Vragen Beantwoorden voor Geld
Door | Geüpdatet 18 feb. 2021

Vragen beantwoorden in bijvoorbeeld peilingen en andere soorten onderzoeken is best leuk.

Je geeft je mening over allerlei interessante onderwerpen.

Maar wist je dat dit soort vragenlijsten invullen je ook geld kan opleveren?

Een zeer goede verdienste zelfs?

En daar kan je vandaag al mee beginnen.


Beste betaalde vragenlijsten

Wanneer je wil geld verdienen met enquêtes / met het maken van vragenlijsten (survey), dan is het belangrijk dat je de sites kiest die het beste betalen en bovendien betrouwbaar zijn.

Er zijn namelijk ontelbaar veel websites die zeggen dat je er tegen betaling mee kan doen aan marktonderzoeken. Het is immers een hele populaire manier van extra geld verdienen.

Maar helaas zijn die panels niet allemaal even goed. Daarom hebben wij er zelf onderzoek naar gedaan door onszelf er in te schrijven als “mystery guest” bij alle site die we maar konder vinden. Resultaat is een Top 10 best betaalde enquête sites. Zowel een aparte lijst voor Nederland als een voor België overigens.

Schrijf je vooral bij die sites in dus. Staat een site waar je wilt meedoen er niet tussen, check dan even onze reviews pagina of we er niet toevallig een (negatieve) review over hebben geschreven.

We hebben de panels niet alleen getest op hoeveel je er verdient, maar ook bekeken of de betrouwbaarheid in orde is: krijg je jouw verdiende geld wel netjes uitbetaald en wordt er netjes omgegaan met jouw persoonsgegevens? Alleen dan loont enquêtes invullen voor geld immers.

Hoe werkt vragen beantwoorden voor geld?

Jezelf aanmelden bij enquête sites is gratis en vrijblijvend. Dit houdt in dat je dus niets hoeft te betalen om mee te doen. Sterker nog: de beste panels geven je zelfs direct al een startbonus bij de inschrijving.

Je bent daarna niet verplicht om mee te doen aan onderzoeken. Je mag zelf weten waaraan je wel of niet meedoet. Misschien heb je geen tijd, is het onderwerp niet leuk of vind je de beloning te laag.

Je gaat na inschrijven namelijk in je mail (of app als je die installeert) uitnodigingen krijgen om mee te doen aan vragenlijsten. Daar staat steeds in hoe lang het ongeveer duurt om het in te vullen, waar het over gaat en wat de beloning er voor is.

De onderzoeken zijn veelal online surveys, maar er zijn ook andere interactieve vormen van onderzoek zoals product testen waarbij je nieuwe product concepten mag uitproberen, reclames beoordelen die soms nog op tv moeten komen, live groeps- of forumdiscussies of uitgebreid websites testen.

Na het afronden van een onderzoek krijg je direct de beloning in je account bijgeschreven en vanaf een minimumbedrag kan je dit laten uitbetalen. Afhankelijk aan welk panel je meedoet kan dit in geld naar je bankrekening, geld in paypal tegoed of in verschillende cadeaubonnen. Die informatie vind je terug in onze eerder vermelde top 10.

Waarom krijg je ervoor betaald?

Enquête websites zijn zelf meestal (een onderdeel van) onderzoeksbureau’s, of ze nemen de vragenlijsten af in opdracht van zo’n partij. De opdrachtgevers van de onderzoeken zij echter vrijwel altijd (grote / internationale) bedrijven, Goede Doelen, verenigingen en overheden. Zij zijn namelijk degene die op zoek zijn naar antwoorden op bepaalde vragen. Ze betalen de bureau’s om een antwoord te vinden.

En dat is niet zomaar. Met de restltaten kunnen ze immers, als het onderzoek goed is utigevoerd, heel efficiënt hun producten, diensten, services, reclames of verkoop beter maken. Zolang het maar zorgt voor meer omzet.

Het kan ook voorkomen dat de surveys worden gedaan om meningen te peilen over maatschappelijke zaken of politiek. Dit zijn dan uitkomsten die een bureau weer goed kan gebruiken om voor zichzelf reclame te maken via bijvoorbeeld nieuws en persberichten.

Omdat er dus een nut zit aan de onderzoeken, een financieel voordeel wel te verstaan, is men meer dan bereidt om respondenten te betalen om mee te doen. Daarmee verzekeren ze zich bovendien van een trouwe groep leden die eerlijke antwoorden geeft.

Hoeveel je kan verdienen met vragen beantwoorden?

Hoeveel uitnodigingen je krijgt ligt een beetje aan je profielkenmerken. Dit zijn jouw persoonlijke gegevens. Vragenlijsten worden namelijk door bedrijven uitgezet in een specifieke groep mensen die voor hun onderzoek waardevol zijn. De mening over een shampoo voor mannen gaan ze niet ondervragen bij vrouwen bijvoorbeeld en de mening over tampons niet bij mannen… etc.

Daarom is het ook heel erg van belang dat je na je aanmelding die profielkenmerken goed invult. Daarmee weten ze namelijk welke onderzoeken voor jou van toepassing zijn en wordt de kans veel kleiner dat je wordt uitgenodigd voor de verkeerde enquêtes.

Als dit wel gebeurt begin je er misschien vol enthousiasme aan, maar moet je na enkele vragen alsnog zonder beloning stoppen. Het betekent wel dat wanneer je in een wat minder gevraagde doelgroep valt je minder vragenlijsten krijgt toegestuurd.

Daarom is het ook belangrijk om jezelf vooral aan te melden bij meerdere enquête sites, omdat je zo meer uitnodigingen zal krijgen voor verschillende onderzoeken. Het liefst gewoon bij de gehele top 10 beste betaalde enquête sites. We durven wel te beweren dat je dan zomaar € 100,- tot € 300,- per maand kan verdienen.

Nog meer manieren van verdienen

Wil je nog meer verdienen dan dat? Ook dat kan: Er zijn namelijk nog veel meer manieren van geld verdienen via internet. Die kan je prima naast elkaar gebruiken. Probeer ze eens allemaal uit om te kijken welke er het beste bij jou passen. We hebben in totaal 6 betrouwbare en goed werkende methoden voor je.

Het zijn redelijk uiteenlopende manieren. Sommige zijn heel eenvoudig, zoals dus vragen beantwoorden maar ook online spaarprogramma’s zijn dat. Andere zijn wat lastiger maar daar kan je ook veel meer mee verdienen. Verdienen met affiliate marketing bijvoorbeeld daar kan je zoveel inkomen mee genereren dat je er je eigen bedrijf van kan maken.

Gerelateerde artikelen