Geld Verdienen met Pinterest
Door | Geüpdatet 16 feb. 2021

Ben jij lid van Pinterest?

Zo niet dan raden we je aan dat snel te doen, want je kan daar niet alleen leuke dingen mee doen maar ook nog eens heel goed geld verdienen.

Welke manieren daarvoor goed werken gaan we je in dit artikel stap voor stap leren.

We behandelen de vijf beste methoden waarbij de moeilijkheidsgraad oploopt.

En daarmee overigens ook het verdienpotentieel…


1. Door affiliate marketing geld verdienen met Pinterest

Dit is onze favoriete methode. Je kan tegen betaling reclame maken voor de producten en diensten van andere bedrijven. Dit noemen we ook wel geld verdienen met affiliate marketing.

Het mooie van deze vorm van geld verdienen is dat er geen verplichtingen aan zitten. Dat komt omdat het principe “no cure, no pay” geldt. Je werkt dus op basis van commissie. Jij mag via jouw eigen kanalen zoals je website, blog of Pinterest account de producten of acties van een bedrijf promoten en krijgt daar een vergoeding voor als je succes hebt.

Vaak is die beloning van toepassing bij een verkoop, maar geregeld ook al bij een klik op een link naar de website van het bedrijf, of bij een lead zoals inschrijving voor een nieuwsbrief of vrijblijvende offerteaanvragen.

Als je (gratis) lid wordt van het beste affiliate netwerk van Europa krijg je direct toegang tot 1600 campagnes van bedrijven die je kan gaan promoten. Inclusief banners en codes die je mag gebruiken. Het netwerk zorgt ervoor dat wordt bijgehouden hoeveel mensen er naar je advertenties kijken en hoeveel erop klikken, en ook of daar leads of sales uit voortkomen natuurlijk.

Dan zorgen ze er ook nog eens voor dat de opdrachtgever alles betaalt en maken dat dan over naar jouw bankrekening. Ook alle facturatie wordt voor je uit handen genomen.

2. Verkoopkanaal voor je eigen bedrijf

Je kan ook Pinterest als verkoopkanaal gebruiken voor je eigen bedrijf natuurlijk. Zo kan je een bedrijfspagina aanmaken waarop je jouw producten en diensten promoot. Het maakt daarbij niet uit wat je produceert, je kan gewoon teruglinken naar je website of webshop.

Het voordeel van Pinterest is dat veel mensen het gebruiken om te “window shoppen” en ideeën op te doen. Je kan namelijk afbeeldingen van andere boards op die van jezelf opslaan. Dit heet een re-pin. Veel mensen gebruiken die als een soort van creatief boodschappenlijstje. Zit jij dus op Pinterest dan heb je een voorsprong en zit je op de eerste rij om gezien te worden.

3. Foto’s verkopen

Als fotograaf wil je graag je portfolio met foto’s eenvoudig aan zoveel mogelijk mensen kunnen laten zien. Zo kan je ze namelijk goed verkopen. Een board aanmaken op Pinterest is eigenlijk precies wat je wil: een collage van al jouw mooie foto’s. Let wel op dat je ze upload in een relatief beperkte resolutie of kleine afmeting / aantal pixels, want anders kunnen mensen hem gewoon kopiëren en plakken.

Door ze klein te oploaden kunnen mensen hem eerst bekijken en dan van jou krijgen in groot formaat, maar dan uiteraard tegen betaling. Of misschien vragen ze je wel een vergelijkbare fotoshoot voor je te doen, ook een mooie klus.

Je kan het combineren met een stockfoto website. Die verkopen foto’s en daar kunnen fotografen zich aanmelden met hun materiaal. Zo loopt het verkoopproces niet alleen automatisch, maar de stocksites doen zelf ook veel aan marketing waardoor er nog veel meer mensen zullen zijn die jouw werk te zien krijgen.

4. Tegen betaling adverteren

Als je populair account hebt met veel volgers van je account of moodboards werken de bovenstaande methoden uiteraard ook beter. Maar ben je echt groot dan kan je ook op voorhand al geld vragen om advertenties van bedrijven te vertonen. Zeker als je duizenden volgers hebt zullen ze trouwens je al vanzelf gaan benaderen.

Hoeveel je hiervoor kan vragen ligt echt helemaal aan de grootte van je account. Bij bekende mensen zoals acteurs en professionele sporters kan dit zomaar in de tienduizenden euro’s lopen per post die ze doen. Dat verdient toch lekker.

5. Betaalde likes

Update: dit kan helemaal niet op Pinterest want er is geen like knop meer. Die was er vroeger wel maar die is verdwenen. Via andere sociale media kan je nog wel geld verdienen met likes. Per like krijg je daar vaak 1-50 cent voor. Dit kan je doen via verschillende spaarprogramma’s. Meestal werkt dit via Facebook en Twitter.

Lijkt een kleine beloning maar het is ook maar één klikje werk, dat kost je 2 seconden. Makkelijk geld verdienen toch? Alleen niet op Pinterest dus, maar gelukkig zijn er nog 4 manieren die nog wel werken en nog meer opleveren ook!

Tips om veel volgers te krijgen

  • Post vooral foto’s in goede kwaliteit, slechte of onduidelijke foto’s geven een negatieve indruk en lijken niet erg professioneel;
  • Gebruik bij voorkeur lichte afbeeldingen. Deze worden vaker bekeken en repind. Dit betekent dat iemand jouw afbeelding ook plaatst op zij / haar pinboard;
  • Afbeeldingen zonder personen erop worden beter beoordeeld in die zin;
  • Ga niet spammen, maar zorg wel regelmatig voor nieuwe content;
  • Maak gebruik van rich pins. Dit betekent dat je meer informatie toevoegd aan de afbeeldingen. Zoals datum, of een affiliate link;
  • Probeer per moodboard een onderwerp te kiezen, anders is het verwarrend voor je volgers.

Pinterest app

Over Pinterest

Pinterest is formeel gezien een social media, ook al proberen ze zich best wel aan dat beeld te onttrekken. Zo hebben ze de like knop afgeschafd. Het idee is meer om interesses en creativiteit met elkaar te delen en niet zozeer conversatie met elkaar aan te gaan.

Dit doe je door op je eigen prikbord / moodboard foto’s te prikken / pinnen. Vaak hebben deze een onderwerp per board, je kan er namelijk meerdere aanmaken. Je kan overigens wel meer op je prikbord toevoegen zoals artikelen, links en video’s.

Ze zijn opgericht in 2009, de eerste website ging live in 2010. Ze hebben nu ongeveer 176 miljoen actieve leden. Ze zijn een van de snelst groeiende websites aller tijden. Zelfs ondanks het feit dat je alleen op uitnodiding lid kon worden tot 2012.

In Nederland is het zelfs na TikTok het snelst groeiende sociale netwerk dat er is op dit moment (2021). Ze hebben in NL 3,9 miljoen leden en staan daarmee boven bijvoorbeeld Twitter dan Snapchat. Daarom kun je juist ook heel goed geld verdienen met Pinterest.

Gerelateerde artikelen: