geld verdienen met tiktok
Door | Geüpdatet 2 mrt. 2021

Geld verdienen met TikTok is een goed idee.

Het is namelijk een steeds populairder social netwerk, een app om precies te zijn, vooral onder jongeren.

Het lijkt op Instagram maar het verschil is dat je enkel video’s kan delen.

Dat je ermee miljoenen mensen wereldwijd mee kan bereiken geeft logischerwijs ook mogelijkheden om er geld aan over te houden.

In dit artikel vind je de beste methoden om dit zelf te gaan doen.


1. Affiliate Marketing: de beste manier van geld verdienen met TikTok

We beginnen met affiliate marketing. Waarom? Dit is simpelweg de beste manier om geld te verdienen, punt. Daarom willen we je er graag als eerste over vertellen natuurlijk.

Maar wat is het? Dat lees je op onze pagina geld verdienen met affiliate marketing. Het komt er in het kort op neer dat je reclame gaat maken voor producten of diensten van bedrijven. En als mensen via jouw advertenties op TikTok iets kopen dan krijg je er dik geld voor.

Soms krijg je zelfs al geld als mensen alleen al klikken op jouw affiliate link. Dat is snel en makkelijk verdiend. Maar hoe kom je aan bedrijven waarvoor je mag gaan promoten? Daar zijn speciale affiliate netwerken voor.

Bij voorkeur schrijf jij je natuurlijk in bij het beste affiliate netwerk van NL. Je kan daar gratis lid worden en direct voor ruim 1600 bedrijven, producten en campagnes aan de slag. Ze hebben zelfs al kant-en-klare links en banners voor je gemaakt die je bij je posts kan plaatsen en regelen ook alles qua facturatie en uitbetalen met de bedrijven zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken op dat vlak.

Denk aan allerlei grote webshops, kledingmerken, aanbieders van telecom, mobiele telefonie en energie, je kan het zo gek niet verzinnen. Zeker als je veel volgers hebt kan dit flink oplopen want een sale levert je al snel 20-50 euro per keer op.

2. Livestream donaties krijgen

Een ander fenomeen is (jezelf) live opnemen. Het is een hype om daar naar te kijken en tijdens die sessies kunnen kijkers geld doneren. Dit kan een cent zijn maar ook 50 euro per keer. En natuurlijk is dit het ultieme makkelijk verdienen want je kan in feite gewoon je huiswerk gaan doen of zelfs gaan slapen.

Maar verwacht hier geen wonderen ook. Zoals gezegd zijn de donaties niet altijd erg hoog en bovendien moet je wel veel volgers hebben om ook veel kijkers te trekken. En je bent niet de eerste: er zijn al zoveel influencers op TikTok met duizenden tot miljoenen volgers dat het steeds lastiger wordt om daar nog tussen te komen.

3. Influencer worden op TikTok

Ah over influencers gesproken, als het je lukt om zelf heel veel volgers te krijgen dan ben je er zelf gewoon eentje. Dat geeft je weer de mogelijkheid om extra methodes te gebruiken om geld aan over te houden. Zie verderop 3a en 3b.

Maar besef wel dat dit lastig is om te halen en je ook gewoon veel geluk moet hebben. Wat helpt is om in ieder geval veel content te posten en zelf ook actief te zijn met liken en commenten bij content van anderen. Je kan zelfs samen content maken met TikTokkers die al bekender zijn om zo gezien te worden.

Uiteraard helpt het ook als je goede content maakt. Dus goede videos met gekke, aansprekende, originele en vette content. Laat jezelf zien en zorg dat je vooral je mening geeft over allerlei zaken want dat zorgt voor veel reacties.

Heb je eenmaal heel veel followers en likes op je materiaal. Dan zal je zien dat er vanzelf berichtjes binnen gaan komen van mensen die iets van jou willen.

3a. Reclame maken voor bedrijven

En dan bedoelen we vooral van medewerkers van marketing afdelingen die je vragen of je reclame wil maken voor hun (nieuwe) product. Of even hun merk wil noemen of laten zien in je nieuwe video, of zelfs een review wil doen over een product.

Hier kan je dan flink geld voor vragen, nog voordat je de video gaat maken. Zeker als je echt bekend bent kan dit hard oplopen, maar het is niet voor iedereen weggelegd.

3b. Verkoop je eigen producten

Als je echt super populair bent kan je er zelfs over na gaan denken om je eigen producten te gaan verkopen. Wat dat is maakt niet zo gek veel uit want merchandise met je (merk)naam erop kan alles wel zijn.

Maar als je bijvoorbeeld een bepaald thema hebt zoals sport, make-up of gaming dan kan je daar natuurlijk ook iets mee doen. Voordeel is dat je dan alleen maar extra marge overhoudt omdat het je eigen spullen zijn.

4. Manager van een influencer

Heb je helaas nog niet veel volgers dan kan het raadzaam zijn om een samenwerking te doen met bestaande influencers. En dan niet om samen content te gaan maken maar probeer er eentje te vinden die wel goed is in volgers krijgen, maar geen idee heeft hoe er geld aan te verdienen.

Of een die er gewoon geen zin in heeft dat allemaal te regelen. Dan kan jij dat mooi doen. Vooral een goede deal als je zelf niet graag voor de camera staat maar wel graag een leuke baan als deze zou willen hebben.

5. Verkoop je account / volgers

Zeker als je het een beetje zat begint te raken is dit een hele slimme optie. Je kan namelijk een groot account met veel volgers voor enorme bedragen verkopen aan investeerdersmarketingbureaus en mensen die graag influencer willen worden op een snelle manier.

Dit kan je dus ook inzetten als manier van verdienen: elke keer een groot account opbouwen, verkopen en vervolgens weer een nieuwe starten en het kunstje herhalen. En tot aan de verkoop vedien je natuurlijk zelf ook nog aan de berichten die je plaatst.

6. Hoeveel geld verdien je met TikTok?

Er zijn een hoop bestaande TikTokkers en hoewel de app nog geldt als redelijk nieuw zijn er genoeg voorbeelden van succesvolle TikTok-ondernemers. Denk aan misschien wel de meest bekende en populaire in de USA: Charli d’Amelio, zij verdient naar schatting gemiddeld 45.000 dollar per post die ze online gooit. Wow!

Dit staat overigens nog in schril contrast wat je kan verdienen op YouTube, maar gezien de groei van TikTok kan dit snel dezelfde kan opgaan. Op Youtube zijn genoeg bekende mensen die miljoenen euro’s per jaar kunnen bijschrijven enkel met hun eigen filmpjes. Eens kijken of dit in de toekomst ook mogelijk gaat worden met geld verdienen met TikTok.

Gerelateerde artikelen: