extreem bezuinigen
Door | Geüpdatet 7 mrt. 2022

Extreem bezuinigen doe je niet zomaar.

Misschien wil je gewoon wat meer overhouden, of heb je structureel te weinig geld voordat je volgende salaris er weer is?

Of wellicht wil je gewoon je levensstijl omgooien en ben je erachter gekomen dat je gedachteloos je zuurverdiende geld uitgeeft aan zinloze dingen?

Wat de achterliggende reden is maakt verder niet uit, deze tips gaan je in ieder geval helpen om er iets aan te doen.

Zo verregaand als jij bereid bent te gaan.

Maar nee, dit betekent niet dat je op water en brood moet gaan leven.

Vonden we gewoon een leuk plaatje…


1. Extreem bezuinigen? Wat dacht je van korting op alles!

Cashback houdt in dat je geld terug krijgt op je aankoop. Nu ken je dat misschien wel dat je bij een actie een paar tientjes terug krijgt als je een nieuwe stofzuiger of koelkast koopt, en ook energieleveranciers doen dit soms als je naar ze overstapt. Maar je kan zelfs cashback krijgen op alles wat jekoopt

En dat is nog super simpel ook, echt als je dit nog niet wist gaat er nu een wereld voor je open: via speciale cashbacksites kan je tot wel 15% terug krijgen op al je aankopen bij duizenden webwinkels. Gratis en voor niets, zelfs is dit nog bovenop al geldende acties en kortingen.

Kan je nagaan hoeveel het je kan schelen als je altijd een paar procent extra korting krijgt bij Bol.com, Coolbue, HEMA.nl, GROUPON, Wehkamp, Bonprix, OTTO, AliExpress en nog veel meer van dit soort winkels waar je waarschijnlijk al lang klant bent… voor een gemiddeld gezin zo meteen al 1000 euro zonder dat je iets hoeft te doen.

Hoe het werkt lees je in ons artikel geld verdienen / besparen met cashback. Het zal je verbazen hoe eenvoudig het is en je slaat je voor je kop dat je dit nu pas leest. Maar begin er dus meteen vandaag mee!

2. Woonlasten omlaag

Een van de grootste lasten van een huishouden is eigenlijk altijd wel de kosten voor de huur of hypotheek. En hoewel het lijkt dat je hier aan vast zit is niets minder waar:

Bezuinigen op huur

Voor je huur kan je namelijk toeslag krijgen van de overheid als je aan een aantal voorwaarden voldoet rondom inkomen, leeftijd en je huis zelf. Check zelf voor huurtoeslag of je hier recht op hebt. Dit kan zelfs met terugwerkende kracht! En met ruim 4000 euro teruggave per jaar kan je potentieel heel extreem bezuinigen.

Daarnaast is het mogelijk dat je huur in beginsel al te hoog is voor de ruimte die je ervoor terugkrijgt. Als je heir een vermoeden van hebt kan je dit aankaarten via de huurcommissie. Het maakt niet uit of je woont in een sociale huurwoning of in de vrije huursector.

Bezuinigen op hypotheek

Een hypotheek daar kan je op bezuinigen door die over te sluiten naar een lagere rente, want die is nu historisch laag. Maar dit is wel een lastige financieel besluit omdat de winst van de betere rente wel moet opwegen tegen eventuele boetes van je huidige verstrekker. Laat je daarom adviseren. Via hypotheekoversluiten.com kan je een gratis telefonisch consult inplannen.

3. Goedkoper autorijden

Weet je nog dat we het eerder over cashback hadden? Nou dat kan je ook krijgen op je benzine. En ook als je rijdt op diesel of LPG. Met de tankpas van UnitedConsumers krijg je namelijk tot wel 6 cent korting per liter, ook op premium brandstoffen, bij meer dan 600 pompstations door heel NL.

En nog beter, je kan ook een goedkope autoverzekering bij ze afsluiten waarbij je nog een extra korting van ze krijgt op de goedkoopste prijzen. Een collectiviteitskorting is dat.

4. Mobiele telefoon langer gebruiken

Je mobiele telefoon, je kan wellicht niet meer zonder maar geeft er ook teveel geld aan uit waarschijnlijk. De beste manier om hier flink op te bezuinigen is om voor een abonnement te gaan waarbij je geen nieuwe telefoon neemt. Dat heet Sim Only. Vergelijk hier de beste Sim Only prijzen.

Dat betekent dat je dus geen nieuwe telefoon neemt, waardoor je tientallen euro’s minder kwijt bent elke maand aan je abonnement. Wil je toch wel een nieuw mobieltje, of is je oude echt aan vervanging toe, vergelijk dan mobiele abonnementen om daar ook een zo laag mogelijke prijs voor te betalen.

5. Internet en TV voor minder geld

Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde maatschappij voor internet en televisie, eventueel inclusief vaste telefonie (alles-in-één). Maar ondertussen zijn er veel nieuwe concurrenten bijgekomen die precies een even goede dienst bieden voor een veel lagere prijs.

Vergelijk internet en tv aanbieders en stap over als je een lagere prijs kunt krijgen, dat kan je namelijk veel geld schelen terwijl je er helemaal niks van merkt in de kwaliteit.

6. Je energierekening kan extreem veel lager

Ook al een grote kostenpost. Hier loont het al helemaal om energieprijzen te vergelijken en altijd over te stappen naar een goedkopere leverancier, omdat de prijzen de laatste jaren behoorlijk zijn gedaald.

Maar je kan meer doen. Korter douchen, trui aan en de verwarming omlaag en meer van dit soort tips. Maar wat ook slim is, is om je huis met kleine aanpassingen energiezuiniger te maken. Lees nog veel meer tips in ons artikel geld besparen op energie.

7. Bezuinigen op je zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Dat is heel goed, want het gaat hier indirect wel over je gezondheid. Maar dat betekent niet dat je er de hoofdprijs voor moet betalen. Anderzijds moet je ook niet alleen maar voor de laagste prijs willen gaan, want dan ben je misschien niet goed gedekt als je iets gebeurd.

Vergelijk daarom de zorgverzekeringen via Zorgkiezer, zij zijn specialist op dit gebied. Kijk goed naar wat je nodig hebt van je verzekeraar, zoals aanvullende verzekeringen.

Zorgtoeslag

Op je zorgverzekering kan je trouwens ook een toeslag krijgen afhankelijk van een aantal voorwaarden. Check zelf simpel voor zorgtoeslag of je dit kunt krijgen. Scheelt je wellicht tot 1000 euro per jaar.

Je hebt hier vaak vooral recht op bij een lager inkomen, daar is het althans voor bedoeld. Extra handig: meestal kan je ook nog het terugkrijgen voor voorgaande jaren zodat je in één keer een groot bedrag ontvangt.

8. Eet je geld niet op (boodschappen)

Je kent het wel, na het werkt nog even naar de supermarkt, waar je teveel (lekkers) koopt en dus teveel eet. Niet alleen zit je geld dan op je heupen of buik in plaats van in je portemonnee, maar ook ben je dan weer geld kwijt aan de sportschool of hardloopschoenen om het er weer af te krijgen… zonde!

Lees ons artikel geld besparen op boodschappen hoe je dit het beste kan tegengaan. Dat merk je niet alleen op je (spaar)rekening, maar ook op de weegschaal…

9. Geld besparen test

Dat zijn al veel tips, maar nog lang niet al onze adviezen! Maar dat zijn er zoveel dat we het even overzichtelijk voor je hebben gemaakt want anders blijf je door onze site heen klikken. Niet dat dit het niet waard is met ruim 10.000 euro aan bespaartips. Maar in onze geld besparen test staan alle tips gewoon overzichtelijk onder elkaar waardoor je niet hoeft te zoeken!

10. Geld verdienen in plaats van uitgeven

Als mensen niks te doen hebben gaan ze vaak ongemerkt consumeren, of anders gezegd: geld uitgeven. Ze plun    deren de koelkast, film on demand, gaan een stukje rijden, wat dan ook. Dit terwijl je in je vrije tijd ook heel goed dit kan omdraaien en juist wat kan bijverdienen!

Geld verdienen via internet is namelijk super simpel en je hebt er niks voor nodig. Lees welke methoden betrouwbaar zijn en je vandaag al wat kunnen opleveren. Geen inleg, geen risico zoals met beleggen, geen kennis nodig.

Gerelateerde artikelen: