hintsters review
Door | 09 aug. 2023

Is dit een goed panel? Deze Hintsters review gaat die vraag voor je beantwoorden.

En om het maar meteen kort samen te vatten:

Het is een prima betrouwbare partij, maar ze behoren niet tot de top 10 best betaalde enquête sites.

Maar jezelf er aanmelden raden we je niet per se af hoor.

Je kunt je wel het beste eerst bij de voorgenoemde tien beste websites aanmelden en als je dan nog tijd over hebt voor enquêtes invullen voor geld deze er extra bij doen.

Want een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven over geld verdienen met enquêtes blijft toch wel om je altijd bij meerdere panels aan te melden, want dan kan je aan meer onderzoeken meedoen en dus meer beloningen binnenhalen.


Plus- en minpunten Hintsters review

+ De beloning per ingevulde enquête is gemiddeld.

+ Er is ook de optie om restaurants, boeken, films, tv series en hotels te reviewen als extra verdien methode. Alleen werkt die in NL nog niet zo goed.

+ Uitbetalen gaat in onze beleving goed en snel. Dit gebeurt via PayPal.

 Op dit moment nog weinig onderzoeken. We hopen dat dit gaat veranderen in de toekomst want dan kan je er echt goed mee verdienen, zeker als de voorgenoemde review mogelijkheden beschikbaar komen.

Punten die je verdient zijn niet eeuwig houdbaar maar vervallen na een jaar. Beetje streng, maar het hoeft je in principe niet te overkomen.

Over Hintsters

Dit panel onderdeel van Dale Network Incorporate, een bedrijf uit Californië, Verenigde Staten. Zij richten zich in de basis origineel op Noord- en Zuid-Amerika met hun activiteiten (1,5 miljoen leden) maar breiden nu wereldwijd uit met hun panels. Een andere panel dat ook bij dit bedrijf hoort is iSurveyworld.

In de basis doen ze net als alle panels vooral onderzoek middels vragenlijsten. Vragen beantwoorden voor geld dus. De onderwerpen kunnen iets uiteenlopen en soms zal je ook wat afwisselendere onderzoeken kunnen doen als het testen van websites, producten testen en het beoordelen van reclames.

Daarbij hebben ze echter bedacht om ook allerlei review mogelijkheden aan te bieden zodat jij in de buurt je ervaring kan delen met restaurants, hotels, winkels, films en series, spellen en apps. Best tof toch? Alleen werkt dan nog niet heel erg goed in ons land.

Hintsters.com website
Hintsters.com website

Hoe werkt Hintsters?

Je kan je om te beginnen vrijblijvend en natuurlijk gratis inschrijven. Je moet wel iets meer informatie invullen over je adres in vergelijking met andere panels. Er is ook een startbonus van 5 US dollar.

Daarna is het zaak om de profielkenmerken in te vullen. Dit levert je geen beloning op, maar zorgt er wel voor dat je alleen maar goede uitnodigingen krijgt voor nieuwe onderzoeken.

Doe je dit niet, en houdt je het niet goed bij, dan kan het voorkomen dat je uitnodigingen krijgt voor onderzoeken waarna je gedurende het invullen toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. En dan mag je dus de vragenlijst niet afronden en krijg je geen vergoeding.

De uitnodigingen voor nieuwe surveys kan je vinden in je account, maar krijg je ook per mail toegestuurd. Je bent vrij om deze te negeren, want je hoeft nooit mee te doen. Dus heb je geen zin of tijd, ook prima. Om dit goed te kunnen bepalen wordt op voorhand altijd vermeld wat de beloning zal zijn en hoe lang invullen ongeveer duurt.

Hintsters uitbetalen

Na het invullen van een survey krijg je meteen de beloning bijgeschreven op je account saldo. Alles wordt bijgehouden in US dollars. Vervolgens kan je dit vanaf $25 laten uitbetalen via PayPal. Dit is gekoppeld via je emailadres dus let even op of je de goede hebt gebruikt voor je account. Andere inwisselmogelijkheden zijn er niet.

Hoeveel kan je verdienen met Hintsters?

Hoeveel je verdient bij een bepaald panel ligt in de basis aan twee zaken: ten eerste hoe hoog de beloning is per gemaakte survey, en ten tweede hoeveel surveys er beschikbaar zijn elke week / maand. Zo simpel is het.

Op het eerste punt scoort dit panel op zich redelijk, zeg maar in de middenmoot. Niet slecht, maar ook niet goed. Tegelijkertijd is het aanbod van onderzoeken waaraan je mee kunt doen gering. De bonus die dit panel zou moeten hebben met reviewen van lokale winkels werkt nog niet echt helaas.

Is Hintsers betrouwbaar?

In de basis is er niks om over te twijfelen betreft de betrouwbaarheid. Beloningen worden netjes uitgekeerd en saldo wordt correct uitbetaald naar je PayPal binnen enkele dagen. Het is ook een officieel bedrijf dat zich zal moeten houden aan privacy wetgeving.

Wat we wel een beetje gek vinden is dat de site zelf vol staat met advertenties en pop-ups. Dat zie je bij geen enkele andere partij. Is dit dan hun manier om extra winst te maken? Geen idee, maar wel bijzonder.

Hintsters Trustpilot

Je vraagt je wellicht af hoe goed dit panel scoort op Trustpilot. Nou kort door de bocht, niet zo goed. Maar dit is nog maar gebaseerd op één review van toevallig 1 ster. Dit is dus nog niet zo representatief vinden wij, temeer omdat dit niet een ervaring was in Nederland maar een Hintsters review uit Zwitserland. Gek genoeg is de gemiddelde score dan wel weer voldoende met een 3,2 uit 5 sterren, waar dat dan vandaan komt snappen we ook niet.

Conclusie Hintsters review

Dit onderzoek panel staat niet in de top 10 beste betrouwbare enquête sites. Dus raden we je aan om eerst daar eens te kijken naar panels om je aan te melden. Met die tien tezamen pak je al zomaar een bijverdienste van enkele honderden euro’s per maand.

En daar bovenop is Hintsters een leuke aanvulling omdat ze zich onderscheiden met het beoordelen van onder andere restaurants, hotels en tv series. Alleen is dat in Nederland nog niet echt van de grond gekomen. Mocht dat wel gebeuren dan kan de verdien potentie en dus ook onze waardering nog wel flink stijgen, dus we hopen dat dit gaat lukken voor ze.

Maar wellicht is het nog slimmer om ook eens naar andere manieren van geld verdienen op internet te kijken. Door naast enquêtes invullen nog 1 of meerdere andere methodes toe te passen krijg je wat meer afwisseling en wordt het ook niet zo snel saai… wat jij wilt. Tot zover in ieder geval deze Hintsters review.

Meer panel reviews: