Geld Lenen zonder Vast Contract
Door | 13 dec. 2023

Je wilt een lening gaan aanvragen, maar je hebt geen vast contract.

Kan dat wel vraag je jezelf af?

Jazeker, het ligt er maar net aan:

hoeveel je nodig hebt en waarvoor?

En wat voor arbeidscontract heb je wel?

We nemen je mee in de mogelijkheden.


100 – 1800 euro lenen zonder vast contract

Tot en met achttienhonderd euro spreken we van een beperkt bedrag voor een krediet of lening. Daarmee is het risico voor de verstrekker dus ook lager. Daarom durven ze daar een minilening aan te bieden, wat soms ook wel een flitskrediet wordt genoemd.

Dit specifieke product stelt je in staat om een dergelijk bedrag te lenen met een korte looptijd. Het voordeel is vooral dat door de relatief lagere geldsommen dat het aanvraagproces een stuk eenvoudiger en sneller is.

Zo heb je alleen maar een geldig ID-bewijs nodig. Graag nog een persoonlijke garantsteller maar die kan je nog 5 dagen na ontvangst van het geld aangeven (wel doen anders kost het je extra geld). Het aanvraagformulier is kort en snel over je inkomen, arbeidsstatus en maandelijkse verplichtingen en daarna alleen nog een selfie maken en je bankrekening bevestigen. Meer niet.

De enige aanbieder die dit doet is Saldodipje. Ze zijn onderdeel van het grotere en internationale Ferratum, een naam waaronder ze eerder ook actief waren in Nederland.

Je moet dit vooral zien als een spoedlening, omdat het aanvragen maar 5 minuten duurt en je het geld al na 24 uur op je rekening kan hebben staan, maar tegelijkertijd als overbrugging voor een korte periode omdat je al snel weer terug moet betalen.

De looptijd is namelijk 30, 45 of 62 dagen. Je betaalt vanaf 62 dagen terug in termijnen van elk 31 dagen met gelijke bedragen. Maar je moet dus wel beseffen dat je dan weer terug moet kunnen betalen, want anders krijg je alleen maar extra kosten aan boetes en dergelijke, dat moet je niet willen.

Bijvoorbeeld handig als je nu je kapotte auto moet laten repareren omdat je niet zonder kunt, of toch echt die nieuwe uitrusting nodig hebt voor je backpack avontuur vanaf volgende week. Maar je weet wel dat bijvoorbeeld je vakantiegeld of teruggave van de Belastingdienst al onderweg is.

Rekenvoorbeelden

Stiekem voordeel van die korte looptijd is wel dat je ook over een kortere periode rente hoeft te betalen. Die is procentueel dan wel hoog, maar daarmee in absolute zin minder prijzig dan een lening met een looptijd van meerdere jaren. Enkele rekenvoorbeelden:

Als je 200 euro leent dan betaal je dit na 30 dagen weer af. De rente die je er dan voor gerekend zal worden bedraagt 2,16

Bij een lening van 700 euro betaal je alles terug na 45 dagen plus een rente van €11,35 Dit is dus in 1 termijn nog steeds

Bij 1400 euro betaal je wel in 2 termijnen terug, van elk 31 dagen. Totale rente bedraagt dan €22,63

Meer geld lenen zonder vast contract

Als een minilening niet genoeg is dan heb je in Nederland nog twee andere opties: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet, met allebei hun eigen eigenschappen en voordelen.

Je zal wel zien dat de looptijden hier langer zijn en de rentes lager. Ook kan je deze lening vaak alleen krijgen met een minimale som van tweeduizend maar vaak ook 2500 of zelfs vijfduizend euro. Maxima zijn er eigenlijk niet per se, dus je kan zomaar 50.000 of 75.000 aanvragen.

Daarmee is ook het aanvragen lastiger, omdat er wel meer vragen komen over je werk en inkomen omdat de verstrekkers wel willen inschatten hoe zeker het is dat je terug kan betalen. Ook doen ze een BKR toets.

Maar een vast contract hebt je hier echt niet voor nodig, de verstrekkers weten ook wel dat niet veel mensen dat hebben en denken dus graag mee. Wij raden je aan om vooral meerdere offertes op te vragen en te kijken welke aanbieder het beste voorstel doet. Dus niet per se alleen bij je vaste bank zoals de rabobank of ing.

Wat voor contract je hebt kan namelijk nog wel uitmaken. Een contract dat nog 2 maanden loopt is heel anders dan een dienstverband voor nog 12 maanden. Een een vast aantal uur is ook weer anders dan een nul uren contract of geld lenen met een uitzendovereenkomst.

Via onze leningen vergelijken tool zie je live de beste leenrentes van dit moment. Deze deals zijn realtime. Je kan direct doorklikken naar de kredietverstrekkers om de offerte aan te vragen of via “alle leenrentes” nog gerichter vergelijken voor specifieke leenvormen of leen doelen, zoals lenen voor een verbouwing of auto.

Hulp bij het vinden van een goede lening zonder vast contract

Er zijn best veel aanbieders en allerlei voor- en nadelen van de verschillende leenvormen. Zeker als je een specifiek doel hebt waarvoor je wilt lenen. Daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken, geld lenen kost immers geld en je wil niet dat het je onnodig teveel gaat kosten.

Daarom kunnen we voorstellen dat je advies wilt, en dat kan. Krediet Groep Nederland zoekt met je mee naar de juiste lening voor jouw vraag, met de laagste rente bovendien. En de offerte is gratis en vrijblijvend. Zo heb je iemand met verstand van zaken die even met je meekijkt en het kan je alleen maar winst opleveren.

Niet lenen maar …

We haalden het al even aan, maar een lening kost je altijd meer geld dan dat je het zelf bij elkaar verdient of spaart. Weet je zeker dat je hier een lening voor nodig hebt? Er zijn ook alternatieven namelijk.

En sparen is er daar zeker een van, maar dat gaat misschien zo snel niet. Maar dat kan wel sneller als je zorgt dat je wat meer gaat verdienen. En nee je hoeft geen tweede baantje te zoeken, want je kan heel goed geld verdienen via internet.

Gewoon in je vrije tijd, vanaf de bank. We geven je 45 betrouwbare manieren waarmee je zomaar een paar honderd euro per maand extra kan binnenhalen. We hebben ze allemaal zelf getest en verwijzen je naar veilige sites waar je terecht kunt.

Je hebt geen technische kennis nodig, hoeft niet eerst geld in te leggen om te kunnen beginnen en neemt dus ook geen risico’s zoals met beleggen in Bitcoins of andere zaken. Gewoon gegarandeerde simpele bijverdiensten.

Mocht je beleggen / investeren wel overwegen, lees dan ons artikel de beste manieren van beleggen & investeren om te kijken welke methode bij jou past en/of genoeg rendement heeft om binnen afzienbare termijn je doel te bereiken.

Gerelateerde artikelen: