Geld Lenen zonder Vragen
Door | 13 dec. 2023

Geld lenen zonder vragen is een paradox, want waarom zou iemand je zomaar geld geven?

Je krijgt niet zomaar allerlei moeilijke en lastige vragen gesteld door de kredietverstrekkers en banken.

Dat doen ze niet voor niks uiteraard, maar kan dat niet makkelijker?

Ja dat kan, leggen we je uit.

Maar blijf wel bedenken dat geld lenen ook geld kost.


Direct snel geld lenen zonder vragen t/m 1800 euro

Waarom een lening tot dit maximale bedrag? Nou dan kan je een flitskrediet / minilening krijgen. Daarboven niet meer. En het voordeel van zo’n speciale kleine lening is dat er veel minder ingewikkelde voorwaarden aan zitten. Het risico is namelijk voor de kredietverstrekker ook kleiner als ze jou een lager bedrag uitlenen en dus stellen ze minder vragen en verzoeken ze minder informatie om de aanvraag goed te kunnen keuren.

Het wordt trouwens ook wel een spoedlening genoemd, omdat het aanvraagproces zo kort en snel is dat je het in enkele minuten al kan regelen. Het geld staat ook al vaak binnen 24 uur op je rekening zelfs. Het enige dat je nodig hebt is je ID bewijs, maar geen loonstrook, geen bewijs van inkomsten, geen BKR kredietcheck, geen overige documenten of papierwinkel.

Er is hiervoor in Nederland slechts 1 partij, namelijk Saldodipje. Zij zijn onderdeel van de wereldwijd actieve online bank Ferratum. Er waren er veel meer ooit maar die kregen van de AFM geen vergunning meer, maar zij wel en zijn dus betrouwbaar en houden zich aan de regels en wetgeving. Je kan de lening direct online aanvragen.

Let wel op dat het leningen zijn met een looptijd van één tot twee maanden, afhankelijk van het geleende bedrag. Je kan dit dus inzetten om een korte periode te overbruggen, maar daarna moet je wel terug kunnen betalen. Het voordeel van deze korte periode is dat je ook maar kort rente betaald en dus in absolute zin die kosten laag houdt.

Als je bijvoorbeeld 500 euro leent, dan betaald je dit na 30 dagen weer af en is de totale rente 5,40 euro.

Leen je meer, zeg 1200 euro, dan betaal je dit in twee termijnen van elk een maand (31 dagen) terug en in totaal 19,53 euro aan leenrente.

Je hebt voor dit soort leningen wel een persoonlijke garantsteller nodig, dus iemand die voor je instaat zoals familie of vriend. Die moet je binnen 5 dagen na uitbetaling van het geld naar je rekening aanleveren. Lukt dit niet dan kost je dit een geldbedrag.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening zonder vragen

Heb je toch echt meer geld nodig? Dan zijn er in Nederland in feite 2 vaste vormen van lenen, een doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Welke het beste is voor jou, je situatie en leendoel dat kunnen we je niet zo adviseren. Krediet Groep Nederland kan dat wel, daar kan je vrijblijvend en gratis een offerte opvragen en zij zoeken dan de beste lening voor je met uiteraard de laagste rente.

Of weet je wel welke soort lening je wil hebben, of wil je zelf meer onderzoek doen? Dan vind je in onze leningen vergelijken tool de beste (laagste) leenrentes van dit moment. Dit overzicht is live / real time. Je kan doorklikken naar de aanbieders voor meer informatie of voor het doen van een aanvraag.

Via “alle leenrentes” kan je bovendien nog specifieker vergelijkingen maken voor bijvoorbeeld alleen persoonlijke leningen, voor specifieke bedragen zoals 20.000 euro of voor specifieke doelen zoals geld lenen voor een verbouwing.

Beide leenvormen hebben eigen voordelen en nadelen, maar in vergelijking tot de eerder besproken minilening hebben ze allemaal wel een veel langere looptijd waardoor je dus in absolute zin meer rente kwijt zal zijn. Maar procentueel is de rente wel een stuk lager en je hebt dus meer tijd om af te lossen.

Wel krijg je hier alle lastige en moeilijke vragen die je maar kan bedenken, over je thuissituatie, je inkomen, of je al andere leningen hebt lopen etc. etc. En zelfs een telefoonabonnement of studielening tellen hier al mee en kunnen leiden tot een afwijzing van je aanvraag.

puppies met vragen

Waarom al die lastige en moeilijke vragen?

Kredietverstrekkers bieden lastige financiële producten aan, want dat zijn leningen / kredieten nu eenmaal. Daar komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken, namelijk dat ze de consumenten en particulieren moeten beschermen. Het kwam namelijk vroeger te vaak voor dat mensen veel teveel leenden en daarmee grote risico’s namen. Daardoor kwamen ze uiteindelijk in de problemen.

Om dit te voorkomen is onder andere het BKR in Tiel in het leven geroepen en is de AFM strenger gaan toezien op de financiële sector. Daarom bijvoorbeeld overal de terecht verplichte waarschuwing “geld lenen kost geld”. Om maar de mensen tegen zichzelf te beschermen, maar ook de bedrijven die vaak met wanbetalingen te maken kregen of zelfs failissementen.

Denk dus niet dat de bedrijven en overheid jou een beetje zitten te pesten, ze willen je eigenlijk alleen maar helpen om verantwoord met je eigen geld om te gaan en daarmee niet in de situatie te komen dat je verplicht je huis moet verkopen bijvoorbeeld.

Alternatieven voor een lening

Lukt het niet om een lening te krijgen? Dan zijn er nog andere manieren om aan geld te komen. Ook op redelijk korte termijn zelfs. Een van de meest gebruikte is om geld te gaan verdienen via internet. Lijkt voor veel mensen op voorhand wellicht een beetje vaag of schier onmogelijk, maar het wordt steeds makkelijker!

Via de link kom je in een artikel waarin we 45 betrouwbare methodes bespreken die we zelf hebben getest. Je hebt er geen kennis voor nodig, geen investering, geen geluk en hoeft geen risico te nemen zoals met beleggen. Levert je gegarandeerd enkele honderden euro’s per maand op als je een beetje je best doet en sommigen maken er zelfs hun fulltime werk van.

De beste manier is trouwens wat ons betreft betaalde enquêtes invullen, maar dan moet je juist wel vragen beantwoorden natuurlijk , maar dan krijg je er wel sowieso geld voor terug. Doe dit dan wel bij de best betaalde enquête sites (zie top 10 voor NL en België).

Wat je ook kunt doen, als je verder geen haast hebt, is ergens voor sparen en het dan kopen. Zoals je droom auto, of je droomvakantie. Neem dan natuurlijk wel de beste spaarrekening met de hoogste rente, dan gaat het sparen net wat sneller.

Gerelateerde artikelen: