geld lenen met 0 uren contract
Door | 13 dec. 2023

Als je een arbeidscontract hebt waar geen uren in zijn afgesproken dan noem je dit een nul / 0 uren contract.

Je werkt dan dus op oproepbasis.

Kan je daarmee eigenlijk wel geld lenen?

Het is minder makkelijk dan met een vast contract maar zeker niet onmogelijk.

Hier komen de opties, afhankelijk van het bedrag dat je nodig hebt.


€100 – €1.800 lenen met 0 uren contract

Wanneer we praten over leningen dan wel kredieten is daarin een onderscheid te maken aan de hand van de som die geleend wordt. Tot 1800 euro kun je spreken van een kleine lening. Dat we hier een grens trekken heeft te maken met de verschillende soorten leningen die je kunt verkrijgen. Tot en met dit exacte bedrag kun je namelijk nog gaan voor een minilening.

Dit is een specifieke soort van lenen die je in Nederland op dit moment alleen kunt aanvragen via Saldodipje en daar zitten specifieke kenmerken aan verbonden. Je leent dus een bedrag dat een veelvoud is van honderd euro van minimaal honderd en dus maximaal achttienhonderd euro.

Kenmerken minilening

De looptijd is relatief kort, namelijk tussen de 30 dagen en 2 maanden. Dit houdt in dat je dus ook betrekkelijk snel weer aflost. Dit zorgt er echter tegelijkertijd voor dat je niet zo lang en in absolute zin dus niet veel rente betaalt. Zie rekenvoorbeelden verderop.

En doordat het een beperkte leensom is zijn er ook minder hordes te nemen in het aanvraagproces. De aanvraag versturen kost je maar enkele minuten en vaak staat het geld zelfs al binnen 24 uur op je bankrekening.

Dat komt omdat je geen grote papierwinkel hoeft in te leveren, alleen het aanvraagformulier en je ID bewijs is voldoende + een selfie. Geen loonstrook, geen rekeningafschrift, geen BKR check zelfs maar een eigen interne kredietcheck.

Wel heb je een garantsteller nodig. Die kun je tot 5 dagen na ontvangen van je krediet nog regelen in je persoonlijke kring.

Klinkt allemaal heel mooi en dat is het ook, maar belangrijk is wel om te benadrukken dat tijdig terugbetalen belangrijk is. De rente is namelijk in procenten wel hoog. Ga je dus over de normale loopduur dan loopt dit snel op, nog los van eventuele boetes.

Zie het dus al oplossing voor de korte termijn of in spoedgevallen. Bijvoorbeeld als je nu je auto moet laten repareren omdat je anders niet naar je werk kunt, maar je weet dat je over enkele weken een bonus of vakantiegeld krijgt waarmee je weer kan aflossen.

Voorbeeld berekeningen minilening

Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden voor bedragen die je kan lenen met daarbij de termijnen en rente die je dan betaalt. Let op: bij sommige bedragen kan je zelf nog een keuze maken in de termijn. Die hebben we bij het bedrag van 1500 onder elkaar gezet voor je.

BedragTermijnRente
100 euro30 dagen3,24 euro
500 euro30 dagen5,40 euro
1000 euro45 dagen16,22 euro
1500 euro2 maanden
24,49 euro

Boven €1.800 lenen met 0 uren contract

Als je meer wil hebben dan de maximale 1500 euro van de minilening, dan blijven er twee opties over: doorlopend krediet of persoonlijke lening, de twee overige kredietvormen die in Nederland zijn toegestaan door de AFM.

Deze starten echter bij veel aanbieders pas vanaf 5000 euro (slechts enkele vanaf 2000 of 2500) en hebben een veel langere looptijd. Dat kan in sommige gevallen juist prettiger zijn, bijvoorbeeld als je niet binnen enkele maanden terug wil of kan betalen, maar doordat je dan wel enkele jaren rente moet betalen, zij het tegen een lager rentepercentage, dan betaal je onder aan de streep toch echt meer.

Het lastige bij dit soort leningen is ook dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt in bedragen in het aanvraagproces, dus of je nu 5.000 euro of 75.000 wil lenen, je moet gewoon de BKR check door, je inkomen aantonen, je banksaldo etc.

Leningen vergelijken en offertes aanvragen

Dat betekent overigens niet dat het onmogelijk wordt, zeker niet. Ook een 0 uren contract is genoeg voor een lening, maar we raden je dan wel aan om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen. De regels verschillen nogal eens per verstrekker namelijk. De grotere bekende banken zijn vaak wat strenger, de kleinere specialisten wat vergeeflijker.

Belangrijk dus om goed leningen te vergelijken. Via de link kom je terecht bij onze leenrente vergelijker, waarin je altijd live de beste rentes van dit moment ziet. Je kunt direct doorgaan naar de instelling voor meer informatie of met de knop “alle leenrentes” meer uitgebreide vergelijkingen maken voor specifieke bedragen of leen doelen.

Gratis advies over geld lenen met 0 uren contract

Het is best lastig om zelf een keuze te moeten maken tussen de verschillende soorten leningen die je kunt krijgen en dan hebben we het nog niet eens over de grote hoeveelheid aan kredietverstrekkers. Wat past nu het beste bij jouw doel en situatie? Als je daar keuzestress van krijgt dan kan je voor advies altijd gratis en vrijblijvend terecht bij Krediet Groep Nederland. Zij denken graag met je mee.

Al sinds 1999 zijn ze actief als expert in de leningmarkt. Wat ze doen is het vinden van de juiste lening voor jouw vraag. Niet alleen de laagste rente maar ze kijken naar alle voorwaarden en ze kennen alle partijen. En een aanvraag doen kost dus niks en er zitten geen verplichtingen vast aan de offerte die ze voor je opstellen.

Andere manieren om aan geld te komen dan lenen

Lenen is overigens niet de enige manier om aan geld te komen, zeker niet zelfs. Er zijn wellicht zelfs betere manieren al is dat natuurlijk subjectief. Geld lenen kost wel atlijd geld natuurlijk en dat geldt niet voor alternatieven.

Het meest eenvoudige is om gewoonweg meer geld te gaan verdienen. Ja dat is een open deur, maar lijkt niet altijd even logisch, want moet je jouw baas dan om een salarisverhoging of voorschot gaan vragen? Nee hoor, je kan ook gewoon online geld verdienen via internet daar zijn namelijk genoeg manieren voor. We delen er 44 die allemaal betrouwbaar zijn en voor iedereen uit te voeren zijn, ook zonder technische kennis, risico of een investering.

Alleen verdienen gaat je echter natuurlijk niet direct helpen aan een bedrag van een paar duizend euro, daarvoor zal je moeten sparen. En als je daar de tijd en geduld voor hebt is dat slimmer dan lenen, want in plaats van rente betalen zal je dan rente krijgen en groeit je geld vanzelf. Lees zeker eens ons artikel tips om zoveel mogelijk geld te sparen om sneller je spaardoel te behalen. Dan hoef je misschien helemaal niet na te denken over geld lenen met 0 uren contract.

Gerelateerde artikelen: