geld verdienen als minderjarig kind
Door | Geüpdatet 11 jun. 2021

Je wil online geld verdienen, als minderjarig kind lijkt dat alleen wel lastig.

En toch is dat niet per se het geval.

Want het kan zeker, op verschillende manieren zelfs.

Helaas blijven niet alle opties mogelijk, want in veel gevallen moet je toch echt 18 jaar oud zijn.

Maar er zijn ook sites waar je al kan meedoen als kind vanaf 16 jaar of zelfs al vanaf 13 jaar.

We leggen ze allemaal aan je voor.


1. Geld verdienen als minderjarig kind met enquêtes

Dit is onze favoriete manier van geld verdienen via internet en dus ook favoriet voor geld verdienen als minderjarig kind. Geld verdienen met enquêtes bedoelen we dan. Veel van de best betaalde enquête sites daar kan je al meedoen vanaf 16 jaar en enkele al vanaf 13 jaar, in zowel België als Nederland.

De beloning die je voor het invullen van zo’n vragenlijst krijgt hangt af van de tijd die het duurt om hem helemaal te maken. Vaak 50 cent tot enkele euro’s per keer. En door van meerderesites lid te worden kun je vaker meedoen en dus meer verdienen.

De onderzoeken zijn ook best leuk, want het is niet alleen maar saai vakjes klikken “eens” of “oneens”. Steeds vaker kun je ook producten testen (en houden), reclames beoordelen die nog op tv moeten komen of websites testen. Dat is dus veel leuker en meer afwisseling dan veel mensen denken bij enquêtes invullen voor geld.

2. Simpele online klusjes als minderjarig kind

Spelletjes spelen, klikken op banners, mails lezen… dat is best simpel toch? En toch kan je er geld voor krijgen, namelijk via zogenaamde spaarprogramma’s. Deze sites geven je namelijk een beloning voor dit soort kleine taken. Steeds een cent ofzo, maar een klik is ook zo gedaan natuurlijk.

En omdat je van meerdere van dit soort sites lid kunt worden, vaak al vanaf 16 jaar, kan je hier echter toch redelijk wat mee verdienen. Zeker ook omdat dit soort sites vaak ook toegang geven tot betaalde enquêtes en cashback, en je ook geld krijgt voor het aanbrengen van je vrienden en familie.

3. Cashback verdienen

Cashback verdienen is misschien wel een manier van besparen, maar je kan er in ieder geval geld aan overhouden. Via de beste cashback sites krijg je namelijk gratis extra korting bij duizenden webwinkels.

Bovenop de al bestaande acties en aanbiedingen en tot wel 15%. En bij grote namen hoor, als Bol.com, HEMA en AliExpress onder andere. Dat kan je dus flink wat opleveren, zeker als jij andere mensen ook via jouw link laat winkelen! Installeer de toolbar gewoon op de laptop / computer thuis en laat iedereen die gebruiken, je moeder, vader of zusje en jij verdient eraan.

4. Social media

Sociale media zijn gratis en toegankelijk voor kinderen vanaf verschillende leeftijden. Veel netwerken daar kan je al lid worden vanaf 13 jaar. Denk aan Instagram, Snapchat en Youtube. En tegelijkertijd kan je via die netwerken toch miljoenen mensen over de hele wereld bereiken en dus heel goed geld verdienen.  

Je leest er meer over in ons artikel geld verdienen met social media. Daar vind je ook weer links naar specifieke artikelen over het verdienen met bepaalde netwerken zoals geld verdienen met Youtube en geld verdienen met Instagram, omdat ze ook allemaal hun eigen nog hun eigen extra manieren weer hebben.

5. Maak een website

Een website maken is eigenlijk gewoon een online winkeltje, je kan er je spullen verkopen en op andere manieren geld aan overhouden. Leggen we je uit in het artikel geld verdienen met een website.

En denk niet dat dit moeilijk is, want dat is het zeker niet meer tegenwoordig. Je hoeft alleen maar de kleuren en foto’s te kiezen en de teksten of blogs te schrijven. En een domein registreer je al voor 1 euro.

6. Verkoop spullen via marktplaats

Marktplaats is een site waar je tweedehands spullen kunt kopen en verkopen. Hier kan je dus geld verdienen door je eigen oude spullen van de hand te doen. Of je zorgt dat je aan spullen komt door bijvoorbeeld die in te zamelen of mensen te helpen met opruimen van hun huis. Ook kun je proberen spullen via marktplaats te kopen en die voor meer geld weer door te verkopen.

Let wel, op marktplaats mag je alleen actief zijn als minderjarige als jouw ouders / verzorgers hiervoor toestemming geven. Maar dat kan je dus wel gewoon vragen en voor elkaar krijgen.

7. Wat helaas niet kan als kind (of je moet je ouders om hulp vragen…)

Zolang je niet meerderjarig bent zijn er helaas best veel manieren van online verdienen die je niet kunt toepassen. Simpelweg omdat je vanwege de wet jezelf nog niet bij heel veel sites mag aanmelden.

Dit geldt voor beleggen, investeren in cryptomuntengeld verdienen met affiliate marketing, Google Adsense advertentienetwerk, investeren in vastgoed en ga zo maar door. Dat zijn namelijk allemaal financiële instrumenten waarbij je moet inleggen. Je kan dus eigenlijk alleen maar geld verdienen zonder investering of inleg.

Eigenlijk is dit alleen maar om jouw te beschermen zodat je ook geen geld kunt verliezen. Enige wat je dan kan doen is om je ouders of iemand anders van 18 jaar of ouder vragen of zij voor jou een account willen aanmaken, maar dan zijn zij ook wel verantwoordelijk hoor. Maar dan kan je wel geld verdienen als minderjarig kind.

Gerelateerde artikelen: