geld verdienen met Twitter
Door | Geüpdatet 16 feb. 2021

Zit jij ook op Twitter?

En verdien je daar nog geen geld mee?

#gemistekans

Het is namelijk heel makkelijk om met jouw Tweets geld binnen te halen.

Hieronder leren we jou de beste manieren waarop je dit kan doen en geven we je gratis tips om daar zoveel als mogelijk uit te halen.

#meteenaandeslag


1. Door affiliate marketing geld verdienen met Twitter

Waar je bij betaald tweeten (optie 2) betaald krijg per gedeeld bericht, kan je er echter ook voorkiezen om betaald te krijgen voor het succes van jouw bericht. Daarmee bedoelen we dat je ook betaald kan worden per klik op jouw bericht, of zelfs per lead of verkoop die daarop volgt. Het voordeel hiervan is dat de vergoedingen veel hoger liggen, tot wel honderden euro’s per sale.

Om dit te kunnen doen moet je affiliate marketeer worden. Oftewel geld verdienen met affiliate marketing. Dat klinkt enger dan het daadwerkelijk is hoor. Het betekent eigenlijk niet meer dan dat je in opdracht van bedrijven reclame mag maken voor hun producten en diensten, en dus betaald krijgt als je daar succes mee hebt.

Waarvoor, en voor wie, je deze marketing mag doen ligt er maar helemaal aan waar je zelf zin in hebt. Er zijn namelijk affiliate netwerken waar jij je gratis kan aanmelden, die je direct toegang geven tot duizenden bedrijven en hun producten, campagnes en acties die jij kan delen. De beste van die netwerken in Nederland én België daar kan je direct aan de slag met ruim 1600 campagnes.

De bedrijven, ook wel adverteerders genoemd, geven zich daar op omdat ze hun producten willen laten verkopen. Jij kan je dus gratis en vrijblijvend aanmelden als marketeer, ook wel publisher genoemd, en die producten en acties gratis tweeten.

Daisycon zorgt ervoor dat wordt bijgehouden hoe vaak er op jouw tweet wordt geklikt en wanneer hier een lead of sale uit voortkomt. Ook zorgen zij er dan voor dat het geld wordt overgemaakt naar jouw bankrekening.

Zeker wanneer je een populair Twitter profiel hebt zal je zien dat de verdiensten hier enorm kunnen oplopen. Je kan er zelfs over nadenken om een Twitter kanaal te starten over een specifiek onderwerp. Daar kan je vaak meer volgers mee krijgen en dus ook meer mee verdienen. Er zijn zelfs mensen die hier daadwerkelijk hun baan van hebben kunnen maken en konder stoppen met werken.

2. Betaalde Tweets

De meest simpele manier van geld verdienen met Twitter is om tegen betaling te tweeten. Dit kan je doen door lid te worden van meerdere van de beste spaarprogramma’s. Hier kan je eenvoudig met één druk op de knop een berichtje delen waarbij je automatisch de vergoeding krijgt bijgeschreven. De beloning ligt vaak tussen de 1-50 eurocent per gedeeld bericht. Via het spaarprogramma wordt het geld ook uitbetaald naar je bankrekening.

De reden dat bedrijven dit graag doen is omdat ze weten dat het heel goed werkt om veel mensen te bereiken. Bovendien is het nog succesvol ook, want jouw vrienden zijn bij jouw berichten veel eerder geneigd om het ook goed te lezen, dan wanneer het bedrijf hetzelfde bericht zelf plaatst.

Deze methode moet je vooral zien als een extraatje, een zakcentje. Meer dan een bijverdienste gaat het namelijk niet worden. Voordeel is dan wel weer dat je bij spaarprogramma’s ook op allerlei andere manieren geld kan verdienen waardoor je inkomen wel kan oplopen tot €100,- tot €500,- per maand.

3. Gesponsorde tweets

Als jij een heel populair profiel of kanaal weet op te bouwen met veel volgers dan kan het zelfs nog veel leuker worden. Dan zijn bedrijven namelijk extra geinteresseerd om op je kanaal een bericht te mogen tweeten. Dit noemen we gesponsorde tweets.

Dit houdt in dat je niet een paar cent krijgt maar duizenden euro’s. Let wel dat je echt veel actieve volgers moet hebben om dit soort bedragen te kunnen vragen en ook een authoriteit zal moeten worden op een bepaald onderwerp. Vaak zie je dan ook dat celebrities of influencers veel van dit soort verzoeken krijgen.

4. Verkoop je eigen product

Je hoeft natuurlijk niet per se reclame te maken voor anderen zoals bij optie 1 Affiliate Marketing. In plaats daarvan kan je ook je eigen producten of diensten onder de aandacht brengen. Het maakt daarbij echt niet uit wat je doet, of je nu schilder bent, accountant of hovenier. Via een kanaal als Twitter kan je jouw bedrijf bekend maken bij ontelbaar veel mensen.

Je kan ze daarbij ook doorverwijzen naar jouw website of webshop om daadwerkelijk jouw klant te worden. Je kan er ook goed verkeer mee genereren naar bijvoorbeeld je blog, vlog of Youtube kanaal om je artikelen en videos meer onder de aandacht te brengen. Kijk voor tips om met je website geld te verdienen.

Je kan er ook voor kiezen om je bericht tegen betaling te laten promoten op Twitter. Deze advertenties zijn uiteraard niet gratis, maar je bereikt er wel veel mensen mee. Zeker als je nog geen groot kanaal hebt met veel volgers kan dit interessant zijn om bekendheid te krijgen.

twitter logo

Over Twitter

Het is een van de grootste social media waarmee je miljoenen mensen kan bereiken, natuurlijk geeft dat mogelijkheden om geld te verdienen. Daarom leren we jou de 4 beste manieren waarop je dit kan doen en geven we je gratis tips om daar zoveel mogelijk uit te halen.

De manieren lopen overigens wel uiteen in moeilijkheidsgraad, maar daarmee ook in de verdienpotentie. Als belangrijkste tip willen we je meegeven om vooral te kijken naar methode 1, affiliate marketing, die is niet alleen heel eenvoudig om mee te beginnen maar daar kan je ook echt veel mee verdienen.

Twitter is sinds 2006 een gratis sociaal netwerk / sociaal medium waar je korte berichtjes kan delen tot 240 woorden per keer. Je kan ook op elkaar berichten reageren en elkaar volgen.

Het speelt tegenwoordig een belangrijke rol in nieuwsverspreiding en veel bekende figuren zoals politici, artiesten en sporters hebben daarom ook een account. Denk aan Donald Trump en Geert Wilders. Twitter groeit hard door en heeft meer dan 330 miljoen actieve gebruikers en 2,5 miljard dollar omzet. Daarmee is het een van de belangrijkste social media bedrijven.

Binnen Nederland begint het platform wel wat achterop te raken overigens en groeien ze minder hard dan bijvoorbeeld Linkedin, Twitter en Pinterest en moeten ze die platformen ook voor zich laten in aantal leden. In Nederland zijn dat er nu 2,9 miljoen.

FAQ / Veelgestelde vragen

Moet je je eigen Twitter account gebruiken?

Niet per se. Je kan een persoonlijk account gebruiken maar zoals benoemd kan je ook een eigen kanaal starten vanuit bijvoorbeeld je bedrijf.

Moet je een bestaand account gebruiken?

Ja en nee. Er zijn vaak wel bepaalde regels verbonden. Zo moet je voor bepaalde zaken een minimaal aantal volgers en tweets hebben, en moet je account al een jaar bestaan. Maar bij Affiliate Marketing is dit niet zo. Uiteraard wordt je succes wel grotendeels bepaald door hoeveel volgers je hebt.

Moet je belasting afdragen?

Ja, over al het geld dat je verdient moet je in Nederland belasting betalen. Dit valt dan onder de noemer ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’. Dus ook als je gaat geld verdienen met Twitter.

Gerelateerde artikelen: