geld lenen met tijdelijk contract
Door | Geüpdatet 8 mrt. 2022

Kun je geld lenen met een tijdelijk contract?

Als je een lening nodig hebt kun je die namelijk niet zomaar krijgen.

Je krijgt immers vragen over je financiële situatie zodat de kredietverstrekker kan inschatten of je wel terug kunt betalen.

Daarvoor kijken ze onder andere naar je werk en inkomen, wat uiteraard een grote rol speelt.

Niet alleen nu, maar ook richting de toekomst. Hoe lang je contract nog doorloopt bijvoorbeeld is dus ook belangrijk.

Maar een tijdelijk contract of dienstverband hoeft zeker geen spelbreker te zijn.

Het ligt er maar aan hoeveel krediet je wil en hoe lang je erover wil doen om dat terug te betalen.


Minilening tot en met 1500 euro

Tot het bedrag van vijftienhonderd euro zit je nog in een zone waarin kredietverstrekkers vinden dat het risico relatief laag is om een lening te verstrekken. Simpelweg omdat de geldsom niet zo hoog is. En dat betekent dat er tevens minder voorwaarden bij komen kijken.

Voor een dergelijke minilening of flitskrediet zoals het ook wel heet hoef je niks te laten zien over je inkomen of dienstverband. Sterker nog: je hoeft niet eens een kredietcheck te ondergaan en helemaal geen documenten te laten zien behalve een identiteitsbewijs. Je kan met dit product dus geld lenen, ook met tijdelijk contract.

De aanvraag kost je dan ook maar 5 minuten en het geld staat daarna vaak al binnen 24 uur op je bankrekening. Er is maar 1 partij die dit mag aanbieden van de AFM, namelijk de online bank Ferratum onder de merknaam Saldodipje

Wat je wel nodig hebt is een garantsteller, iemand die voor je instaat. Je ouders, broer, zus, vriend of kennis. En zelfs als je die niet hebt is er nog geen man overboord, die kan ook voor je geregeld worden. Kan je ook voor kiezen als je het liever niet vraagt in je persoonlijke kring.

Let wel op dat de looptijden van deze kredieten altijd kort zijn. 15, 30, 62, 93 of 124 dagen afhankelijk van de hoogte van het krediet. Ideaal om nu met spoed iets op te vangen, zoals je kapotte auto die je echt nodig hebt of die rekening die echt niet meer kan wachten.

Maar je moet wel zeker weten dat je na die twee weken tot vier maanden echt terug kan betalen. Dus bijvoorbeeld met je volgende salaris, vakantiegeld, of andere som geld die je verwacht te krijgen.

Rekenvoorbeelden rente minilening

Stel je leent 300 euro, dan betaal je dit na 15 dagen weer af plus een rente van 0,74 euro

Als je wat meer nodig hebt, zeg 800 euro, dan betaal je dit af na 45 dagen en daarbovenop een totale rente van 9,30 euro

Het maximale bedrag van 1500 euro mag je in 2 termijnen terugbetalen van elk 31 dagen. De totale rente die je verschuldigd bent bedraagt dan 13,02 euro of de gehele looptijd van 62 dagen. Je kan ook kiezen voor 3 termijnen en een gehelde looptijd van 93 dagen, dan betaal je 17,36 euro aan rente.

Alles boven die 2500 euro

Als je boven die twee duizend uitkomt dan gaat een minilening niet meer werken. En het is niet zo dat je er daar twee of drie van kan aanvragen want dat is niet mogelijk. Helaas. Maar dan zijn er altijd nog de persoonlijke lening en doorlopend krediet. Elk met hun eigen eigenschappen, voor- en nadelen.

Beide leenvormen beginnen meestal bij 2500 of soms 5000 euro afhankelijk van de aanbieder en lopen tot meestal wel 75.000 euro. De looptijd is hier langer dan de minilening, maar de rente procentueel ook weer lager.

Of het soort contract dat je hebt, tijdelijk of niet, een verschil maakt in je aanvraag kan afhangen van de leenvorm maar zeker ook van de aanbieder. Alhoewel het vaak mogelijk is om gewoon een lening te krijgen raden we je aan om vooral meerdere offertes aan te vragen zodat je die naast elkaar kunt leggen.

Lening vergelijken tool

Welke soort lening het beste past bij jouw leendoel kunnen we niet voor je bepalen, maar we kunnen je wel zeggen dat een lagere rente in jouw voordeel is. Daarom vind je in onze leningen vergelijken tool live de beste leenrentes van dit moment. Je kunt direct doorklikken naar de aanbieders voor meer informatie of een offerte aanvragen.

Via ‘alle leenrentes’ kan je bovendien nog specifieker leningen vergelijken. Bijvoorbeeld voor een bepaalde soort lening, of voor een specifiek leendoel zoals geld lenen voor een auto. Beide kunnen namelijk veel uitmaken voor de kosten die je maakt aan je krediet.

Schakel een expert in

Weet je nog niet wat je nu precies wil of moet kiezen? Of welke het beste past bij jouw doel of wensen? Niet gek want er komt veel kijken bij het vinden van de juiste lening voor jouw vraag. Daarom kan het slim zijn om dat niet zelf maar samen met een expert te doen.

Krediet Groep Nederland is een erkend specialist in het vinden van het juiste krediet voor jouw vraag. Je kan er gratis een offerte aanvragen en zij gaan dan voor je aan de slag. Uiteraard sluiten ze de gevonden lening ook graag voor je af. Je zal zien dat ze net wat meer vragen stellen, maar dan weet je ook wel zeker dat je een goede keuze maak.

En je kan op zijn minst de offerte vergelijken met de rentedeal die je zelf al gevonden hebt. Zo weet je dubbel zeker dat je voor de best mogelijke voorwaarden je lening aanvraagt. Dat scheelt je onderaan de streep een hoop geld.

Verdienen naast je dienstverband met tijdelijk contract

Staar je niet blind op een lening als je geld nodig hebt, dat is echt niet de enige manier. Wel een manier die wellicht snel een oplossing biedt, maar wel tegen een prijskaartje. Geld lenen kost ook altijd geld namelijk. Je betaalt immers rente gedurende de hele looptijd.

Als het je dit waard is prima, en soms is het ook gewoon noodzakelijk omdat je nu iets moet betalen of regelen dat niet kan wachten. Of het is een dermate hoog bedrag dat je er wel heel lang voor moet sparen zoals een verbouwing of nieuwe auto of caravan.

Geduldig sparen is niet het enige alternatief, een belangrijke is juist meer geld verdienen. Al is het maar een bijverdienste. Klinkt zo makkelijk gezegd, maar eigenlijk is het veel minder lastig dan je denkt. Je hoeft geen tweede baan of krantenwijk te zoeken.

Nee geld verdienen via internet is de toekomst. We geven je meerdere bewezen en betrouwbare manieren waarop je zomaar, vanaf vandaag al, een paar honderd euro gegarandeerd kan gaan verdienen. Echt waar.

Probeer ze gewoon eens uit, wij geloofden het ook niet meteen. Maar je hebt geen inleg of investering nodig, hoeft geen risico te nemen zoals beleggen en hebt zelfs geen technische kennis nodig om bijvoorbeeld een website of webshop te bouwen. Goed alternatief dus voor geld lenen met een tijdelijk contract.

Gerelateerde artikelen: