structureel geld tekort elke maand
Door | Geüpdatet 2 mrt. 2022

Ik kom geld tekort, wat nu?

Een vraag die we helaas vaak zien.

Het is tegen het eind van de maand,

en je moet nog inkopen doen,

maar je bankrekening en portemonnee zijn bijna leeg!

Teveel mensen in Nederland overkomt dit, elke maand weer.

Structureel geld tekort dus.

En dat zorgt voor veel zorgen en stress.

Dat moet stoppen.

Daarom een blog met tips om wat meer ruimte te krijgen in je financiën.


Eenmalig geld tekort deze maand

Eerst even over de situatie waarin je niet continu om geld verlegen zit, maar een enkele keer. Dat kan omdat je een onverwachte tegenvaller te verwerken hebt gekregen bijvoorbeeld, zoals dat je wasmachine kapot is, je mobiele telefoon of misschien zelfs wel je auto. Maar zonder zitten is ook geen optie.

Een oplossing die je dan kan treffen is een lening afsluiten. Maar dan zit je wel gelijk aan een BKR registratie vast. Geld lenen kost je bovendien ook geld, namelijk een relatief hoge rente! Toch is het wel een makkelijke en effectieve oplossing. Bedenk je echter wel dat je echt terug moet kunnen betalen anders komt je echt in de problemen.

Lees meer over lenen in ons artikel snel geld lenen zonder BKR. Daarin leggen we je uit hoe je voor een korte periode een kleine lening kunt afsluiten waardoor je er snel weer vanaf bent en in absolute zin niet veel rente betaalt.

Wat echter nog beter zou zijn, is dat je op je spaarrekening een buffer hebt waarmee je dit soort gevallen kan opvangen. Neem dan natuurlijk de beste spaarrekening, met de hoogste rente. Die vind je in onze spaarrente vergelijker. Maar een goede buffer is best veel geld, dus om die te sparen is echt niet makkelijk. Voor tips, lees ons artikel meer geld sparen tips.

Structureel geld tekort elke maand, altijd!

Maar wat als je steeds weer in geldnood komt? Iedere maand je lasten niet kunnen betalen en moeten smeken bij je huis baas om uitstel, alweer? Dat is niet alleen vervelend, dat is super frustrerend en geeft heel veel stress.

Eigenlijk betekent het dat je grondig aan de slag moet om meer ruimte te gaan creëren in je financiële huishouding. Wat kennelijk gaat er meer geld uit, dan dat er binnenkomt. Wij hebben tips voor je om daar wat aan te doen.

Kosten verlagen voor minder tekort

De meest directe manier om meer geld over te houden is om ervoor te zorgen dat er minder uitgaat. Met andere woorden: verlaag je kosten. Maar dat klinkt makkelijker dan het is nietwaar, want waar begin je?

Geld besparen is één van de hoofdthema’s van deze website, en met een reden. Er zijn namelijk zo ongelooflijk veel manieren waarop je jouw lasten kan verlagen, alleen weten heel veel mensen gewoon niet dat het eigenlijk zo eenvoudig kan zijn. Daarom willen we deze tips bij zoveel mogelijk mensen bekend maken.

Neem bijvoorbeeld cashback verdienen. Hiermee kan je op alles wat je online koopt tot wel 15% extra korting krijgen, bovenop de al lopende acties en aanbiedingen! Ook bij de webshops waar je nu al geregeld wat koop, maar dus eigenlijk tegen een te hoge prijs. Het is gratis, en je hoeft er letterlijk niks voor te doen dan je even inschrijven bij Euroclix, de beste cashback site van Nederland. Bespaart een gemiddeld Nederlands huishouden zo al 1000 euro per jaar, in één klap geregeld.

Maar er is nog zoveel meer te besparen. Besparen op je vaste lasten bijvoorbeeld. Deze lijken zo lastig aan te pakken omdat ze “vast” zijn, maar niets is minder waar! Doorloop dit artikel eens goed en je pakt zo alweer honderden euro’s per jaar terug, terwijl je er eigenlijk niks van hoeft te merken in de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

In totaal hebben we ruim 10.000 euro aan bespaartips. Via de link vind je ze per categorie op een overzichtspagina. Handig als je al weet waarop je specifiek wil besparen, zoals op je autokosten, energie (gas en licht) of woonlasten.

Weet je dat nog niet? Doe dan onze geld besparen test, waarin we je met enkele simpele ja/nee vragen door de belangrijkste kostenposten van een Nederlands gezin loodsen en steeds meteen doorsturen naar de juiste site of instelling om daarop te besparen. Direct geregeld!

Extra verdienen om eind van de maand te halen

Aan de andere kant kan je er natuurlijk ook voor gaan om juist meer geld binnen te laten komen. Maar hoe fix je dat dan? Je baas om een opslag vragen? Een tweede baantje nemen als krantenbezorger in de ochtend voor je werk, of barman in de avonden en weekenden?

Nee ben je gek, je kan heel simpel geld verdienen via internet! Echt? Ja echt waar. Iedereen kan het, zonder enige technische kennis over websites bouwen, zonder enige investering vooraf en ook zonder enig risico of inleg zoals bij beleggen of online poker / casino.

Er zijn betrouwbare manieren om een inkomen te genereren. Dat lijkt wellicht niet veel op te leveren maar dat doet het wel degelijk als je onze instructies goed leest. Enquêtes invullen voor geld bijvoorbeeld lever je “maar” 50 cent tot enkele euro’s per onderzoek op, maar als jij je inschrijft bij meerdere van de beste betaalde enquête sites in NL of België, even afhankelijk van waar je woont, dan levert je dit gewoon zomaar een paar honderd euro in de maand op.

En dit gaat op voor meer methodes die we aandragen. En het kan zelfs leiden tot een compleet inkomen waarmee je jouw eigen bedrijf kan starten en je baan in loondienst niet eens meer nodig hebt! Zo zijn er al genoeg mensen door geld te verdienen met affiliate marketing financieel onafhankelijk geworden.

En het leuke is, je kan alle 6 manieren die we aandragen rustig uitproberen en zelfs tegelijkertijd naast elkaar inzetten. Dan verdien je ook weer meer en heb je extra afwisseling. Er is altijd wel een methode die past bij wat jij leuk vindt of waar je goed in bent.

Gerelateerde artikelen: