogen sneller uit te breiden dan andere opties voor je kunnen doen. Veel mensen kijken dan al snel naar verschillende manieren van beleggen. Daar is namelijk snel en vooral veel rendement mogelijk.

De meeste snelle is CFD Handel, waarmee je met een hefboomeffect tot wel 30 keer zoveel winst maakt als alle andere manieren. Daarna volgt geld verdienen met cryptocurrency waarbij je vooral gaat handelen in cryptomunten door ze te kopen en weer verkopen.

Mocht je liever beleggen op de beurs in aandelen, opties, ETF’s en fondsen dan raden we je aan om dit te doen via het beste beleggingsplatform waar je door betere ondersteuning meer winst zal kunnen maken.

5. Vermogen opbouwen voor later

Mocht je minder haast hebben of niet het risico willen lopen van beleggen zijn er ook nog genoeg andere opties. Je hebt dan een langere horizon en wil vooral voor later je zaken op orde hebben.

In dit geval kun je vaak nog meer verdienen ook want door je geld voor je te laten werken zal je op termijn door het rente-op-rente-effect steeds sneller en meer rendement kunnen verwachten. We geven je nu wat aantrekkelijke opties:

vermogen opbouwen voor later
Vermogen opbouwen voor later

6. Vermogen laten groeien / rendement uit vermogen

De kracht van geld is dat het uit zichzelf kan groeien, zoals spaarrente bij de bank maar dan graag wat hoger natuurlijk. de vraag is dus, waar levert mijn geld het meeste op?

We raden je vooral aan om ons artikel beleggen / investeren met hoog rendement te lezen. Hier vind je de manieren die momenteel de hoogste winsten opleveren en we verwijzen je meteen naar betrouwbare partijen die dit aanbieden.

Het voordeel is meteen dan je het geld kan spreiden over meerdere van deze manieren en partijen om risico te beperken. En ze leveren allemaal een goed resultaat op. Bovendien is er vaak helemaal niet zoveel startkapitaal nodig om te kunnen starten, variërend van enkele tientjes, een paar honderd euro tot maximaal een paar duizend euro.

vermogen laten groeien rendement uit vermogen
vermogen laten groeien: rendement uit vermogen

7. Ongemerkt vermogen opbouwen

Besef je wel dat het hebben van een vermogen niet per saldo betekent dat je achterover kunt leunen, zeker niet. Je zal er vaak genoeg naar moeten kijken er actie ondernemen.

Bijvoorbeeld als de vastgoedmarkt het goed doet daar meer geld naar toe schuiven, of als je ergens al veel winst hebt gemaakt dit weer verdelen over andere potjes zodat je portfolio weer in balans komt.

Zeker met beurs instrumenten zoals aandelen, opties, fondsen en dergelijke is dit best ingewikkeld en tijdrovend. Zeker als je ervoor wil zorgen dat je met een goede spreiding toch in de beste partijen zit. Dit kun je daarom ook uit handen geven aan bij voorkeur de beste vermogensbeheerder.

Je kan dan zelf kiezen voor je risicoprofiel en de beheerder zorgt ervoor dat er maximaal rendement wordt nagejaagd en alles tijdig wordt gemanaged. Jij hoeft er dan echt niet meer naar om te kijken en het kost je helemaal niet veel geld. Je kan dit doen vanaf €10.000,-

8. Vermogen opbouwen met vastgoed

Vastgoedobjecten zijn populair onder mensen die een rendement willen maken op hun vermogen. Niet gek want mede door de woningcrisis stijgen de prijzen van huizen als een gek. Daardoor maak je niet alleen rendement op de verhuur van een pand, maar ook dik op de waardestijgingen.

Nu hoef je niet te denken dat de vastgoedmarkt alleen is weggelegd voor de allerrijksten, want je hoeft niet een compleet huis te kopen. Je kan juist heel goed investeren in vastgoed met weinig geld, al vanaf een paar tientjes en dan al een mooi rendement halen van boven die 10%

vermogen opbouwen met vastgoed eigen huis
vermogen opbouwen met vastgoed of eigen huis

9. Vermogen opbouwen met eigen huis

Een discutabele manier van vermogen vergroten is via een eigen huis. Ten opzichte van een huurhuis zal je met een koopwoning vanzelf een vermogen creëren omdat je jouw hypotheek aflost en het huis dus deels jouw bezit wordt. Alle overwaarde, waaronder elke euro die de woning in waarde stijgt, is helemaal van jou.

Besef je echter wel dat je kapitaal dan in bakstenen zit en die kan je niet eten. Bovendien is extra aflossen door de lage hypotheekrentes helemaal niet meer zo aantrekkelijk omdat je elders veel grotere rendementen kan maken.

Wat wel een heel goede optie is, is om jouw bestaande flat, appartement of eengezinswoning te verduurzamen. Want daarmee stijgt de waarde van je woning en bespaar je een hoop geld op de snel stijgende kosten van gas en stroom.

Rendement voor zaken als isolatie en zonnepanelen kan al snel oplopen naar 15% tot boven de 20% en daarnaast verhoogt het de waarde van je huis, is je huis aantrekkelijker in de verkoop en verhoog je ook direct je wooncomfort.

Maar hoe pak je dat aan? Het begint om vrijblijvend offertes op te vragen bij verschillende partijen om te kijken wat mogelijk is, hoeveel het kost en oplevert. Kun je meteen via ons doen, je krijgt dan meerdere onafhankelijke en bovendien gratis en vrijblijvende aanbiedingen:

– Offertes spouwmuurisolatie

– Offertes zonnepanelen

– Offertes dakisolatie

– Offertes vloerisolatie

En als je toch niet wil ingaan op de offertes dan hoeft dat niet.

10. Vermogen opbouwen berekenen

Als je een doel hebt om een bepaald vermogen op te bouwen dan is het handig om dit uit te rekenen hoe je daar kan komen. Dit kan je namelijk enorm motiveren om je plan vast te houden.

Je kan dit mooi inzichtelijk maken via BerekenHet. Vul je startkapitaal in, hoeveel rendement je verwacht te maken en hoe lang je erover wil doen. Eventueel kun je nog een maandelijks inleg toevoegen en klaar.

Disclaimer

Boven getoonde informatie is ter kennisgeving en geen financieel advies. Wij zijn geen erkende financieel adviseurs maar wijzen onze lezers wel graag op zaken die ze eventueel vooruit kan helpen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt. Beleggen kent risico’s, je kan je inleg (deels) verliezen. Lees voor meer informatie onze algemene disclaimer waarvan je de link onderaan deze pagina in de footer kan terugvinden. Deze geldt zeker ook voor dit artikel over vermogen opbouwen en laten groeien.

Gerelateerde artikelen: