Kan je geld verdienen met Snapchat?

Absoluut kan dat, wij gaan je de manieren om dat te doen voorleggen.

Snapchat is meer dan alleen maar foto’s en video’s delen die na een paar seconden weer verdwijnen…

Zo kan je al beloond worden voor je verhalen & voor je creatieve video content op Snapchat Spotlight.

Er zijn naast de verdienopties van het platform zelf zelfs nog meer hele uiteenlopende manieren van een eigen bedrijf tot tekeningen verkopen.

Hoe verdien je geld met Snapchat?

Dat is natuurlijk de vraag die je als eerste beantwoord wil hebben. Want daar kan je mee aan de slag. We geven je alle methodes die er zijn, al moeten we erbij zeggen dat ze niet allemaal even haalbaar zijn op korte termijn.

De manier van verdienen die veel grote Snap Stars gebruiken is het laten vertonen van advertenties tussen hun verhalen. De opbrengst wordt door Snap met jou gedeeld. Dit lever veel bekende profielen al snel tienduizenden euro’s op per maand, maar om hier überhaupt mee te kunnen beginnen is wel lastig.

Om in aanmerking te komen moet je … :

 • minimaal 18 jaar oud zijn;
 • profiel openbaar zijn;
 • minimaal 50.000 abonnees hebben;
 • 25+ miljoen weergaves of een weergavetijd van 12.000 uren op je profiel tijdens de afgelopen 28 dagen;
 • gedurende de afgelopen 28 dagen in ieder geval 10 dagen minstens 20 Snaps per dag in je verhalen plaatsen;
 • content origineel zijn, dus je moet het zelf maken;
 • verblijven in en in een land waar het programma actief is;
 • een betaalrekening koppelen aan je account;
 • content moet voldoen aan aan de community richtlijnen, content richtlijnen en voorwaarden voor verhalen van makers.

Deze nieuwe tab in Snapchat kan je ook geld opleveren. Je wordt hier beloond als je populaire content creëert die vaak wordt bekeken en waar betrokkenheid op wordt getoond. Er zijn echter wel veel voorwaarden voordat je dit kan gaan doen dus het is niet de snelste manier om mee te starten.

Om in aanmerking te komen moet je … :

 • account 1 maand oud zijn;
 • profiel openbaar zijn;
 • minimaal 1.000 volgers hebben;
 • minimaal 10.000 weergaven hebben in een maand;
 • minstens 10 posts plaatsen op 5 verschillende dagen in een maand. Moet je minstens voor 5 posts een creatieve tool van Snapchat gebruiken;
 • content origineel zijn, dus je moet het zelf maken;
 • verblijven in en posten vanuit een land waar het Makers Programma actief is;
 • een betaalrekening koppelen aan je account;
 • voldoen aan de Communityrichtlijnen, contentrichtlijnen, Spotlight-richtlijnen, servicevoorwaarden, de muziekrichtlijnen en Spotlight-voorwaarden. Snaps die je verwijdert van zullen niet in aanmerking komen voor betaling.

3. Met affiliate marketing geld verdienen op Snapchat

Dit is wat ons betreft de beste manier omdat dit voor iedereen mogelijk is om er snel en makkelijk mee te beginnen. Met affiliate marketing heb je namelijk geen product nodig om te verkopen, maar ga je juist reclame maken voor die van andere bedrijven.

En zodra jij via jouw snaps iets verkoopt krijg je daar een percentage voor. Hoef je verder niks voor te doen wat betreft bestelling, verpakken, bezorging etcetera, je doet echt alleen de marketing.

Soms krijg je overigens niet pas betaald bij een verkoop (sale), maar ook al voor een lead (zoals een offerte aanvraag of inschrijving nieuwsbrief) en zelfs al voor een enkele klik op je Snap naar een website van de bedrijven waar je voor adverteert.

Je kan simpel met affiliate marketing beginnen door lid te worden van een affilate netwerk. En bij voorkeur natuurlijk het beste affiliate netwerk in NL, waar je gratis lid van kan worden en zo direct voor 1600 bedrijven en campagnes aan het werk mag gaan. Ze houden ook je verdiensten bij en innen het geld voor je bij de bedrijven. Hoef je je dus niet druk over te maken, verschijn vanzelf op je rekening.

Deze methode kan zo succesvol zijn dat er al heel veel mensen zijn die hier hun werk van hebben gemaakt, of zelfs hun eigen bedrijf mee zijn gestart. Je kan je namelijk helemaal focussen op 1 ding: marketing. En als je daar goed in bent kan je dus zonder enige kosten en zonder enig risico heel veel omzet genereren. Lees meer tips op onze speciale pagina over geld verdienen met affiliate marketing.

4. Eigen producten verkopen

Sociale media zijn een ongekend krachtig kanaal. Je kan er namelijk wereldwijd miljarden mensen mee bereiken. De toegang tot deze kanalen is bovendien helemaal gratis. Het voordeel is verder dat een sociaal medium ook nog eens veel persoonlijker is dan bijvoorbeeld een lukrake online banner of een ouderwetse folder in de brievenbus. Het is zelfs persoonlijker en directer dan e-mail. Dit betekent dat mensen eerder geneigd zijn het te lezen en om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

Kortom: een kanaal als Snapchat is ideaal om iets te verkopen. Of het nu een product is of een dienst dat maakt niet uit. Heb jij een eigen bedrijf of werk je als zelfstandige dan doe je er goed aan om social media op te nemen in je verkoop strategie. Of je nu direct via Snapchat verkoopt of mensen terug verwijst naar bijvoorbeeld je website of webshop om geld te verdienen dat maakt niet zoveel uit.

5. Betaalde promoties

Wanneer je een heel populair profiel hebt met veel volgers kan je er ook al voor kiezen om betaald te krijgen voordat je een advertentie plaatst. Zo ben je altijd verzekerd van inkomsten. De beloningen zijn hier overigens ook flink, want je kan dan zomaar duizenden euro’s vragen. Je zal zien dat bedrijven vanzelf bij je komen aankloppen als je echt veel volgers hebt. Hoe je dit voor elkaar kan krijgen, daarover geven we verderop meer tips.

6. Tekeningen verkopen

De berichten die je stuurt kan je bewerken met effecten, filters, texten toevoegen of tekeningen. Het persoonlijk maken van je foto’s is zo populair dat mensen er zelfs voor willen betalen en dan vooral voor de tekeningen. Dit houdt dus in dat wanneer jij hier goed in bent dat je daar een zakcentje aan over kan houden. Een bekend voorbeeld is een Belgische student die in de eerste maand hier al 200 euro meer verdiende.

geld verdienen met snapchat spotlight

Hoeveel verdien je met Snapchat?

Nu je weet hoe je geld kunt verdienen via Snap wil je natuurlijk ook weten hoeveel dit kan opleveren. Het kan eigenlijk wel bizarre vormen aannemen als je echt groot wordt en al helemaal als je meerdere methodes van hierboven gebruikt naast elkaar. Maar we zijn niet allemaal beroemd en kunnen dus niet allemaal tienduizenden euro’s per maand binnenhalen.

Maar de voorbeelden zijn er, ook van relatief onbekende tieners die simpelweg door heel erg veel content te maken opeens viraal gaan en daarmee rijk werden. Belangrijkste is in ieder geval dat je er vol voor gaat.

Snapcash

De feature Snapcash was ideaal. Zeker als je geld wilde verdienen. Met Snapcash kon je namelijk via snapchat geld naar elkaar overmaken. Kan je dus mensen meteen via Snapchat laten betalen voor je product of tekening. Helaas is dit niet meer mogelijk want Snapcash bestaat niet meer.

Hoe word je bekend op Snap?

Welke methode je ook gebruikt om via Snapchat geld te verdienen, allemaal zijn ze meer succesvol wanneer je meer vrienden en volgers hebt. Want hoe meer bekendheid je hebt, des te meer mensen je bereikt met je snaps. En dus heb je ook meer verdiensten. Enkele tips:

 • Promoot je snapchat kanaal op andere platformen. Dus je website of andere social media;
 • Je kan hierbij een QR code gebruiken naar je profiel, ook wel snapcode genoemd;
 • Zet je netwerk in, dus je vrienden en zakelijke relaties om je kanaal te promoten;
 • Publiceer ook stories / verhalen. Een story is een verzameling van snaps die 24 uur te zien zijn;
 • Maar tegen betaling reclame via Snapchat om bekendheid te krijgen.

Volgers krijgen is belangrijk, maar ze houden misschien nog wel belangrijker. Want alleen dan groeit je bereik. Als je meer volgers verliest dan erbij krijgt is het dweilen met de kraan open:

 • Post regelmatig nieuwe berichten om mensen actief te houden, bij voorkeur elke dag;
 • Probeer niet alleen maar te verkopen, zorg ervoor dat je content ook waardevol is om te blijven bekijken. Geef informatie, wees educatief of bezorg mensen een glimlach;
 • Probeer consistent te zijn in een bepaald onderwerp of een niche. Door een duidelijk thema weten mensen waar ze aan toe zijn en haken ze minder snel af.

Over Snapchat

Snapchat is een social media die erop toegespitst is om afbeeldingen en filmpjes te delen. Deze tijdelijke berichtjes heten “snaps”. Het unieke van de applicatie is dat deze gedeelde berichten binnen enkele seconden weer verdwijnen. Dit varieert tussen de 1 en 10 seconden.

De bestanden verdwijnen op dat moment ook van de servers van Snapchat. Je kan echter wel de foto’s bewaren door bijvoorbeeld een screenshot te maken, maar let op daar krijgt de verstuurder wel een bericht van. De app werd populair omdat het goed kon worden gebuikt om selfies te maken en versturen, en ook wordt de app veelvuldig gebruikt voor sexting….

Snappchat bestaat sinds 2011, opgericht door Bobby Murphy en Evan Spiegel. Al in 2013 probeerde zowel Facebook als Google het bedrijf te kopen voor 3 miljard dollar. Deze aanbiedingen werden echter geweigerd. Ze hebben op dit moment 330 miljoen gebruikers die elke dag actief zijn in 22 verschillende talen.

In Nederland is de populariteit overigens momenteel wel hard aan het dalen met 2,6 miljoen leden dat zelfs aan het dalen is. Wel zijn de gebruikers heel actief, meer dan bijvoorbeeld TikTok en Twitter wat het weer interessant maakt.

FAQ / Veelgestelde vragen over geld verdienen met Snapchat

Nee dat is het niet. Je mag je persoonlijke account gebruiken maar zoals beschreven kan je ook een apart kanaal starten.

Ja en nee. Er zijn doorgaans wel regels verbonden. Zo moet je voor bepaalde acties een minimum aantal volgers en berichten hebben en moet het account zeker een jaar bestaan. Natuurlijk hangt je succes ook grotendeels af van hoeveel volgers je hebt.

Ja, over alle inkomsten die je verdient in Nederland moet je belasting afdragen. En daar tellen online verdiensten ook bij mee als “inkomsten uit overige werkzaamheden”. Dus ook geld verdienen met Snapchat, of dit nu via Spotlight is of een eigen methode zoals affiliate marketing.

Gerelateerde artikelen: