lening afgewezen
Door | 13 dec. 2023

Je hebt braaf een aanvraag gedaan, talloze velden ingevuld, maar toch wordt je lening afgewezen.

Als je dit overkomt terwijl je het eigenlijk niet verwacht, dan is dat vervelend en zelfs even schrikken.

En wanneer dit niet één keer maar bij meerdere partijen gebeurt, dan slaat al snel de paniek toe: Ik kan nergens geld lenen!

Maar je hebt dat bedrag toch echt nodig…

Dan is het goed om te weten dat er meer mogelijkheden zijn dan je nu wellicht nog denkt.

Manieren waarop je wellicht toch nog dat benodigde krediet kan krijgen.

Er is er altijd wel eentje die jij kan gebruiken.


Aanvraag lening afgewezen

Je bevindt je dus in de situatie dat je aanvraag voor een lening is geweigerd. Belangrijkste op dat moment is om niet in paniek te raken. Vaak krijg je een duidelijke reden waarom je het krediet niet krijgt toegewezen en daarmee kan je verder.

Verderop bespreken we nog enkele specifieke redenen die je kan krijgen, maar mocht het om een BKR registratie gaan dan kan je het beste ons artikel geld lenen buiten BKR om even doorlezen. Een registratie bij deze organisatie hoeft namelijk niet meteen een doodvonnis te zijn, want je kan zelfs particulier geld lenen met een negatieve BKR registratie.

Maar daarnaast is het belangrijk om te weten dat er heel veel leningverstrekkers zijn, en dat ze allemaal andere manieren hebben om te kijken of ze een aanvraag goedkeuren of afwijzen. De vraag is dus waar jij je aanvraag hebt gedaan.

Zeker de grootbanken in Nederland, dus ING, Rabobank (Freo) en ABN Amro zijn meestal een stuk strenger en strikter dan andere kleinere partijen. En vergis je niet, vaak zijn de onbekende namen vaak toch weet een dochteronderneming van een grote bank, zoals Findio dat is van Credit Agricole, een van de grootste banken ter wereld.

Lening afgewezen, wat nu?

Terug naar je afwijzing, je wil natuurlijk weten wat je nu moet doen. Mocht het niet gaan om een negatieve BKR registratie zoals eerder benoemd raden we je sowieso aan om gewoon bij meerdere partijen nog eens een aanvraag te doen.

In onze leningen vergelijken tool vind je de laagste leenrentes van dit moment van bijna alle verstrekkers in Nederland. Kies er een paar uit en doe je aanvraag, dit is online toch zo geregeld. Je kan zelf de rentes voor persoonlijke leningen en doorlopende kredieten vergelijken.

Ik kan nergens geld lenen!

Al het bedrag dat je nodig hebt relatief beperkt is en je ook vrij snel weer kan terugbetalen, dan blijft er toch altijd één optie over: de minilening. Hierbij leen je een beperkt bedrag tussen 100 en 1800 euro dat je afbetaald in 1-2 maanden.

De partij die dit in Nederland doet is Saldodipje en ze hebben een zeer laagdrempelig aanvraagproces. Dit komt vooral doordat het bedrag dat je leent niet zo hoog is, dus de eisen voor goedkeuring ook niet. Aanvragen kost je 5 minuten en het geld staat al binnen 24 uur op je rekening. Je kan dit doen met een persoonlijke garantsteller.

Ferratum aanvraag afgewezen

Saldodipje is onderdeel van Ferratum Group. Als ook zij je aanvraag afwijzen is er nog steeds geen man overboord. Kijk goed waarom je aanvraag is afgewezen en wellicht kan je gewoon een nieuwe aanvraag doen. Bijvoorbeeld dus een met een garantsteller van hun en niet je persoonlijke.

Zo niet dan zijn er ook nog manieren om geld te lenen zonder rente zoals een onderhandse lening, of kun je kijken naar alternatieven voor geld lenen. Denk aan online geld verdienen, waarbij je zomaar een paar honderd euro per maand kan binnenhalen.

Schakel hulp in bij lening aanvraag

Dat is best veel informatie zo, en we snappen dat het misschien teveel is. Of wellicht te ingewikkeld of tijdrovend. Dan is het goed te weten dat er partijen zijn die graag met je meekijken en gratis vrijblijvend advies doen.

Vanaf een gewenste leenbedrag van 5000 euro raden we je aan om dit te doen bij de Krediet Groep Nederland. Zij weten ook precies de regels en voorwaarden van alle banken en verstrekkers in Nederland en kunnen je de weg wijzen naar een partij die naar jouw verhaal willen luisteren.

Deze dienstverlening kost je niks dus je moet het om de centen zeker niet laten. Je krijgt altijd een offerte voor de beste mogelijke rente en die kan je op zijn minst vergelijken met je eigen onderzoek.

Lening afgewezen door te laag inkomen

Vaak worden leningen niet toegekend omdat de verstrekker bang is dat je het niet terug kan betalen. Dan vinden ze bijvoorbeeld je inkomen te laag of je contract of soort dienstverband niet genoeg. Enkele goede artikelen hierover om te lezen zijn:

Lening afgewezen door gokken

Als er een grootste angst is voor een kredietverstrekker dan is het wel een verslaving, zoals zeker ook online kansspelen / casino’s. Hier bestaan veel problemen met verslavingen en als gevolg wanbetaling en persoonlijke faillisementen. 

Als je aanvraag wordt geweigerd vanwege (teveel) gokken dan moet je hier gewoon mee stoppen. Is het arbitrair en toevallig eventjes wat meer geweest, doe dan een periode rustig aan of niks en vraag dan een nieuwe offerte aan bij een andere partij.

Lening afgewezen door rekeningafschrift

Je vraagt je wellicht af hoe een bank er dan achter kan komen dat je teveel gokt. Nouja, ze willen je in het aanvraagproces flink doorlichten en kijken dus ook naar creditcards en je bankrekening. 

Daarmee kunnen ze namelijk exact staven of je wel eerlijk bent over je inkomen, en of je jouw uitgavenpatroon wel in de hand hebt Geef je stelselmatig meer uit dan dat er binnenkomt dan is dat zeker een rode vlag, net als te vaak rood staan.

Wil je dit niet, dan kan je het artikel geld lenen zonder bankafschrift een lezen. Want zoveel inzicht geven in jouw uitgaven is niet altijd wenselijk natuurlijk. En dan hoeft het er niet eens om te gaan dat je aanvraag voor een lening is afgewezen.