Ben jij alleenstaand en wil je weten hoe je geld kunt besparen?

Dan ben je op de goede pagina gekomen.

Wij willen je graag enkele tips meegeven om je zo te helpen om financieel te kunnen rondkomen als alleenstaande.

Dit is namelijk niet makkelijk omdat je in je eentje wel alle kosten hebt, zoals voor je woning, auto en verzekeringen,

terwijl je dat allemaal maar moet doen van slechts één inkomen.

Dit betekent dat je soms lastige keuzes moet maken en moeilijke vragen moet beantwoorden.

Bijvoorbeeld over hoeveel kun je werken? Fulltime kan een uitdaging blijken want je hebt ook veel tijd nodig voor andere taken zoals bijvoorbeeld die van moeder / vader als je alleenstaand ouder bent.

Dit betekent wel dat je salaris ook weer lager is en daarmee je maandbudget. Maar je vaste lasten niet…

Tijd om je wat slimme tips mee te geven waarmee je snel kan bezuinigen. Wij proberen je overigens alleen maar adviezen te geven waarmee je niet direct iets hoeft te laten. Natuurlijk scheelt het geld als je niet dat dagje weggaat naar een pretpark of nooit iets lekkers haalt bij de supermarkt, maar dat maakt het leven ook niet leuker.

Daarom focussen onze tips zich op zaken die je voor minder geld kan krijgen, maar waarbij dat niet merkbaar hoeft te zijn in de kwaliteit. Kan je met het geld dat je overhoudt alsnog iets leuks gaan doen.


De beste 5 tips om geld te besparen als alleenstaande

1. Cashback

We beginnen met onze aller beste tip: cashback. Cashback betekent zoveel als “geld terug”, en wellicht heb je er wel al eens van gehoord. Bijvoorbeeld dat je geld terug kan krijgen op een nieuwe TV en wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier.

Maar je wist vast niet dat je op al jouw aankopen geld terug kan krijgen bij meer dan 2300 webwinkels? Waaronder alle bekende en grote shops als Bol.com, Wehkamp, Zalando, Coolblue en AliExpress? Tot wel 15% en dat ook nog eens bovenop de lopende aanbiedingen en acties?

Dat kan je ongelooflijk veel geld schelen, zeker omdat je tegenwoordig via internet eigenlijk alles wel kan kopen. Scheelt je ook tijd om naar de winkel te gaan. En vaak is online shoppen nog slimmer ook want je kan beter vergelijken tussen winkels en producten en bezorging is toch gratis en snel.

Er zijn meerdere cashback sites waar je gratis lid kan worden om recht te hebben op deze cashback, maar de beste van Nederland is EuroclixSchrijf je dus vooral daar in. Zijn blijken uit reviews het meest betrouwbaar, ze werken samen met de meeste en grootste webshops en geven de grootste cashback.

Wil je meer lezen over dit onderwerp, en leren waarom je deze gratis korting eigenlijk kan krijgen? Kijk dan op onze pagina over cashback.

besparen op bandstof als alleenstaande

2. Korting met tanken

Heb je een auto maar vind je brandstof ook zo duur? De prijzen voor benzine, diesel en LPG zijn weer aardig aan het stijgen en dat merken we in de portemonnee. Terwijl een auto wel zo handig is als je alleen bent.

Waarschijnlijk tank je al bij de goedkoopste tankstations, maar wist je dat je ook nog een gratis tankpas kan krijgen van UnitedConsumers die 6 cent per liter extra korting geeft? Bij meer dan 600 benzinepompen in Nederland? Dit scheelt je zomaar tientallen tot honderden euro’s!

3. Boodschappen als alleenstaande

Boodschappen zijn ook zo’n kostenpost waar je als snel gaat beknibbelen op dingen die juist het leven wat aangenamer maken. Een kaasje en een wijntje, of wat jij lekker vindt, dat moet je toch af en toe kunnen halen? Daarom geven wij je in een speciaal artikel 26 tips over geld besparen op boodschappen.

4. Vaste lasten alleenstaande

De bovenstaande uitgaven zijn variabel. Daarmee bedoelen we dat het geen vaste lasten zijn, terugkerende maandelijkse kosten. Maar daar heb je er ook een heleboel van waarschijnlijk!

Denk aan je tv abonnement, internet, vaste telefoon, mobiele telefoon, gas & licht, water, verzekeringen zoals je zorgverzekering, huur of hypotheek en ga zo maar door.

Dit soort doorlopende uitgaven kan je niet zonder en je moet ze elke maand weer betalen. Hier is het slim om geregeld aanbieders en prijzen te vergelijken, want vaak kan je door over te stappen veel geld besparen.

Zeker als je dit elke jaar weer even naloopt scheelt het veel. En met een online vergelijking is dit ook zo gepiept, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Want laten wij nu net prijzen vergelijken in de onderstaande categorieën:

5. Toeslagen

Als alleenstaande heb je misschien minder inkomsten om je rekeningen van te betalen, maar dit lagere inkomen betekent wel weer dat je eerder recht hebt op kortingen en hulp van de overheid. Zo kan je vragen om kwijtschelding van de Gemeentelijke Belastingen. Ook kan je met Toeslagen twee grote uitgaven voor een deel terugkrijgen, namelijk die voor je huur en zorgverzekering.

Al onze bespaartips

Natuurlijk zijn dit niet alle tips die we je kunnen geven, want deze website heeft honderden artikelen over geldzaken! Om het je makkelijk te maken, zodat je die niet allemaal hoeft door te lezen, hebben we alle tips voor je per categorie in ons overzicht met bespaartips gezet. In totaal vind je daarin bijna € 10.000,- aan besparingen.

Bijverdienen als alleenstaande

Een andere manier om financieel meer lucht te krijgen is om bij te verdienen. Dit is online makkelijker dan je zou denken. Je kan zomaar enkele honderden euro’s per maand binnenhalen met eenvoudige methoden zoals betaalde enquêtes, of lid worden van online spaarprogramma’s waar je verdient met simpele dingen als klikken op links, likes geven en mails lezen.

Er zijn ook methoden waarmee je een serieus inkomen kan genereren, of die je zelfs rijk kunnen maken. Maar die brengen dan wel weer wat meer risico met zich mee. En of dat als alleenstaande nou zo slim is… kijk voor dergelijke methoden en meer informatie op onze pagina over veel geld verdienen.

Wanneer ben je alleenstaande?

Je bent officieel alleenstaand als je geen partner hebt, alleen woont en in je eigen dagelijkse onderhoud voorziet. Daarmee is het niet hetzelfde als single, die alleen aan de eerste voorwaarden voldoen.

Alleenstaanden zijn ofwel nog vrijgezel, of ze zijn gescheiden of weduwe(naar). Zeker nu het aantal huwelijken dat stukloopt snel toeneemt de laatste jaren groeit ook de groep alleenstaanden. Daarmee ook de groep alleenstaande ouders

Gerelateerde artikelen: