review surveoo betrouwbaar
Door | 13 mrt. 2023

Is Surveoo betrouwbaar? Dat is de hoofdvraag deze review.

Maar ook als de betrouwbaarheid goed zit wil je natuurlijk weten of dit panel goed genoeg is om lid van te worden.

Onze ervaringen, die we hebben opgedaan door deze site als lid te testen, hebben als duidelijk resultaat dat…

surveoo.com op dit moment niet een van de 10 beste betaalde enquête sites is, maar dat met enkele verbeteringen wel zou kunnen worden.

Je kan dus zeker lid worden, maar eigenlijk kan je beter eerst die andere tien proberen.

Daar zal je namelijk meer geld verdienen met enquêtes omdat de beloning hoger is en ze meer surveys kunnen bieden.

Heb je nog meer tijd over voor enquêtes invullen voor geld, dan zou je deze partij als toevoeging kunnen overwegen.


Plus- en minpunten Surveoo review

+ Ze betalen uit naar je bankrekening, PayPal rekening of met Amazon bonnen.

+ Ze bieden een eerlijke vergoeding per gemaakte enquête;

Uitbetalen kan wel pas vanaf €20,- dat is vrij hoog;

En omdat er weinig enquêtes beschikbaar zijn duurt dit best lang om te halen;

Ze beloven op voorhand wel hele hoge bedragen per maand / enquête (respectievelijk €200 en €8) dat is simpelweg misleidend.

surveoo.com
Surveoo.com website

Wat is Surveoo.com?

Deze website en het enquêtepanel dat erop draait is eigendom van een Frans bedrijf. Althans, dan denken we want de algemene voorwaarden en privacy statement zijn alleen in het Frans beschikbaar, maar de bedrijfsnaam die daarin voorkomt is nergens terug te vinden met een site. Alleen wat telefoonboek registraties in Parijs.

Afijn, de site is dus een enquêtepanel wat betekent dat je er betaalde enquêtes kan doen en zo geld verdienen.

Hoe werkt Surveoo?

Eerste stap is aanmelden. Lid worden is gratis en vrijblijvend. Een kort inschrijfformulier en daarna even je account per mail accorderen. Dan kan je al je account in.

Log ook zeker meteen in om je profielkenmerken in te vullen. Dit zijn allerlei vragen over jouw persoonlijke situatie zoals je werk, opleiding en gezin. Eventjes een werkje, maar belangrijk omdat het bepaald welke en ook hoeveel enquêtes je kan gaan doen. En daarom ook belangrijk om deze gegevens kloppend te houden als er zaken veranderen.

Op basis van die informatie weet Surveoo namelijk welke vragenlijsten voor jou interessant kunnen zijn, en voor welke je niet tot de doelgroep behoort. Kloppen de gegevens niet, of vul je ze niet in, dan krijg je sowieso minder enquêtes of misschien zelfs compleet verkeerde. En dan kan je alsnog niet meedoen en krijg je ook geen vergoeding.

Na deze stap kan je aan de slag. Er staan meteen al surveys klaar in de portal en je gaat ook geregeld nieuwe ontvangen per mail. Steeds zie je hoe lang het zal duren en wat de beloning is, dat is wel zo transparant. Meedoen is nooit een must, maar wel als je de beloning binnen wil halen natuurlijk.

Surveoo uitbetalen

Alle verdienste van de enquêtes spaar je bij elkaar tot 20 euro. Dan kan je namelijk een uitbetaling aanvragen. De opties zijn hier wel beter dan bij andere panels. Ze bieden namelijk zowel een bankoverschrijving als een uitkering in PayPal tegoed, dat zie je niet vaak samen. En dan kan je ook nog eens kiezen voor een Amazon bon. Nu moeten we erbij zeggen dat de andere partijen dit van wel al vaak aanbieden vanaf 5 of 10 euro, dus dat is nog een aandachtspuntje.

Afijn je kan bij Surveoo dus paypal geld verdienen en ook enquêtes invullen voor cadeaubonnen. Beide zijn als het goed is binnen 3-4 werkdagen binnen.

Wat verdien je met Surveoo?

De verdiensten liggen in ieder geval niet zo hoog als op voorhand wordt beloofd. De meeste enquêtes leveren je 20-50 cent op en in enkele gevallen een euro of meer. Dat is lang niet de 8 euro die ze op de inschrijfpagina laten zien. Bovendien zijn er na enkele weken weinig enquêtes om te maken waardoor je die 200 euro per maand ook niet gaat redden. Misschien een tientje per maand, max.

Surveoo betrouwbaar?

Je moet je in dit geval afvragen wat betrouwbaar betekent. Ze beloven op voorhand gouden bergen met bedragen van wel 8 euro per enquête en verdiensten van 200 euro per maand, maar die maken ze niet waar. Dan zijn de algemene voorwaarden en privacy statement niet beschikbaar in het Nederlands, alleen in het Frans. Toch best wat aandachtspunten. We snappen dat bij een internationale partij in een competitieve markt als deze ze alles op alles moeten zetten om mensen binnen te halen, maar dat kan echt beter.

Belangrijkste echter is natuurlijk dat je jouw verdiende geld ook echt krijgt. In onze ervaring is dat wel het geval waardoor we ze niet proactief zullen afraden, want puntje bij paaltje leveren ze je dus wel geld op. Maar het piept en het kraakt dus wel.

Surveoo Trustpilot

Op Trustpilot krijgt Surveoo momenteel een score van maar 2 sterren, hoewel de recente reviews allemaal maar 1 ster geven. Gekke is dat dit internationaal ook maar is beoordeeld 19 keer dat is vrij weinig. Veel ook in talen die wij niet spreken, dus inhoudelijk kunnen we er weinig mee. Wel zijn er ook een paar positieve reviews, waarbij de verdiensten netjes zijn uitbetaald, wat onze eigen ervaring bevestigd.

Conclusie Surveoo review

We gaan je niet vertellen dat je absoluut geen lid moet worden. Maar ze zijn zeker niet een van de beste enquête sites op dit moment. De betrouwbaarheid is maar net voldoende en je kan bij de andere panels gewoon een stuk meer verdienen en daar gaat het toch om. Heb je na die 10 beste panels nog meer energie, leef je uit en doe Surveoo er nog bij. Dat is de belangrijkste les uit deze Surveoo review: ze zijn betrouwbaar op basis van onze ervaringen, maar niet een absolute aanrader.

Meer reviews: