geld lenen buiten BKR om
Door | Geüpdatet 8 mrt. 2022

Geld lenen buiten BKR om?

Omdat je anders überhaupt geen lening kan krijgen?

Omdat je een (negatieve) registratie aan je broek hebt?

Er zijn dan nog altijd andere opties, het ligt er een beetje aan hoeveel krediet je nodig hebt en je eigen voorkeuren.

We leggen ze aan je voor en dan kan je zelf bepalen welke voor jou kan werken.


Met een minilening kun je geld lenen buiten BKR om

Tot en met een bedrag van 1500 euro kan je een zogeheten minilening afsluiten. Dat is een krediet van een relatief lagere geldsom. Het voordeel hiervan is dat de verstrekkers een minder hoog risico lopen en dus ook wat soepeler zijn in het aanvraagproces.

Hoeveel soepeler? Nou geen BKR check, geen vragen over bijvoorbeeld je contract of inkomen. Je hoeft alleen je ID te uploaden aan documenten en een persoonlijke garantsteller te hebben. En als je die niet hebt kan je die zelfs ook laten regelen.

Er is maar 1 aanbieder in Nederland die dit product aan kan bieden: welke dat is kun je nalezen in ons artikel wat is een minilening?

Deze soort lening is vooral toepasselijk voor spoedgevallen, want het wordt namelijk ook wel eens een flitskrediet genoemd omdat je het al in 5 minuten aanvraagt en het al in 24 uur op je bankrekening kan staan na akkoord van je aanvraag.

Kenmerkend voor deze soort krediet is overigens naast de lage bedragen ook de korte looptijd. Je betaalt terug binnen 30 dagen tot 2 maanden. Daarmee is het vooral een overbrugging totdat je bijvoorbeeld je volgende salaris, bonus of teruggave van de Belastingdienst krijgt. Maar nu wel alvast je kapotte koelkast moet vervangen bijvoorbeeld. Of toch graag een supermooie camera wil kopen voor je vakantie over twee weken, maar nu nog even niet genoeg saldo hebt.

Onthoud wel dat geld lenen altijd geld kost en dat je dus wel al snel terug moet kunnen betalen. Voordeel van de korte looptijd is dan wel weer dat de rente in absolute zin niet zo lang kan oplopen, terwijl de rentes wel wat hoger zijn in percentage.

Zie deze rekenvoorbeelden:

Als je 200 euro leent betaal je dit na 30 dagen weer terug in één keer inclusief een rente van 0,97 euro.

Bij een lening van 500 euro is de looptijd hetzelfde en is de rente die je verschuldigd bent totaal 2,47.

800 euro betaal je dan weer af na 45 dagen, plus een rentebedrag van 9,30 euro.

Als laatste voorbeeld nog 1400 euro. Die betaal je terug in drie termijnen van elk 31 dagen en de rente is dan bij elkaar 16,74 euro.

Oude of herstelde registratie hoeft niet buiten BKR om

Heb je meer dan 2000 euro nodig dan is een minilening niet afdoende en kom je alsnog uit bij de reguliere leenvormen in Nederland, namelijk een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar dan zitten banken en kredietverstrekkers niet te springen als je aankomt met je BKR registratie.

Toch zijn niet alle aanbieders even rechtlijnig en ligt het ook aan de soort melding die je hebt staan. Een negatieve registratie is de andere niet. Als je namelijk een herstelmelding hebt waarbij je de betaalachterstand hebt ingelopen wordt het al een heel ander verhaal, en ook een oude registratie van enkele jaren geleden wordt anders bekeken dan een van vorige maand. Ook is een melding van het intreden van NHG op je hypotheek een apart geval.

Er zijn twee bemiddelaars die kunnen helpen met het vinden van een kredietverstrekker die wel in jouw geval wil meewerken. Natuurlijk kan je zelf allerlei offertes op gaan vragen maar Krediet Groep Nederland (herstelde, oude melding van enkele jaren geleden of een NHG melding; krediet vanaf 5000€) weet precies welke banken wel naar jouw verhaal willen luisteren.

Vraag bij hen dus een offerte aan en ze zoeken een oplossing voor je. Dit is toch nog vrijblijvend en gratis dus wat houd je tegen? Wil je ook zelf aan de slag met het zoeken naar goede rentes en aanbieders die mee willen denken? Zie hieronder dan live de beste leenrentes van dit moment. Je kan doorklikken naar de aanbieders voor meer informatie of via “alle leenrentes” nog specifieker vergelijken voor bepaalde leenvormen of doelen.

Onderhandse lening

Is er echt geen instantie die je geld wil lenen vanwege je BKR melding? Dan is een onderhandse lening nog een optie. Die betekent lenen zonder tussenkomst van een bank, vaak bij vrienden of familie. Zorg er dan wel voor dat je hele goede afspraken maakt, want over geld komt vaak een hoop ruzie.

Je kan onze voorbeeld overeenkomst voor een onderhandse lening gebruiken, zodat er toch iets op papier staat, en alles kan maar duidelijk zijn toch? Denk ook goed na aan wie je dit gaat vragen want in het geval dat er toch een geschil ontstaat komt dit vaak niet zomaar weer goed

Lenen van particulieren / marktplaats buiten BKR om

Natuurlijk kan je ook geld lenen van onbekenden. Maar mensen die je online een lening aanbieden moet je echt niet zomaar vertrouwen. Die kunnen je proberen op te lichten of andere slechte bedoelingen hebben waarmee je alleen maar veel dieper in de problemen komt te zitten.

Bovendien weet je niet waar het geld vandaan komt. Misschien is het wel crimineel geld dat jij onbewust aan het witwassen bent. Leg dat maar eens uit aan de rechter… nee alsjeblieft blijf er ver van weg!

Spullen verpanden

Dit is een fenomeen dat je vooral heel veel ziet in Amerika. Pawn shops heten ze daar, hier noemen we het een pandjes zaak. Je kan daar je spullen verpanden en er geld voor krijgen. En het is echt een lening want een bepaalde periode kan je die dingen dat gewoon weer terugkopen.

Dat recht verloopt wel en dan zal de zaak jouw spullen verkopen om hun geld terug te verdienen. Je neemt dus wel een risico dat je de zaken kwijtraakt die je verpand, dus we raden je aan om dit niet met je trouwring te doen als je niet zeker weet dat je hem weer op tijd kan terugkopen!

En denk nu overigens niet dat dit een voordelige oplossing is, je krijgt uiteraard altijd veel minder geld voor je spulletjes dan dat ze daadwerkelijk waard zijn, dat is het verdienmodel van dit soort winkels!

Niet geld lenen maar …

We hebben het nu de hele tijd over leningen maar dat is echt niet de enige route om aan geld te komen. Zeker niet als je er geen grote haast mee hebt. Je kan bijvoorbeeld ook sparen voor een grote aankoop die je wil doen en op die manier jezelf veel rente besparen. Maar dat duurt misschien weer iets te lang?

Zorg dan dat je meer gaat verdienen! Ja dat klinkt bijna te makkelijk hé? Maar dat is het ook echt, lees ons artikel geld verdienen via internet maar eens. Daar vind je 45 betrouwbare en bewezen manieren van online bijverdienen waarmee je eenvoudig een paar honderd euro per maand kan binnenhalen. En ze zijn zo simpel dat je er niet eens bij na hoeft te denken.

Gerelateerde artikelen: