Top 5 beste Manieren van Geld verdienen met Youtube

Geld verdienen met youtube

Wil jij geld verdienen met Youtube?

Hetzelfde salaris kunnen bijschrijven als sterren zoals Enzoknol en Pewdiepie?

Die zijn super rijk geworden met Youtube...

Dit is niet voor alle Youtubers weggelegd, maar het zal je verbazen hoe makkelijk het is om zelf een kanaal te starten en jouw video's en filmpjes te tonen aan de miljarden bezoekers van deze populaire site. Hoeveel inkomen je hiermee kan verdienen hangt af van veel factoren, en aan de methode die je kiest. Wij presenteren je met onze tips de Top 5 beste manieren om inkomsten te genereren, plus een bonus methode! We raden je echter sterk aan om bij voorkeur methode 5 te gebruiken, want met affiliate marketing verdien je verreweg het best via Youtube!

De basis van alles is dat je een eigen kanaal moet starten. Dit is gelukkig gratis, en binnen een paar minuten geregeld. Net als alle social media. Je kan dan alle filmpjes erop zetten die je zelf maar wil verspreiden, al zijn daar wel een aantal regels voor. Zo mag er geen propagenda worden getoont, je mag niet aanzetten tot haat en beelden van pronografische aard zijn ook verboden. Afhankelijk hoe je geld wil verdienen kunnen er ook nog aanvullende regels zijn. Die lees je verderop.

Top 5 manieren

Wellicht vind je dat niet alle manieren worden genoemd, maar wij presenteren je enkel de vijf beste manieren. Scheelt jou weer een hoop leeswerk. Welke manieren jou toepast moet je helemaal zelf weten, je kan ze eventueel zelfs combineren voor extra omzet!

  1. Youtube Advertenties aanzetten;
  2. Zelf advertenties verkopen;
  3. Eigen producten verkopen;
  4. Doorverwijzen naar website;
  5. Affiliate Marketing (TIP!);
  6. *bonus* Een betaald kanaal.

1. Youtube advertenties aanzetten

De "standaard" manier van geld verdienen op Youtube is een ingebouwde functie. Als jij namelijk eenmaal je eigen kanaal hebt met daarop filmpjes kan je heel eenvoudig een knop aanzetten om advertenties te tonen. Je kent het wel, die reclames die je voor video's ziet, of de banners tijdens de filmpjes. Dit hoe je niet allemaal zelf te regelen, maar is met één druk op de knop automatisch geregeld. Youtube is zoals je misschien weet onderdeel van Google, en de advertenties die je kan laten tonen in je video werken dan ook via Google Adsense. Via deze gratis tool kan je ook bijhouden hoeveel inkomsten je genereert en je verdiensten laten uitbetalen naar je bankrekening.

Hoeveel je verdient hangt af van de views en welke advertenties er worden getoont. Dit ligt dan weer aan de bezoeker en de inhoud van jouw filmpje. Je kan echter rekening houden met een beloning van 40 cent tot 4 euro per 1000 views. Nee dat lijkt inderdaad weinig. Het is ook minder dan de andere methoden, maar het voordeel is dat je deze manier kan gebruiken als extraatje. Dus naast de andere manieren kan je deze aanzetten.

Je moet je echter bij deze methode wel houden aan flink wat spelregels: het is jouw eigen kanaal en je bent dus verantwoordelijk voor alle content. Naast de inhoudelijke richtlijnen zoals eerder beschreven moet je ook eigenaar zijn van de inhoud van de video. Alleen dan heb je namelijk de commeriële rechten om er inkomsten uit te halen. Dit betekent dat je alles in de video moet bezitten en creeëren. Een andere optie is om content van anderen te gebruiken en toestemming te vragen om er geld mee te mogen verdienen. Dat moet je dan wel kunnen aantonen aan Youtube. Als laatste kan je content gebruiken uit het publieke domein (public domain). Dit is content die iedereen gratis mag gebruiken. Hierover kan je meer lezen in de FAQ van Youtbe. Houd je altijd aan de regels, want anders word je zonder pardon eraf gegooid!

2. Zelf advertenties verkopen

In plaats (of naast) de standaard advertenties van Youtube kan je ook zelf advertentieruimte verkopen. Zeker als je een populair kanaal hebt met veel volgers (subscribers), comments en likes dan zijn er wel bedrijven die er geld voor over hebben om daarop reclame te maken. Ja kan dan in je filmpje zelf of met de links eronder verwijzen naar je klant.

3. Eigen producten verkopen

Je hoeft niet alleen reclame te maken voor anderen, maar je kan dat natuurlijk ook doen voor je eigen producten. Het is zelfs een heel goed kanaal om je producten of diensten onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Ook kan je in een video veel inhoudelijker een product aanprijzen en uitleggen dan in een simpele statische reclamebanner of folder.

4. Doorverwijzen naar website

Zoals je wellicht hebt gezien geven wij ook advies hoe je geld kan verdienen met je eigen website. Aangezien veel mensen via Youtube naar zaken zoeken is dit een slim kanaal om bezoekers naar je website te krijgen. Een ander bijkomend voordeel is dat Youtube filmpjes vaak ook hoog scoren in de zoekmachine van Google... utieraard omdat Google eigenaar is van Youtube.

Nog een ander slim voordeel is dat je jouw filmpjes ook met een simpele code kan toevoegen op je website. Google geeft je daar extra "punten" voor, waardoor ook je site beter gevonden zal worden via de Google zoekmachine. Het werkt dus twee kanten op.

5. Affiliate marketing

Dit is dus de beste manier! Waarom? Met affiliate marketing maak je reclame voor de producten van anderen. Dit houdt in dat je zelf geen producten hoeft te producten. Dit heeft veel voordelen. Je kan er simpeler mee beginnen, hoeft geen voorinvestering te doen, voorraad te houden, noch risico te nemen. Omdat je via Youtube werkt hoef je geen eigen website te bouwen. Youtube is bovendien gratis en een eigen website niet. Je hoeft ook niet veel volgers te hebben om advertenties te kunnen verkopen. Als laatste voordeel, en dat is wel de belangrijkste, met deze manier verdien je het meeste!

Hoe werkt het dan? Dat lees je op onze pagina over affiliate marketing. Je kan in ieder geval heel makkelijk jouw affiliate links plaatsen onder je video. Als mensen via die link iets kopen krijg je daar geld voor. Het voordeel is dat je zelf kan weten waar je reclame voor maakt, en met 1600 gratis campagnes zijn de mogelijkheden enorm.

6. *Bonus* Een betaald kanaal

Het succes van alle methodes blijft altijd dat je veel views wilt hebben. Dan verdien je vanzelf meer. Dus heb je volgers nodig, likes, comments onder je filmpjes. Die krijg je alleen maar als je iets waardevols biedt aan de mensen die naar jou video kijken. Key is dus goede content, en als je dat echt goed doet dan betalen mensen er zelfs voor om toegang je krijgen tot je kanaal of specifieke videos. Ook dit kan je via Youtube zelf regelen.

Andere video sites

Youtube is uiteraard niet die enige video site. Je kan ook gebruik maken van andere "youtubes", denk aan Vimeo of Zideo. Uiteraard kan je jouw video's ook verspreiden andere bekende sociale media zoals Facebook en Instagram.

De toekomst

Er is een belangrijke reden dat je Youtube moet gebruiken als verdienmodel. Youtube heeft namelijk de toekomst! Veel meer mensen kijken ondemand, reguliere tv is aan het doodgaan. Niemand wil meer wachten tot een programma begint. Daarom kijken steeds meer jonge mensen niet meer naar TV, maar wanneer ze zin hebben via Netflix of Youtube. De verwachting is dat dit alleen maar populairder zal worden.