geld verdienen naast fulltime werk baan
Door | Geüpdatet 6 sep. 2021

Ben je op zoek naar een manier om meer binnen te halen?

Een extra inkomstenbron te hebben bovenop je loon bij een werkgever?

Of naast je klussen als zelfstandige?

Geld verdienen naast je werk of fulltime baan is makkelijker dan je denkt, want het kan gewoon online.

En tegelijkertijd heel slim om te doen zodat je meer inkomsten hebt.

Het zal je verbazen hoeveel het je nog kan opleveren.

Wij delen onze tien favoriete manieren met je.


Hoe verdien je geld naast je baan?

Om te beginnen kies je bij voorkeur voor manieren die flexibel zijn, je helemaal zelf kan indelen en natuurlijk overal kan doen. Bij voorkeur thuis, al kunnen veel zelfs on-the-go omdat het allemaal online is en zelfs via je telefoon kan.

Onderstaande tien manieren beginnen makkelijk en lopen op in moeilijkheidsgraad. Daarmee overigens ook de mogelijke verdiensten, die lopen van een grappige bijverdiensten van tientjes of honderden euro per maand, tot wel een volledig extra inkomen waardoor je fulltime werk op termijn misschien wel overbodig blijkt.

1. Meedoen aan enquêtes

Niet zomaar staat dit op de eerste plek in deze lijst. Betaald meedoen aan onderzoeken en zo geld verdienen met enquêtes is namelijk op heel veel vlakken de beste optie: het is leuk, het is afwisselend, het is simpel, behoeft geen inleg of investering, het is gratis, vrijblijvend, je hebt er niks voor nodig en je kan er zo veel (of weinig) tijd in steken als je zelf maar wil.

En misschien wel het allerbelangrijkste: het levert goed geld op. Er zijn genoeg panels waar je jezelf kan inschrijven als lid en wij hebben na onderzoek hier een Top 10 beste betaalde enquête sites van opgesteld. Hier verdien je het meest en deze sites zijn betrouwbaar, ook niet onbelangrijk want er zijn genoeg vage partijen.

Doe vooral met meerdere panels mee want dan kan je met meer surveys meedoen en dus meer verdienen. Want je krijgt per ingevulde vragenlijst een beloning. Maar er zijn ook andere soorten onderzoeken beschikbaar zoals producten testenreclames bekijken & beoordelenwebsites testen en zelfs live / online groepsdiscussies en forum gesprekken. Zo divers is enquêtes invullen voor geld.

2. Spaarprogramma’s

Eigenlijk een van de originele concepten om op internet te verdienen. Het begon ooit in de VS als get-paid-to sites waar je voor het uitvoeren van kleine taken een vergoeding kreeg. Denk aan klikken op bannerse-mails lezen, spelletjes spelen dat soort werk.

Die beloning is inderdaad steeds maar een cent of wat, maar omdat je dit heel snel achter elkaar kan doen er er ook genoeg van dit soort sites bestaan kan je er alsnog een lekker bedrag uit halen. Bij voorkeur de 10 beste spaarprogramma’s natuurlijk, die zijn zonder accountscore let daar op.

3. Cashback programma’s

Dit concept wordt ook vaak gezien als een manier van besparen en niet verdienen, maar als je dit nog niet doet gaat het je in ieder geval veel opleveren. Je kunt namelijk door bij een cashbacksite lid te worden, wat gratis is en zonder verplichting, geld terug krijgen op je aankopen bij meer dan 2500 webshops.

En vaak zijn dat winkels waar je nog ook al shopt, zoals Bol.com, Wehkamp, AliExpress, HEMA, MediaMarkt (zo’n beetje alle grote namen) waar je dus eigenlijk die gratis korting laat liggen, zonde! Het kan oplopen tot 15% voordeel en dat is ook nog eens bovenop de acties en kortingen van de webwinkels zelf.

Ook hier hebben we onderzoek gedaan naar de beste cashback sites in Nederland. Je hoeft dus eigenlijk niks anders te doen dan normaal shoppen en je scoort er toch zomaar 1000 euro per jaar mee voor een gemiddeld huishouden, dat is lekker meegenomen.

4. Sociale netwerken

Ok we gaan het wat minder super simpel maken. De bovenste drie opties moet je eigenlijk altijd wel toepassen omdat ze zo eenvoudig zijn maar ook lekker verdienen. Maar vlak deze ook niet uit. Jij hebt toch al meerdere accounts op sociale media toch? Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, YouTube, Linkedin en ga zo maar door.

Veel mensen verspillen vooral veel tijd op deze netwerken, maar bedenk je eens dat je met deze gratis sites / apps je zomaar miljoenen mensen over de hele wereld kan bereiken. Natuurlijk is daar geld mee te verdienen.

In ons artikel geld verdienen met social media leggen we je uit op welke manieren dat allemaal mogelijk is, die jij ook vandaag al kan gaan toepassen. Bovendien linken we je door naar nog meer specifieke artikelen hoe je per apart netwerk dit het beste kunt aanpakken.

5. Affiliate marketing

Dit is een mooi voorbeeld van de ongelimiteerde mogelijkheden van het internet. Zeker als je een beetje wegwijs benten snapt hoe je een online publiek kunt opbouwen, via social media, een website, blog of zelfs advertenties, dan is dit echt iets voor jou.

Dit concept klinkt wat ingewikkeld, maar komt neer op een heel simpel concept: jij gaat reclame maken voor bedrijven en hun producten. En als je iets verkoopt, dan betalen zij jou daar dik voor. Commisies lopen voor bepaalde producten tot in de honderden euro’s per sale.

Soms krijg je zelfs al betaald als mensen zich ergens inschrijven, een nieuwsbrief willen ontvangen of een offerte opvragen zelfs zonder daar op in te gaan. En soms zelfs al per klik op jouw advertentielink.

En verder hoef je niks te doen. Er zijn speciale netwerken waar je jezelf hiervoor kunt aanmelden en meteen voor ruim 1600 bedrijven en campagnes kan starten, gratis. Zij regelen dat alles wordt gemeten, geregistreerd en uitbetaald naar je rekening. Het beste affiliate netwerk, daar moet je dan zijn.

Wil je meer uitleg over dit concept zoals verschillende soorten commissies en tips, lees dan geld verdienen met affiliate marketing.

6. Een eigen website

Een eigen website blijft de droom van menig internetondernemer. Er zijn dan ook zoveel manieren om hier geld aan over te houden. We zetten ze voor je op een rij in het artikel geld verdienen met een website, waarin we ook uitleggen hoe en waar jij je eigen site kunt maken.

Juist ook door het combineren van meerdere van de opties kan je alleen maar meer geld binnenhalen. En een site maken is eenvoudiger dan je denkt, want dat kan iedereen zonder enige technische kennis, en zonder teveel kosten. Een domein kost je maar 1 euro en de tool om simpel een site in elkaar te zetten is meestal gratis.

7. Een eigen blog

Een blog is niet hetzelfde als een eigen site, want een blog kan je ook hebben op een blog platform. Scheelt jou weer bepaalde kopzorgen en jij kan je puur concentreren op het schrijven van toffe artikelen. Het voordeel van die platformen is vaak ook dat je sneller vindbaar bent dan dat je eerst je zichtbaarheid moet opbouwen met een eigen website.

8. Een eigen webwinkel

Een webwinkel is de digitale versie van een winkeltje in de straat. Het voordeel is dat je deze met weinig kosten kan starten en ook veel makkelijker kan opschalen. Al met de simpelste websites tools kan je deze in elkaar draaien en zelfs betaalknoppen erin verwerken.

Sterker nog: binnen 30 minuten kan jouw webshop online zijn en kan je jouw spulletjes gaan verkopen. Leggen we je ook uit in het artikel geld verdienen met een website.

9. Cryptomunten / Bitcoin

Je hoort er steeds meer over en deze munten kopen en bewaren is ook steeds toegankelijker geworden. En niet onbelangrijk, er mee verdienen ook. In ons artikel geld verdienen met cryptocurrency leggen we je 7 gangbare methodes uit hoe dit kan. Niks ingewikkelds aan, je kan zelfs al meer dan 10% rente krijgen op je coins zonder er iets mee te doen.

10. Leningen uitgeven

Als je al wat geld hebt dan kan je daar rendement mee maken. Nu kun je het bijvoorbeeld stoppen in aandelen of ermee gaan beleggen maar daar zit best een risico aan. Tegelijkertijd krijg je op je spaarrekening geen tot zelfs een negatieve rente. Wat met je met je geld? Hoe kun je meer uit je spaargeld halen?

In het artikel achter deze link vind je meerdere opties, eentje die we eruit willen lichten is geld verdienen door het uit te lenen. Aan andere mensen dus. Klinkt als een slecht plan, maar daar zijn tegenwoordig ook hele goede platformen voor.

Het voordeel van je geld in leningen stoppen: de waarde kan niet zoals met aandelen of cryptomunten fluctueren. Dus niet opeens in waarde halveren ofzo. Je sluit gewoon een contract dat je jouw geld plus bepaalde rente terugkrijgt. Voldoet de tegenpartij hier niet aan dan zorgen de platformen voor bescherming en desnoods betaalafspraken en incassoprocedures.

Nog eens 34 manieren van geld verdienen naast je werk

Zit hier nog niet jouw favoriete manier tussen, of zoek je naar nog meer opties omdat je nog meer wil doen? Geen probleem, in ons artikel online geld verdienen via internet noemen we er in totaal 44 waaronder bovenstaande.

Een goed deel daarvan gaat overigens wel wat verder dan bijklussen in de avonden als je thuis bent gekomen van je kantoor of klus, maar kun je zeker in de opstart zien als een goede manier van geld verdienen naast je werk of fulltime baan. En als je online business dan zo hard gaat lopen kun je altijd nog je oude werk opzeggen…

Gerelateerde artikelen: