Geld Verdienen met Snapchat
Door | Geüpdatet 16 feb. 2021

Ken jij Snapchat al?

Waarschijnlijk wel want het was samen met met Instagram de snelst groeiende social media van Nederland enige tijd.

Maar Snapchat is meer dan alleen maar foto’s en video’s delen die na een paar seconden weer verdwijnen…

Je kan erop namelijk ook heel goed geld verdienen, met Snapchat.

Er zijn hele uiteenlopende manieren van een eigen bedrijf tot tekeningen verkopen.

Wij leggen je alleen de beste vier uit, omdat die de beste inkomsten opleveren.


1. Door affiliate marketing geld verdienen op Snapchat

Dit is wat ons betreft de beste manier omdat dit voor iedereen mogelijk is om er snel en makkelijk mee te beginnen. Met affiliate marketing heb je namelijk geen product nodig om te verkopen, maar ga je juist reclame maken voor die van andere bedrijven.

En zodra jij via jouw snaps iets verkoopt krijg je daar een percentage voor. Hoef je verder niks voor te doen wat betreft bestelling, verpakken, bezorging etcetera, je doet echt alleen de marketing.

Soms krijg je overigens niet pas betaald bij een verkoop (sale), maar ook al voor een lead (zoals een offerte aanvraag of inschrijving nieuwsbrief) en zelfs al voor een enkele klik op je Snap naar een website van de bedrijven waar je voor adverteert.

Je kan simpel met affiliate marketing beginnen door lid te worden van een affilate netwerk. En bij voorkeur natuurlijk het beste affiliate netwerk in NL, waar je gratis lid van kan worden en zo direct voor 1600 bedrijven en campagnes aan het werk mag gaan. Ze houden ook je verdiensten bij en innen het geld voor je bij de bedrijven. Hoef je je dus niet druk over te maken, verschijn vanzelf op je rekening.

Deze methode kan zo succesvol zijn dat er al heel veel mensen zijn die hier hun werk van hebben gemaakt, of zelfs hun eigen bedrijf mee zijn gestart. Je kan je namelijk helemaal focussen op 1 ding: marketing. En als je daar goed in bent kan je dus zonder enige kosten en zonder enig risico heel veel omzet genereren. Lees meer tips op onze speciale pagina over geld verdienen met affiliate marketing.

2. Eigen producten verkopen

Sociale media zijn een ongekend krachtig kanaal. Je kan er namelijk wereldwijd miljarden mensen mee bereiken. De toegang tot deze kanalen is bovendien helemaal gratis. Het voordeel is verder dat een sociaal medium ook nog eens veel persoonlijker is dan bijvoorbeeld een lukrake online banner of een ouderwetse folder in de brievenbus. Het is zelfs persoonlijker en directer dan e-mail. Dit betekent dat mensen eerder geneigd zijn het te lezen en om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Kortom: een kanaal als Snapchat is ideaal om iets te verkopen. Of het nu een product is of een dienst dat maakt niet uit. Heb jij een eigen bedrijf of werk je als zelfstandige dan doe je er goed aan om social media op te nemen in je verkoop strategie. Of je nu direct via Snapchat verkoopt of mensen terug verwijst naar bijvoorbeeld je website of webshop om geld te verdienen dat maakt niet zoveel uit.

3. Betaalde promoties

Wanneer je een heel populair profiel hebt met veel volgers kan je er ook al voor kiezen om betaald te krijgen voordat je een advertentie plaatst. Zo ben je altijd verzekerd van inkomsten. De beloningen zijn hier overigens ook flink, want je kan dan zomaar duizenden euro’s vragen. Je zal zien dat bedrijven vanzelf bij je komen aankloppen als je echt veel volgers hebt. Hoe je dit voor elkaar kan krijgen, daarover geven we verderop meer tips.

4. Tekeningen verkopen

De berichten die je stuurt kan je bewerken met effecten, filters, texten toevoegen of tekeningen. Het persoonlijk maken van je foto’s is zo populair dat mensen er zelfs voor willen betalen, en dan vooral voor de tekeningen. Dit houdt dus in dat wanneer jij hier goed in bent dat je daar een zakcentje aan over kan houden. Een bekend voorbeeld is een Belgische student die in de eerste maand hier al 200 euro meer verdiende.

Snapcash

Het mooiste van Snapchat is de feature Snapcash. Zeker als je geld wil verdienen. Met Snapcash kan je namelijk via snapchat geld naar elkaar overmaken. Kan je dus mensen meteen via Snapchat laten betalen voor je product of tekening.

Veel volgers krijgen

Welke methode je ook gebruikt om via Snapchat geld te verdienen, allemaal zijn ze meer succesvol wanneer je meer vrienden en volgers hebt. Want hoe meer bekendheid je hebt, des te meer mensen je bereikt met je snaps. En dus heb je ook meer verdiensten. Enkele tips:

  • Promoot je snapchatkanaal op andere platformen. Dus je website of andere social media;
  • Je kan hierbij een QR code gebruiken naar je profiel, ook wel snapcode genoemd;
  • Zet je netwerk in, dus je vrienden en zakelijke relaties om je kanaal te promoten;
  • Publiceer ook stories. Een story is een verzameling van snaps die 24u te zien zijn;
  • Maar tegen betaling reclame via Snapchat om bekendheid te krijgen.

Volgers krijgen is belangrijk, maar ze houden misschien nog wel belangrijker. Want alleen dan groeit je bereik. Als je meer volgers verliest dan erbij krijgt is het dweilen met de kraan open:

  • Post regelmatig nieuwe berichten om mensen actief te houden, bij voorkeur elke dag;
  • Probeer niet alleen maar te verkopen, zorg ervoor dat je content ook waardevol is om te blijven bekijken. Geef informatie, wees educatief of bezorg mensen een glimlach;
  • Probeer consistent te zijn in een bepaald onderwerp of een niche. Door een duidelijk thema weten mensen waar ze aan toe zijn en haken ze minder snel af.

Over Snapchat

Snapchat is een social media die erop toegespitst is om afbeeldingen en filmpjes te delen. Deze tijdelijke berichtjes heten “snaps”. Het unieke van de applicatie is dat deze gedeelde berichten binnen enkele seconden weer verdwijnen. Dit varieert tussen de 1 en 10 seconden.

De bestanden verdwijnen op dat moment ook van de servers van Snapchat. Je kan echter wel de foto’s bewaren door bijvoorbeeld een screenshot te maken, maar let op daar krijgt de verstuurder wel een bericht van. De app werd populair omdat het goed kon worden gebuikt om selfies te maken en versturen, en ook wordt de app veelvuldig gebruikt voor sexting….

Snappchat bestaat sinds 2011, opgericht door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Al in 2013 probeerde zowel Facebook als Google het bedrijf te kopen voor 3 miljard dollar. Deze aanbiedingen werden echter geweigerd. Ze hebben op dit moment 330 miljoen gebruikers die elke dag actief zijn in 22 verschillende talen.

In Nederland is de populariteit overigens momenteel wel hard aan het dalen met 2,6 miljoen leden dat zelfs aan het dalen is. Wel zijn de gebruikers heel actief, meer dan bijvoorbeeld TikTok en Twitter wat het weer interessant maakt.

FAQ / Veelgestelde vragen

Is het verplicht om je eigen (privé) Snapchat account gebruiken?

Nee dat is het niet. Je mag je persoonlijke account gebruiken maar zoals beschreven kan je ook een apart kanaal starten.

Moet je een bestaand account gebruiken?

Ja en nee. Er zijn doorgaans wel regels verbonden. Zo moet je voor bepaalde acties een minimum aantal volgers en berichten hebben en moet het account zeker een jaar bestaan. Natuurlijk hangt je succes ook grotendeels af van hoeveel volgers je hebt.

Moet je belasting betalen?

Ja, over alle inkomsten die je verdient in Nederland moet je belasting afdragen. En daar tellen online verdiensten ook bij mee als “inkomsten uit overige werkzaamheden”. Dus ook geld verdienen met Snapchat.

Gerelateerde artikelen: