Op deze pagina lees je in een review of Norstat Panel betrouwbaar is of niet. En kom je erachter of de verdienste er überhaupt aantrekkelijk genoeg is om jezelf aan te melden.

Anders gezegd: kan je via norstatpanel.com genoeg geld verdienen met enquêtes? En om die vraag maar meteen heel kort door de bocht te beantwoorden: nee.

Norstat komt niet in de buurt van de 10 best betaalde enquête sites / apps. Bij de partijen die daar wel toe behoren kan je dus beter je tijd aan besteden.

Die zijn namelijk beter omdat je er door een hogere beloning en meer onderzoeken uiteindelijk meer verdient.

In het vervolg van deze recensie kan je onze volledige test van dit panel nalezen waarin we ze beoordelen op de belangrijkste zaken.


Plus- en minpunten Norstatpanel review

+ Het is een prima website en ze hebben een eigen app die ook goed werkt;

+ De beloningen zijn niet slecht;

 Je kan alleen je verdiensten uitkeren in cadeaubonnen of bomen laten planten, maar je kan dus niet kiezen voor geld of PayPal;

 Er zijn niet zoveel onderzoeken te maken waardoor je weinig verdient.

Wat is Norstat Panel

Het Norstat Panel en de website norstatpanel.com zijn onderdeel van het Deense Norstat. Dit is een commercieel marktonderzoeksbureau opgericht in 2003 in Kopenhagen. Ze focussen zich op het verzamelen van data middels online onderzoeken met een focus op het beoordelen van producten en reclame uitingen.

norstat panel website
norstatpanel.com website

Hoe werkt Norstat Panel?

Je kan je bij Norstat aanmelden via de website. Let op! dit kan niet via de app. Die kan je pas downloaden via de Appstore of Google Play als je al ingeschreven bent. Verschil met andere panels is meteen dat je verplicht bent een mobiel nummer op te geven, waarmee je jezelf moet identificeren. Verder is dit maar een paar minuten werk.

Wat meer werk is, is het volledig invullen van je profiel. Meteen na het inschrijven moet je deze namelijk verplicht invullen voordat je in je account kunt. Dat gaat zelfs zo ver als de geboortedata van je kinderen. Dit is bij andere panels niet zo streng.

Ze doen dit omdat ze zoveel mogelijk over je willen weten. Daarmee kunnen ze namelijk beter inschatten voor welke onderzoeken ze je kunnen uitnodigen en welke niet. Dat is belangrijk want voor elk onderzoek dat ze doen hebben ze een specifieke doelgroep nodig. Daarom moet je dus deze profielkenmerken invullen.

Doen ze bijvoorbeeld een onderzoek over bier, dan zoeken ze enkel respondenten die ook daadwerkelijk wel eens bier drinken. Doen ze onderzoek naar mascara, dan … je snapt wat we bedoelen. Vul je dus deze informatie niet (goed) in of houd je deze niet goed bij als er zaken veranderen, kan het gebeuren dat je in een verkeerd onderzoek terecht komt.

En dat is zonde, want vaak kan je dan alsnog de survey niet afronden en verdien je dus ook niks. En daar heeft niemand iets aan en jij verdoet er intussen wel tijd mee. Nadat je deze profiel informatie hebt afgerond kan je beginnen met enquêtes invullen.

De onderzoeken bij dit panel gaan wat vaker over producten testen of reclames beoordelen dan bij andere panels, omdat het onderzoeksbureau hier haar focus op legt. Dat maakt het wel leuker en minder saai dan alleen maar vragenlijsten.

Norstatpanel uitbetalen

Met elke onderzoek waaraan je succesvol deelneemt verdien je Coins. Deze kan je uiteindelijk inwisselen voor een uitbetaling. Dit kan in verschillende bonnen via het platform van Yesty zoals Bol.com, HEMA, de Bijenkorf, Coolblue, Amazon en nog veel meer. Ook kan je jouw coins inzetten om een boom te laten planten (in Zambia of Brazilië) of het doneren aan verschillende goede doelen zoals het Kinderkankerfonds, Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en meer. Je kan dus niet PayPal tegoed verdienen maar enkel enquêtes invullen voor cadeaubonnen.

Hoeveel verdien je bij Norstatpanel?

Omdat het een panels is in eigen beheer van dit marktonderzoeksbureau en ze ook een specifiek soort onderzoek uitvoeren hebben ze in vergelijking met andere panels niet heel veel surveys die je kunt maken per week / maand. Daarmee vallen de verdiensten wat tegen.

Daarvoor kan je beter (eerst) jezelf inschrijven bij de 10 best betaalde enquête sites. Die hebben hogere beloningen maar bovenal meer werk te doen. Met die sites alleen al kan je zeker een paar honderd euro verdienen.

Is Norstat Panel betrouwbaar?

Norstatpanel is wat ons betreft zeker betrouwbaar, ook al zijn er best wat negatieve reviews online te vinden. Het is belangrijk te bedenken dat dit panel extra goed let op kwaliteit (vandaar ook het verplichte telefoonnummer). Daarmee komt het vaker voor dat ze zien dat leden niet met genoeg aandacht meedoen aan de onderzoeken. En dan worden beloningen teruggedraaid of accounts geblokkeerd.

Dit leidt dan vaak tot verontwaardiging en die zie je vooral terug, maar dat is natuurlijk niet terecht want je krijgt betaald en dan mag verwacht worden dat je ook eerlijk meewerkt en niet probeert zo snel mogelijk een enquête vol te klikken zonder de vragen echt te lezen. Daar kom je niet meer weg.

Norstatpanel Trustpilot

Norstat lijkt in eerste instantie op Trustpilot niet eens een heel slechte score te hebben, maar als je verder naar beneden scrollt dan zie je dat de reviews in Nederland en België allemaal maar 1 ster geven. Dat is niet best natuurlijk. Er zijn klachten over veel spam en enquêtes die niet goed werken. Ook komen beloningen niet goed terecht. Nu moet je hier niet teveel van schrikken, want dit is bij werkelijk elk enquêtepanel wel het geval.

norstatpanel trustpilot review

Conclusie Norstat Panel review

Is Norstatpanel betrouwbaar? Ja. Kan je er geld verdienen? Ook ja. Zijn er betere panels te vinden? Ja, minimaal 10 stuks zelfs en die vind je in onze lijst met best betaalde enquête sites. Beter ga je daar eerst mee aan de slag en mocht je het echt nodig hebben om meer onderzoeken te doen dan gaan we je Norstat echt niet actief afraden want dat is niet terecht.

De ervaringen zijn niet slecht, alleen blijkt uit onze review wel dat in vergelijking met andere panels het NorstatPanel net iets minder goed scoort als je de verdiensten tegen elkaar afzet en je die bovendien alleen in bonnen kan laten uitkeren en niet in (PayPal) geld.

Andere panel reviews: