6 slimme manieren van Geld Verdienen met Instagram

Geld verdienen met instagram

Zit jij al op Instagram? Heb je ook al likes op je video’s en foto’s?

#benjijevenpopulair

Verdien je daar nog geen geld mee?

#zonde

Het is namelijk heel erg makkelijk om inkomen te genereren met social media, waaronder dus Instagram! Wij zullen je hieronder meenemen welke manieren de slimste zijn om te doen. Let daarbij op dat de moeilijkheid en verdienpotentie met manier sterk verschilt! Deze lopen dus ook op in onze Top 6. Let op, vooral methode 4 affiliate marketing is heel interessant.

 1. Betaalde posts en likes
 2. Foto’s verkopen
 3. Verkoop je eigen product of dienst
 4. Affiliate marketing
 5. Laat je sponsoren
 6. Verkoop je account

1. Betaalde likes

De basis van sociale media is dat je dingen kan posten. Eigenlijk alles wat je maar wil. Idee is om dingen te delen zoals meningen, nieuws en creativiteit. Op Instagram is het vooral de bedoeling om foto’s te delen en videos van maximaal één minuut.

Het is echter zo dat je op Instagram ook de posts van anderen kan liken. Anderen zien dan ook dat jij die post hebt geliked. Het is daarom heel aantrekkelijk voor bedrijven dat hun posts veel likes krijgen, want dan zien heel veel mensen die advertenties en reclames. Ze zijn daarom zelfs bereid om jou te betalen voor een like! Dat is snel verdienen met een klik.

De beloning is daarom natuurlijk ook niet heel groot, en variërt van 1-50 eurocent ongeveer. Je kan dit trouwens met meerdere social media doen, dus door het te combineren kan je nog een mooi extraatje verdienen. Dit kan overigens via verschillende online spaarprogramma’s. Die geven jou geld voor verschillende simpele handelingen zoals deze. Zij krijgen van bedrijven de opdracht en vervolgens kan je via hun site heel eenvoudig dingen liken. Ook zorgt het spaarprogramma ervoor dat je geld wordt uitgekeerd naar je bankrekening.

2. Foto’s verkopen

Naast het betaald krijgen om de posts van anderen te liken, kan je ook met je eigen foto’s geld binnenhalen. Als (amateur) fotograaf is Instagram bijvoorbeeld een ideale manier om je werk te promoten aan een groot publiek. Je kan er immers bijna een miljard (!) mensen mee bereiken over de hele wereld. Je post ze dan in klein formaat / resolutie en als mensen het origineel willen hebben dan laat je ze daar een geldbedrag voor betalen.

3. Verkoop je eigen product of dienst

Behalve het verkopen van de foto zelf kan je met je posts ook aandacht vragen voor je eigen producten of diensten. Denk bijvoorbeeld om mensen via Instagram door te sturen naar je eigen website, blog of webshop. Uiteraard kan je ook een gewone “fysieke” winkel promoten via Instagram.

4. Affiliate marketing

Veel mensen hebben echter nog geen eigen bedrijf met product of dienst die ze verkopen. Daar is echter een goede shortcut voor! Je kan namelijk ook in opdracht van anderen reclame gaan maken. Zeker met een goed account op Instagram willen bedrijven maar al te graag dat jij reclame maakt voor ze.

Er zijn speciale netwerken zoals Daisycon (de beste in NL / BE) waar jij je gratis kan inschrijven en direct voor 1600 bedrijven campagne mag voeren en acties mag promoten. Je krijgt daarvoor via Daisycon betaald. Ze houden dan ook alles voor je bij: hoe vaak er wordt geklikt op jouw posts en hoe vaak je er iets mee verkoopt.

Wanneer je daadwerkelijk geld krijgt verschilt per campagne. Soms is het al per klik, maar vaak pas bij een lead of sale (verkoop). Dat maakt niet uit want de vergoedingen zijn ook veel hoger! Verkoop je bijvoorbeeld een telefoon abonnement of energiecontract dan krijg je zomaar €20 - €50 per keer. Omdat dit zo hard kan oplopen zijn er zelfs mensen die hiermee hun eigen bedrijf zijn gestart.

Als je dus gewoon goed bent in marketing en verkoop is het eigenlijk nog een ideale uitkomst ook, want je hoeft geen eigen product te bedenken, te produceren, op te slaan of te verzenden. Dat regelen die bedrijven waar je voor werkt nog steeds allemaal zelf. Op onze pagina over affiliate marketing kan je meer tips vinden.

5. Laat je sponsoren

Uiteraard is het succes van alle methoden vooral gestoeld op het feit dat je profiel genoeg volgers heeft zodat al je uitingen vaak bekeken worden. Dan pas ga je er (veel) geld mee verdienen. Voor sponsoring is het echter een vereiste om een minimaal aantal volgers te hebben, vaak wel 100.000! Maar als je eenmaal zo’n populair bent zal je zien dat deze methode vanzelf gaat.

Bedrijven zullen je dan vaak opeens gaan benaderen omdat ze graag via jouw account iets willen posten. Bijvoorbeeld een reclame of een actie. Hier hebben ze grof geld voor over! De bedragen kunnen voor celebrities en sporters maar ook mensen met heel veel volgers (influencers) zomaar oplopen tot duizenden euro’s per keer. Dat zijn lekkere verdiensten toch? De bedrijven die dit betalen noemen we sponsors.

6. Verkoop je account

Als je echt groot account weet te bouwen met veel volgers en content kan je ook altijd nog besluiten om het te verkopen. Daar zijn vaak genoeg geïnteresseerden voor. Die hoeven dit dan niet meer helemaal zelf op te bouwen en kunnen gelijk geld gaan verdienen met de methoden die we hiervoor hebben genoemd.

Hoe krijg je veel volgers?

Ja dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Er komt zeker geluk bij kijken, maar dit zijn enkele belangrijk tips:

 • Focus je op 1 onderwerp. Dan weten je volgers waar ze aan toe zijn en blijven ze je langer trouw;
 • Neem bij voorkeur een niche als onderwerp waar nog niet veel mensen over posten of iets waar jijzelf een passie voor hebt. Dat maakt het unieker en authentieker;
 • Post minimaal 1 keer per dag dan blijft men je actief volgen. Want volgers zijn leuk, maar ze moeten wel je foto’s en video’s ook echt blijven bekijken;
 • Je kan op Instagram oemd foto’s heel goed bewerken met allerlei effecten en filters. Hiermee kan je jouw kanaal een unieke en samenhangende uitstraling mee geven;
 • Doe eens een shoutout naar een andere Instagrammer. Dit betekent dat je iemand anders tagt in jouw post. Je zal zien dat mensen dit terug gaan doen;
 • Gebruik slim hashtags. Hiermee wordt je vaker gevonden en krijg je dus meer likes en volgers.

Welke manier kies jij?

Weet je al welke manier jij kiest? Dit ligt natuurlijk maar net aan je voorkeuren, je verdiendoelen enzovoort. Wij raden je aan om te beginnen met optie 1 of 4. Je kan natuurlijk ook altijd meerdere methodes naast elkaar gebruiken want dan verdien je waarschijnlijk alleen maar meer!

Achtergrondinformatie over Instagram

Instagram is een sociaal online netwerk waarop men foto’s en video’s kan delen. Belangrijke onderscheidende kenmerken zijn dat je via de website foto’s kan bewerken met allerlei filters. Video’s kunnen niet langer duren dan 60 seconden en kunnen tijdens afspelen niet worden gepauzeerd of genavigeerd op de tijdbalk. Het bedrijf en daarmee de website en app werden in 2012 overgenomen door Facebook. In 2017 had het meer dan 800 miljoen actieve leden.