geld verdienen als tiener 13 jaar
Door | Geüpdatet 7 jul. 2021

Je kan prima geld verdienen als tiener,

zelfs al ben je nog onder de 18.

Want laten we eerlijk zijn: al vanaf 13 jaar is wat extra geld best prettig: om leuke dingen te kunnen doen natuurlijk!

Maar kan je dan wel zomaar geld verdienen?

Jep, en gewoon online op je telefoon desnoods.

Er zijn genoeg opties vanaf 16 jaar en zelfs als sommige kun je doen als je 13, 14 of 15 jaar oud bent.

We sommen ze voor je op.

En dan bedoelen we dus niet dat je om 5:00 uur op moet gaan staan voor een krantenwijk!


1. Surveys maken: geld verdienen als tiener vanaf 13 jaar

Dit is wat ons betreft de beste en leukste manier om online te verdienen. We zeggen surveys maar vaak wordt dit aangeduid als geld verdienen met enquêtes. En dat doe je natuurlijk bij voorkeur bij de best betaalde enquête sites, want dan verdien je meer. Je kan vaak al meedoen vanaf 16 jaar en soms ook 13 jaar, zowel in Nederland als België.

De vergoeding die je krijgt voor elke gemaakte survey verschilt, maar hoe langer dit duurt des te meer je ontvangt. Denk aan 50 cent tot 5 euro ongeveer. Daarom is het ook slim om je bij zoveel mogelijk sites aan te melden want dan kun je vaker meedoen en dus ook meer geld binnenhalen. Een paar honderd euro per maand is niet ongewoon.

Deze manier van verdienen is afwisselend en niet saai omdat de surveys heel verschillen zijn. Niet alleen maar lange vragenlijsten zoals mensen vaak verwachten bij enquêtes invullen voor geld, maar vaak ook reclames bekijken & beoordelenwebsites testen of ze goed werken en soms mag je zelfs nieuwe producten testen en daarna gewoon houden.

2. Mini taken uitvoeren, vanaf 16 jaar

Mini taken, wat betekent dat nou weer? Nou, kleine handelingen die je moet uitvoeren in ruil voor een beloning. Zoals klikken op een banner, iets liken op Facebook of Instagram en emails lezen. Dit kan je doen via online spaarprogramma’s.

Met recht mini want dat duurt allemaal maar seconden. De beloning is dus ook niet gigantisch maar meestal een cent ofwat. Maar dat geeft niet, je kan heel veel van dit soort kleine taakjes achter elkaar doen en alsnog goed scoren.

Zeker omdat er genoeg van dit soort programma’s zijn, zie onze top 10 met beste spaarprogramma’s, kan je er een goede bijverdienste uit halen. Vooral ook omdat deze sites vaak ook nog andere manieren aanbieden om sneller te sparen zoals vrienden aanbrengen, betaalde surveys en cashback… Wat dat laatste is lees je in het stukje hieronder.

3. Altijd geld terug

Cashback dus, dat betekent letterlijk ‘geld terug’. Dit is een bedrag dat je terug krijgt op een bestelling bijvoorbeeld, zoals “koop nu deze koelkast via Coolbue en krijg 25 euro cashback”. Het unieke aan dit concept is dat je het niet meteen als korting krijgt, maar later na het voltooien van je bestelling.

Maar wist je dat je dit soort korting kan krijgen bij meer dan 2500 webwinkels? En ook zeker bij grote spelers als Bol.com, AliExpress, HEMA enzovoort? Op alles wat je koopt? Zelfs op producten die al zijn afgeprijsd in een aanbieding? Extra korting dus en tot wel 15%.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is gratis en vrijblijvend lid worden van één of meerdere van de beste cashback sites. De gemiddelde Nederlanders spaart hiermee zomaar 1000 euro uit per jaar zonder er eigenlijk iets voor te hoeven doen.

4. Sociale netwerken

Geld verdienen met sociale media, natuurlijk kan dit. Het zijn immers netwerken via welke jij zomaar miljoenen mensen wereldwijd kan bereiken, daar moet iets uit te halen zijn toch? En je kan bij de meeste van deze, zoals Instagram, Snapchat en Youtube al een account aanmaken vanaf 13 jaar oud.

En het mooiste is, op al deze netwerken heb jij waarschijnlijk allang een account, wat natuurlijk gratis is, dus je kan er meteen mee beginnen. Er zijn meerdere manieren waarop je er geld aan kan overhouden dus altijd wel eentje die bij jou past.

5. Marktplaats

Marktplaats is een website waar je tweedehands spullen koopt of verkoopt. Er zijn er nog wel meer van dit soort trouwens. Om te beginnen kan je hier je eigen oude spullen omzetten in geld, of zelfs bij andere mensen oude rommel ophalen die ze niet meer willen. Je kan zelfs zo ver gaan om dingen die je koopt via marktplaats met winst weer door te verkopen. Er zijn namelijk veel dingen die ‘gratis af te halen’ zijn.

Maar opgelet, op marktplaats mag je alleen een account hebben onder de 18 jaar als ouders / verzorgers toestemming hebben geven. Dat moet je dus wel eerst even lief vragen, maar dat komt vast goed.

6. Je eigen website

Een website daar kan je bijna alles mee als het gaat om geld verdienen, de mogelijkheden zijn eindelijk van een webshop tot advertenties tonen. We gaan het je allemaal uitleggen in het artikel geld verdienen met een website.

En denk niet dat je hier technische kennis voor nodig hebt, want dat is allang niet meer zo. Je hoeft letterlijk geen letter code te typen. Content zoals afbeeldingen en teksten moet je natuurlijk wel zelf verzorgen, maar de rest is allemaal heel simpele software tegenwoordig. Bezorgd over kosten? Een .nl domein heb je al voor 1 euro te pakken.

7. Meer geld verdienen als tiener? Dit kan vanaf 18 jaar…

Niet alle opties uit onze lijst met 44 x online geld verdienen via internet zijn dus mogelijk voor tieners die nog niet 18 jaar zijn geworden, helaas. En dat zijn nu net wel degene die je het meeste kunnen opleveren.

Maar vergis je niet, dat je dit nog niet mag is niet zomaar. Er zit aan die opties namelijk ook meer risico verbonden. Zo moet je met vormen van beleggen en investeren dus wel een inleg doen en kun je die dus kwijtraken, als is het maar voor een deel.

Ga dus na je 18e verjaardag niet meteen ‘s ochtends met een kater het internet afstruinen, want er zijn ook nog eens genoeg foute gasten die je proberen op te lichten. Door je bijvoorbeeld een training te verkopen waarmee je snel rijk gaat worden. Dit bestaat gewoon niet, die gasten willen alleen maar aan jou verdienen en niet andersom.

Als jij wil geld verdienen als tiener dan zijn je opties misschien beperkt, maar ze leveren je tenminste wel wat op. Dat is altijd beter dan opgelicht worden.

Gerelateerde artikelen: