review maximiles betrouwbaar
Door | 08 mrt. 2023

Zijn ze een goed panel en betrouwbaar? In deze Maximiles review gaan we die vragen voor je beantwoorden.

We hebben dit panel onderzocht door zelf lid te worden (dat doen we met alle enquête sites die we vergelijken) en uit onze testen en ervaringen kunnen we de resultaten kort samenvatten:

Er is in de basis niet veel mis met Maximiles, maar toch zijn ze niet een van de 10 beste enquête sites van NL.

Maar het is dus niet per definitie een grote vergissing om je er aan te melden.

Maar doe dat dan pas al je de voorgenoemde 10 betere al hebt aangemaakt, want die zijn simpelweg beter. Heb je daarnaast nog tijd over voor enquêtes invullen voor geld, dan kan deze er ook nog wel bij.

Je kan immers altijd meer geld verdienen met enquêtes door gebruik te maken van meerdere panels naast elkaar, omdat je dan simpelweg meer werk te doen krijgt.


Plus- en minpunten Maximiles review

+ De vergoeding per ingevulde enquête is eerlijk en transparant

+ Er zijn mogelijkheden om bonnen te verdienen, maar ook prijzen, producten en je kan doneren aan meerdere goede doelen.

 Wat alleen geen optie is, is om uit te laten betalen naar je rekening of PayPal. Echt geld krijg je dus niet, hoewel je een Bol.com bon ook voor bijna alles kan inzetten natuurlijk.

Er zijn niet per se heel veel surveys om te maken waardoor je totale verdiensten wat tegenvallen.

Over Maximiles

Maximiles is een interactief online research en marketing agency gespecialiseerd in marktonderzoek via internet. Maximiles maakt deel uit van Bilendi SA. Dit Franse bedrijf, tevens beursgenoteerd in Parijs, heeft momenteel ruim 300 medewerkers actief in 13 landen. Ze hebben dan ook evenveel panels met daarin totaal met dan 2,500,000 actieve panelleden. In België gebruiken ze de naam iVox Panel.

Het beheren van de panels en daaruit data verzamelen voor onderzoeksbureaus is hun core business. Vragen beantwoorden voor geld dus. Nu zijn dit vooral vragenlijsten maar ze proberen ook te innoveren met interactieve vormen van onderzoek zoals focusgroepen, communities, het testen van websites, geld verdienen producten testen en het beoordelen van reclames.

bilendi maximiles

Hoe werkt Maximiles?

Het begint natuurlijk bij registreren bij het panel van Maximiles. Hier is het pluspunt dat je een kleine welkomstbonus krijgt van 50 punten (ongeveer 30 eurocent). Anderzijds moet je wel vrij veel vragen beantwoorden al meteen over je arbeidssituatie en laatste aankoop. Bijzonder, want bij bijna alle andere panels is dit vaak enkel je naam, email, geboortedatum en postcode.

Maar anderzijds niet heel erg, want het is toch altijd goed om zoveel mogelijk je profielkenmerken in te vullen. En die zijn bij alle panels vrij uitgebreid, dus deze twee vragen op voorhand is niet heel erg.

Vul daarna de rest van je profiel zoveel mogelijk in, daarmee zal je meer en vooral de juiste onderzoeken krijgen om in te vullen.

Doe je dat niet, of laat je deze informatie verouderen, dan gaat het gebeuren dat je uitnodigingen krijgt voor surveys waarbij je tijdens het invullen toch niet in de doelgroep blijkt te vallen. Dan kan je na enkele vragen alsnog niet meedoen en krijg je dus ook geen punten.

Je zal per mail nu regelmatig een uitnodiging krijgen voor nieuwe surveys. En als je de app installeert ook via die weg. Meedoen is vrijblijvend, maar je verdient natuurlijk alleen als je dat wel doet. Maar het kan gebeuren dat je even geen tijd of zin hebt, geen probleem. In een uitnodiging zie je op voorhand hoe lang een enquête duurt en hoeveel punten het je oplevert.

Maximiles uitbetalen

Als je een onderzoek hebt afgerond krijg je punten als beloning. Deze worden meteen bijgeschreven en daarmee kan je in de shop kiezen voor verschillende uitbetalingen. Het minimaal aantal punten hiervoor is momenteel 2000 punten. Je zal dit aantal dus eerst als saldo bij elkaar moeten sparen.

Maximiles panelshop: vouchers & gifts

De mogelijkheden in de shop zijn zeer afwisselend, veel meer dan andere panels vaak hebben. Echter is uitkeren in geld geen optie helaas. Niet naar je bankrekening, noch naar je PayPal account. Wel is er een grote diversiteit aan bonnen (Bol.com), e-vouchers (BONGO), prijzen (zoals computergames) en ook donaties aan goede doelen.

Het aantal punten dat je betaald per beloning is overigens wel wat verwarrend, zo kost 15 euro Bol.com bon 2450 punten. Hadden ze wat ons betreft een stuk simpeler kunnen maken.

hoe werkt maximiles

Hoeveel verdien je met Maximiles?

De mogelijke verdiensten bij een panel zijn altijd een product van: ‘de hoogte van de beloning’ x ‘de hoeveelheid onderzoeken die ze kunnen bieden per week / maand’. Daar beoordelen we dit punt dan ook op.

Nu is de hoogte van de beloningen een discussiepunt in recente feedback en lijkt het aantal punten dat je verdient per survey hetzelfde gebleven, maar hoeveel die punten waard zijn in de panelshop als je gaat uitbetalen wordt steeds minder. Dat is niet zo netjes.

Kijken naar het volume aan vragenlijsten staat dit panel ergens onderin de middenmoot. Niet slecht, maar ook niet veel werk. Samen genomen vallen de inkomsten bij dit panel dus stiekem een beetje tegen. Typisch 2 punten om aan te werken mochten ze in onze top 10 beste enquête sites willen komen.

Is Maximiles betrouwbaar?

Wat ons betreft is Maximiles zeker betrouwbaar. Kijkend naar betrouwbaarheid zien we geen gekke feedback over deze site. Ja er zijn mindere ervaringen met enquêtes die soms niet goed werken en mensen zouden graag andere beloningen willen, maar dat zijn zaken die je bij alle panels wel hoort.

Echter zijn de beloftes die ze op voorhand doen niet onwaar en worden de uitbetalingen wel goed verricht. Je verdient er dus gewoon inkomsten en die worden keurig naar je overgemaakt. Daarnaast is het een geregistreerde grote internationale partij die netjes omgaat met privacy en jouw gegevens. Je kan ze dus wel rekenen tot een van de betrouwbare enquête sites.

MaximilesTrustpilot

De laatste tijd soort Maximiles veel slechte reviews op Trustpilot. Veel klachten gaan over het gemis aan mogelijkheden voor uitbetalen (zo was de Bol.com bon een tijdje niet beschikbaar, maar nu weer wel) en dat de punten die je verdient weinig waard blijken in termen van geld.

En hoewel de totaalscore internationaal met een dikke 4 sterren eigenlijk heel goed is, zijn alle Nederlandse reviews eigenlijk behoorlijk belabberd. Niemand lijkt tevreden en eigenlijk zie je alleen maar minimale scores van 1 ster.

Conclusie Maximiles review

Deze site staat dus niet in de top 10 beste enquête sites. Onze aanbeveling is dan ook om je eerst toe te leggen op die panels voordat je Maximiles overweegt. Met die voorgenoemde tien kan je al dusdanig veel tijd vullen en daarmee ook genoeg verdienen.

Daarna kan Maximiles nog wel een welkome aanvulling zijn mocht je meer tijd over hebben of meer geld nodig hebben. Of je moet een voorkeur hebben voor bepaalde bonnen en prijzen die je in de panelshop kan vinden, want daar is veel variatie in en veel kan je bij andere panels niet krijgen. Zoals bonnen voor BONGO maar ook donaties aan verschillende goede doelen zoals Stichting AAP en hulp voor de oorlog in Oekraïne.

Toch kan het in plaats daarvan ook aantrekkelijk zijn om juist niet nog meer panels te gebruiken, maar andere manieren van online geld verdienen toe te voegen. Dan heb je meer afwisseling en vind je wellicht wel andere manieren die nog beter bij je passen. Maar goed, daar gaan we hier niet te ver over uitweiden want deze Maximiles review gaat alleen over ervaringen over dat panel en of ze betrouwbaar zijn.

Meer enquête site reviews: