4 x Geld verdienen met Facebook

Auteur: |
Facebook like icoon met geld

Jij wil geld verdienen met Facebook?

Dat snappen we want het is een van de beste manieren van makkelijk online geld verdienen!

Wij delen graag onze eigen ervaringen met je.

Over een paar minuutjes lezen weet je hoe jij ook aan de slag kan.

In dit artikel:

1. Affiliate marketing

Dit is bij afstand de beste manier die we gaan bespreken. Vooral omdat je er veel meer mee kan verdienen dan met de andere opties.

Kort uitgelegd is geld verdienen met affiliate marketing niets anders dan dat je reclame gaat maken voor producten of diensten die niet van jou zelf zijn. Je maakt dus reclame voor andere bedrijven. En daar krijg je voor betaald op het moment dat je succesvol bent! Als iemand namelijk via jouw advertentie iets koopt of ergens inschrijft dan krijg jij daar een beloning voor.

Soms een vast bedrag, soms een percentage van het aankoopbedrag. En daarmee kan je serieus veel geld verdienen, er is namelijk geen bovengrens! En het leuke van sociale media is dat je daarmee heel veel mensen kan bereiken.

Ga alleen maar na hoeveel vrienden jij hebt op Facebook (en wederom: op andere sociale platformen). Als je daarop een actie promoot zien veel mensen dat, zeker als je jouw vrienden vraagt om je post te liken en delen! Zo kan je misschien wel duizenden mensen bereiken. En dus veel geld verdienen, zoveel dat sommige mensen er zelfs hun werk van hebben gemaakt.

Maar waarvoor ga je dan reclame maken? En hoe komt je in contact met bedrijven? Daar is een makkelijk antwoord voor! Er zijn namelijk speciale affiliate netwerken waar jij je kan inschrijven. Daar kan je je inschrijven voor campagnes en programma's van heel veel verschillende bedrijven, van financiële producten tot energieleveranciers en providers van TV, internet en (mobiel) bellen!

Van alle netwerken die er online zijn, willen we je specifiek Daisycon aanraden. Dit is het beste affiliate netwerk van Nederland. Hier vind je een breed aanbod aan ruim 1600 producten en campagnes die je per direct kan vermarketen op jouw sociale media kanalen. Het geld wordt daarna door Daisycon bij de bedrijven geïnd, en vervolgens naar je bankrekening overgemaakt.

Dit gaat allemaal automatisch, dus hoef je verder niks voor te doen. Je krijgt bovendien gratis de beschikking over allerlei promotiemateriaal zoals plaatjes, banners en speciale links. Deze zijn al zo ontworpen en geperfectioneerd dat ze heel goed werken om mensen iets te laten kopen!

Inschrijven is gratis en geheel vrijblijvend. Je wordt alleen betaald als je daadwerkelijk iets verkoopt, maar hebt verder geen verplichtingen. Wel zijn er bepaalde regels waar je je aan moet houden, zoals dat je niet reclame mag maken alsof je zelf het bedrijf bent waar je mee samenwerkt. En zo nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dat kan je allemaal terugvinden als je bent ingeschreven.

2. Betaalde likes

Deze optie is dodelijk eenvoudig, de meest simpele. We gaan er gemakshalve maar vanuit dat je al een Facebook account hebt, toch? Je eigen persoonlijke pagina met je eigen tijdlijn met daarop jouw foto's, videos, filmpjes, verhalen en alles waar je door je vrienden in bent getagd.

Je liked vast elke dag wel dingen, of het nu is van je vrienden of bepaalde Facebook pagina's van bijvoorbeeld jouw favoriete merken. Maar wist je dat je ook tegen betaling dingen kan liken en sharen?

Voor veel grote bedrijven is het namelijk heel aantrekkelijk om niet alleen zelf hun reclames te uiten op internet, maar dat juist ook via jou te doen. Als jij namelijk iets promoot voor hen, dan komt dat veel krachtiger over.

Je vrienden zullen eerder geneigd zijn om het te lezen en ook om in te gaan op de acties. Ook kan het interessant zijn voor organisaties die zelf nog niet bekend zijn en nog geen goed eigen merk hebben opgebouwd, maar juist bekendheid willen verkrijgen.

De betaling voor een like of share verschilt per campagne maar is vaak 1-10 cent per keer, nee geen dikke bedragen inderdaad maar er zijn wel heel veel bedrijven die dit doen. Bovendien kost 1 like je ook maar 1 seconde om te doen. Zorg er dus voor dat je veel likes geef, en je kan een leuk extraatje verdienen. Moet je er alleen nog achter komen waar je dit kan doen...

Het antwoord is: online spaarprogramma's. Zij verzamelen van bedrijven de acties die je kan delen via social media, en verzorgen ook dat je wordt betaald. En inderdaad, niet alleen Facebook, maar ook andere sociale media zoals LinkedIn, Twitter, Google+, Instragram enzovoort lenen zich om op deze manier geld te verdienen.

Het is bovendien maar één van de manieren waarop je bij de spaarprogramma's geld kan verdienen. Zo kan je ook op banners klikken, e-mailtjes lezen, spelletjes spelen en ga zo maar door. Allemaal steeds voor kleine beloningen, maar die tellen snel op!

3. Facebook pagina / fanpage / groep

Verdienen door affiliate marketing via je eigen persoonlijke account van Facebook is leuk en aardig, maar het kan nog veel grootser! Je kan namelijk ook gratis je eigen Facebook pagina (fanpagina) of Facebookgroep aanmaken. Daarmee kan je je eigen merk creeëren, hoe gaaf is dat!

Let wel op dat dit veel tijd kan kosten om op te bouwen, want je moet wel volgers en likes krijgen voordat mensen je kunnen zien. De beste manier om dit te doen is in eerste instantie al je vrienden uitnodigen om je pagina te liken en te volgen. Je zal zien dat Facebook je dit ook proactief aanraadt. Maar daarna moet je vooral iets te bieden hebben waardoor mensen terug blijven komen.

Natuurlijk zijn dit de gave acties die jij wilt verkopen, maar alleen dat is niet per se genoeg. Om echt een merk neer te zetten, moet je herhaaldelijk leuke posts verzinnen die vooral ertoe leiden dat mensen ze lezen en liken. Zo krijg je steeds meer verkeer op je kanaal en kan je dus ook steeds meer verkopen!

Overigens kan je met een goedlopende pagina ook e eigen producten verkopen en als je heel populair bent zelfs je eigen merchandise! (De oprichters van populaire kanalen verkopen gewoon kleding met hun eigen logo erop.) Maar als je zo populair wordt komen er ook weer bedrijven om de hoek kijken die graag op jouw kanaal reclame willen maken / advertenties willen tonen.

En daar kan je dan ook best veel geld voor vragen! Daarom is de potentie van deze optie ook gigantisch, er zijn mensen geweest die er niet alleen hun werk van hebben gemaakt maar zelfs miljonair zijn geworden. Hun Facebook pagina is tot een heus bedrijf uitgegroeid.

4. Adverteren via Facebook

Zodra je een eigen Facebook pagina hebt kan je ook tegen betaling adverteren. Of je dit nu doet voor je eigen producten, website of affiliate marketing, dat maakt niet uit. Dit betekent dat jouw advertenties (de acties en producten die je wil verkopen) niet alleen worden gezien door je volgers, maar ook aan andere Facebook gebruikers.

Dit heeft een dubbel voordeel, want je verkoopt hierdoor niet alleen meer, je krijgt waarschijnlijk ook meer volgers van je pagina waardoor je ze in het vervolg gratis kan bereiken! Let wel op dat je hier geld moet investeren en dus goed op voorhand moet afwegen of je dit ook terug gaat verdienen, laat staan winst maken.

Het kan ook een goede manier zijn om je merk op te bouwen, of als je een echt goede marketeer bent een manier op zichzelf om geld mee te verdienen. (Door met je gekochte advertenties meer te verkopen dan dat het je gekost heeft.) Gewoon goede campagnes tegen betaling draaien op Facebook of andere sociale platformen en er steeds winst op maken, dan heb je niet eens de volgers nodig of überahaupt geen pagina.

Over Facebook

Wie kent dit social netwerk niet? Zeker na de film die erover verschenen is 'The social network'. Daarin is te zien hoe Facebook wordt opgericht door Mark Zuckerberg in 2004. Je kan er gratis een persoonlijk profiel aanmaken en daarop berichten en media delen zoals foto's en videos.

Sindsdien is het enorm gegroeid en zelf het grootste sociale medium wereldwijd met meer dan 2 miljard (!) actieve leden in 153 talen. Het bedrijf erachter groeide zodoende ook hard en heeft inmiddels meer dan 35.000 medewerkers en ging in 2012 naar de beurs

Het bedrijf verdient met name aan advertentieverkopen en heeft een omzet boven de 55 miljard dollar. Ondanks een kleine terugval in de winst na de beursgang blijft het platform groeien en steeds meer winst maken.

Veelgestelde vragen / FAQ

Moet je belasting betalen?

Ja dat is helaas niet anders, het is voor de Belastingdienst gewoon een soort van inkomen. Dit geef je op in Box 1 als inkomsten uit overige werkzaamheden.

Is meedoen gratis?

Een Facebook account aanmaken hoeft al niet meer want die heb je al. Lid worden van affiliate netwerken is gratis en een eigen Facebook pagina aanmaken ook.

Hoe word je uitbetaald?

Alle opties lenen zich om uit te betalen naar je bankrekening. Gewoon in keiharde euro's dus.